4

Г раф Дракула и неговият замък Бран в Транислвания са световноизвестни. Оказва се обаче, че това не е единственото зловещо място в региона.

Гората Хоя Бачу в Румъния придобива паранормална известност по целия свят, а хората вярват, че мястото е портал към друг свят, който кара посетителите да изчезват.

Най-зловещите гори в света

Тези късметлии, които успяват да се завърнат, разказват, че са се чувствали наблюдавани и губят представа за времето. Съобщават, че са получили странни обриви, мигренозни пристъпи, гадене, изгаряния и драскотини. Хората разказват, че докато са в гората, си спомнят всякакви неща от миналото, но напълно ги забравят, щом излязат от нея. 

Гората Хоя Бачу е разположена в покрайнините на град Клуж-Напока, на северната граница на Румъния. Тя обхваща 250 хектара и се смята за едно от най-обитаваните от духове места на планетата заради странни паранормални явления, които се случват в нея, пише Мybestplace.

В Хоя Бачу стотици хора докладват, че са видели летящи чинии и НЛО, а сред причудливите дървета често се чува детски и женски смях, от който кръвта се смразява. Снимките, направени на това злокобно място, са пълни с мистериозни призрачни силуети, пише daeu.eu.

Тази стара гора се намира близо до град Клуж-Напока, но очаквано не се ползва с популярност сред местното население. Почти невъзможно е да принудите някой от жителите да посети мястото.

Гората Хоя Бачу е добила популярност като „Бермудският триъгълник на Трансилвания”. Хората смятат, че тя е обиталище на дявола, вярва се, че там живеят призраци, дори извънземни. 

Биолог прекарва десетилетие в гората

Мястото придобива известност през 60-те години на миналия век. Става популярно, след като биологът Александър Суифт снима летящ обект в небето над гората. Биологът прекарва десетилетие в изучаване на паранормалните явления в мистериозната гора Хоя Бачу. Той живее в мъгливия лес, наблюдавайки растителността и животните, които го обитават. Описва пребиваването си на това злокобно място като странна смесица от страх, паника и неприятни чувства. Разказва за странни звуци, шумолене и гласове, които се чуват от място, напълно пусто от живи същества. След като прекарва десетилетие там, той разкрива, че през цялото време е искал да си тръгне, но сякаш някой го е държал в тази гора.

Биологът описва как е наблюдавал странно зеленикаво-синьо сияние в дълбините на горския гъсталак. Скоро след това струя зелена мъгла започнала да пълзи към него като змия.

Най-интересното, което ученият наблюдава, се оказва видимо едва след като проявява направените в гората снимки. Оказва се, че на всички кадри се виждат странни и удивителни силуети, които биологът не е забелязал по-рано. По думите му всички направени кадри са иззети от румънските специални служби и те никога не са били видени от широката общественост.

Наблюдение на НЛО

Друг любопитен инцидент става на 18 август 1968 година. Тогава военният Емил Барнет отива със съпругата си и свои приятели на излет сред природата. За място на своята почивка те избират именно гората Хоя Бачу.

Около 13,00 часа Емил отива да търси дърва за огън, когато неговите приятели започнали да крещят. Мъжът се огледал и забелязал в небето неидентифициран летящ обект под формата на кръг. Той летял плавно, бавно и безшумно из небето. Изведнъж обектът започнал да свети още по-силно, след което бързо изчезнал в дълбините на небето. Емил успял да направи 3 снимки. Към днешна дата тези изображения на НЛО се смятат за най-ясните от всички направени снимки в цяла Европа.

Кадрите са щателно прегледани, изследвани и признати за автентични от много експерти.

Комунистическото правителство на Румъния приравнява вярата в паранормалното с лудост и държавен саботаж затова малко, след като показва снимките, Барнет губи работата си, пише The ​​Independent.

Пред изданието говори местен гид на име Алекс. Той казва, че не обича да спи в гората. Споделя, че първия път, когато лагерува там заедно със свои приятели, никой от компанията не могъл да спи. Те непрекъснато били будени от много силен шум на копита като на кон или голям елен. Всеки път, когато някой от смелчаците подавал глава от палатката, за да провери какво е съществото, което издава тези звуци, шумът спирал.

Всъщност местните хора не вярват в извънземни, те са убедени, че гората е прокълната и там живее зло същество на име Белиал. Той е древен източноевропейски демон на разрушението, страха и разврата.  

Името си получава заради изчезнал овчар

Бермудския триъгълник на Трансилвания, гората Хоя Бачу получава името си от необяснимо събитие. Случката е свързана с мистериозното изчезване на овчар и неговите 200 овце, които никога повече не се появяват. 

Овчарят пасял стадото си и ги завел до края на гората, обгърната в мъгла. От тогава нито той, нито овцете са забелязани. Търсенето им не дава резултат. Не са открити нито останки, нито кости, нито каквито и да било следи. Те просто изчезват, оставяйки след себе си необяснима мистерия.

