4

М лада майка на две деца е убита в автомобила си през 2006 година. 24-годишната Кристъл Теобалд е застреляна с два куршума в главата.

Скърбящото семейство решава да започне собствено разследване на убийството ѝ, а целта е отмъщение и наказание.

В продължение на десетилетие майката на Кристъл Белинда Лейн се впуска в приключение за справедливост, което маневрира из ъглите на социалните мрежи и шпиониране на една от най-опасните престъпни банди в Америка, опитвайки се открие убиеца на дъщеря си и да намери отговор на въпроса "Защо?".

Кристъл Теобалд е родена през 1982 година. Когато е убита, тя е едва на 24 години. Младата майка живее със семейството си в Рилърсайд, Калифорния. Тя има две деца от предишна връзка, след което започва да излиза с 20-годишния Хуан Патлан.

Фаталният ден

Кристъл е простреляна в колата си, докато чака на кръстовище. Автомобилът е управляван от приятеля ѝ, в него пътува и брат ѝ Джъстин. Майката на Кристъл Белинда Лейн шофира кола точно зад тяхната и става свидетел на бруталното нападение, пише parade.com.

Кристъл няма връзка с банда, или организирана престъпност. Никой от пътуващите в автомобила не е член на такава шайка. Кристъл отива заедно с приятеля си и брат си към близкия магазин, който се намира само на няколко пресечки от мястото, където живее, пише Radiotimes.

По това време в града враждуват две банди от престъпници. Едната носи името Mexican Royalty 5150 (“Мексиканските крале“), създадена през 2003 година. Техните смъртни врагове се назовават Mad Down или съкратено MD.

Конфликтът между двете банди е във връхната си точка във фаталния 24 февруари 2006 година. Тогава членове на MD правят опит да ликвидират членове на вражеската банда. Затова 5150 тръгват по петите им за да отвърнат на удара, търсейки отмъщение.

Двете банди си организират гонка по улиците на града. Членове на MD се движат с бял автомобил. По време на преследването те успяват да се измъкнат на преследвачите си. Малко по-късно кола