С тази случка историите за необяснимото изчезване на хора в района не приключват. Скоро, след като овчарят се изгубва, в гората отива влюбена двойка. Те решават да проверят легендата, към която са скептични. Скоро след това любовта им приключва. Момичето се прибира на сутринта у дома в състояние на шок. Изпратена е в психиатрия, за да се лекува. Нейният приятел изчезва безследно. Както и при овчаря, така и в този случай, не са открити никакви следи. Историята е обширно и сензационно разказана по страниците на местните вестници.

Дете не остарява и ден за 5 години

Има още един смразяващ кръвта случай, който се разказва като легенда от уста на уста от местните хора. Това е историята на петгодишно момиче, което изчезва в гората по време на разходка. Организирано е мащабно издирване, но детето не е открито никъде. Хората изгубили надежда, че някога ще открият момиченцето, но 5 години след изчезването си тя се появява отново жива и здрава. Детето все още носело дрехите, с които била облечена в деня, в който се изгубила. Момичето не можело да си спомни абсолютно нищо от времето, което е прекарало в неизвестност. Загадка остава къде е била през цялото това време и как е оцеляла по време на суровите румънски зими, пише Тhelittlehouseofhorrors.

Още по-притеснителен бил фактът, че за тези пет години детето не е пораснало и с ден. То изглеждало по абсолютно същия начин, по който и преди да изчезне.

Легенда, свързана с Хоя Бачу, разказва за жена, която е намерена да се лута из гората с монета от XV век в джоба си.

Освен тези странни събития, има много съобщения от смелчаци, чието любопитство ги е отвело в гората. Част от тях успяват да излязат от там с изгаряния, тежки обриви, главоболие и висока температура.

Някои от проведените в района изследвания разкриват по-висока от обичайната радиоактивност, излъчваща се от съдържащия се в почвата уран.

Дърветата на Хоя Бачу

Дори дърветата в тази прокълната гора крият загадка. Призрачната странно извита растителност, с която е обрасла гората, само допълва зловещата атмосфера.  Дърветата са на повече от двеста години, но изглеждат като млади фиданки. Повечето от тях са усукани в ствола или с необичайна форма. Имат странно изкривяване в основата си.

Много от тях растат на зиг-заг или на спирали, феномен, който не е обяснен правдоподобно от нито един от учените, които са ги изследвали. Още по-мистериозен е фактът, че всяко дърво, което расте спираловидно, го прави в посока на часовниковата стрелка.

Но не това е най-зловещият факт за местната растителност. По голямата част от паранормалната активност се оказва концентрирана в определена част от гората, в която няма дървета. Мястото е оформено в идеален кръг. Учени са тествали състава на почвата в тази зона. Не са открити никакви аномалии или причини, които биха попречили на растежа на какъвто и да е растителен свят.

Портал към друг свят или паралелна вселена

Всички тези докладвани феномени, съчетани с многобройните фотографски свидетелства за извънземни светлини и и мистериозни сфери, появяващи се в гората, превръщат гора Хоя Бачу едно от най-добре документираните места с паранормални явления в света.

Науката все още не е в състояние да обясни източника на този странен феномен и все още очаква отговори. Докато загадката е неразрешена, митове и легенди ще се разпространяват, успоредно с реалните факти, наричайки това зловещо портал към друг свят или паралелна непозната вселена.

Още от автора:

Тамара Изкормвачката: „Дневник на убийствата” разкрива една от най-жестоките убийци в Русия

„Коремът  на дъщеря ми е експлодирал”: Най-ужасното престъпление

Като на филм: Майка разкри бруталното убийство на дъщеря си

Ужасяващи престъпления, окървавили святата нощ на Коледа

Смърт върху "Зъбите на дявола": Убийството на Жанет ДеПалма

„Шофиране“ с 2896 км в секунда, контрабанда...  Колко закона нарушава Дядо Коледа на Бъдни вечер

Мистериозен случай: Никой не търси безследно изчезнали сестри

Изповедта на една убийца: Намушках го, защото не хареса коледния си подарък

Къщата на ужасите: „Обладан от дявола“ мъж разстрелва цялото си семейство

"Полиция! Синът ми отвори подаръка си предварително": Най-щурите коледни престъпления

Ужасяващо: Да откриеш тялото на сестра си под елхата

100-годишен юбилей на мъртвец разкрива двойно убийство

Ще успеете ли да не заплачете? Вижте най-тъжните коледни песни в историята

Той не познава човечността: Ужасяващият убиец с метлата

Забравен български ритуал: Заплашване на жени, деца и дървета

Фаталният полет 191: Ето защо се смята за прокълнат

Наказание от Бог или природна стихия: Наводнение убива 13 000 души на Коледа

„Чудовището с 21 лица”: Най-голямата загадка в историята на Япония

Десет истински чудеса, които се случиха на Коледа през годините

„Мъжът, който ме уби, е на свобода“: Дух разкри убийство в Чикаго

Защо 21 крака в обувки изплуваха на канадски плаж

Това място е по-ужасяващо от Зона 51 и Бермудския триъгълник

Младеж губи главата си в лунапарк: Ужасните тайни на "Кингс Айлънд"

Крава убива човек в леглото: 20 нелепи, но смъртоносни инцидента

Влюбена до гроб в сериен убиец: Коя е Пискливата Линет

Най-скандалният, зловещ, но и чаровен сериен убиец в историята

Мистериозно убийство: Жена е пребита с чук в църква

„Портретът на дама”, който сее смърт и нещастия

Истински истории от ада: Те умряха, но се върнаха, за да разкажат

Убиец с много лица: Ужасяващият „хамелеон“ Тери Расмусен

Убийство в Холивуд: Трагичната смърт на звездата от „Полтъргайст" Доминик Дън

Ужасяваща находка: 6 варела с киселина и 8 трупа в тях

Липсващи органи и нелепа смърт: Мистерията "Майк Мансхолт"

13-годишна мистерия: Какво се случи с тийнейджърката Кайла Берг

Селфи с жертвата след брутално убийство: "Олицетворението на злото" Аманда Тейлър

Машина за убиване: Чаровният сваляч, ликвидирал 130 жени

Ужасяващи, но истина: 28 смразяващи кръвта истории за серийни убийци

Секс партита, сатанизъм и брутални убийства: Замъкът Corpsewood Manor

Брутални убийства и токсична кръв: Истинските събития зад три смразяващи кръвта легенди

„Седя там, кървя и се смея”: Прокълнат ли е бил „Титаник”?

Чаша с кръв и разпръсната сол: Сатанинските убийства на "Касапина от Скид Роу”

Проклятието "4": Какво плаши до смърт шофьорите в най-зловещия тунел в света

Бомба на шията, обир и тяло във фризер: Истинската история на Брайън Уелс

Изнасилване, убийство и IQ 70: Потресаващата история на „невинния виновен“

Последните желания на най-бруталните убийци, преди да умрат

Мъж се обади на близките си 35 пъти след смъртта си

„Още съм жив”: Мистерията с изчезването на 12-годишния Джони Гош

Звук от капеща кръв и шепот „Убих 6 деца”: Прокълнатата къща във Вилиска

Убийството на момичето с ягодовата коса: Как разкриха 12-годишната загадка

Брутален ритуал с девица и прокълнато имение: Историята на „Химуро”

Когато се обади непознат: Убийството на 13-годишната Джанет Кристман

Сирка Сари – красавицата, мистериозно загинала в комин

Загадка за 1 млн. долара: Какво се случи с Кристъл Фрейзър дни преди да роди

Кой изнасили и уби „гълъба” Голди?

Чудовището от Уисконсин: Бруталната история на серийния убиец Ед Гейн

Зловеща любов: Мъж живя 7 години с мъртвата си любима

„Никога не казвай на сина ни какво се случи“: Трагичната съдба на „Ел Фаусто”

Изтезания и убийства: Най-жестоката майка в историята

"Преродена богиня на смъртта Коатликуе": Историята на Магдалена Солис

15 години няма и следа от нея: Това дете е най-търсеният човек в света

Бруталната история на "Аква Тофана", убила над 600 мъже

Брутални смъртни случаи: „Сесил” е най-ужасяващият хотел в света

Шокиращата смърт на Елиза Лам в хотел Сесил

Зловещата история на Конуей - „еднокракият клоун убиец”

Случаят „Тамам Шуд” - най-мистериозното убийство в Австралия

Над 200 души изчезват в „убийствения замък” на Хенри Холмс

Смразяваща кръвта мистерия: Кой уби семейство Грубер?

Подсказват ли в ухото на Дама Пика от „Голямото преследване“

Коментари 4
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

4 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 2 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 3 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 5 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 5 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 6 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 6 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 6 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности

Инцидент с кран в София

Инцидент с кран в София

България Преди 7 часа

Инцидентът е станал около 15.00 ч. в четвъртък

Съученици, учители и близки на 15-годишния Филип, който загина блъснат от автомобил на пешеходна пътека в София, се събраха на мирно шествие в София.

Родителите на прегазения Филип: Отнеха ни мечтите и слънцето, крайно време е агресията да спре

България Преди 7 часа

Граждани се събраха на протест пред Съдебната палата преди делото за смъртта на 14-годишното момче

Либерализацията на пазара на ток се отлага за 1 юли 2025

Либерализацията на пазара на ток се отлага за 1 юли 2025

България Преди 7 часа

Решението беше взето със 152 гласа "за" на ГЕРБ-СДС, ДПС, "Възраждане", БСП и ИТН

Главчев се срещна с близки на отвлечените български моряци от Galaxy Leader

Главчев се срещна с близки на отвлечените български моряци от Galaxy Leader

България Преди 7 часа

Главчев: Търсим всякакви варианти за освобождаването на хората

Еманюел Макрон

Еманюел Макрон: Европа не е безсмъртна

Свят Преди 7 часа

Френският президент призова Европа да се изправи срещу предизвикателствата на променения свят

<p>Вулканични газове и пепелен шлейф: Как ще се отрази на климата</p>

След изригването на мощен вулкан: Как ще се отрази на времето и климата

Свят Преди 7 часа

Как се отразява на времето и климата изригването на вулкан четете в следващите редове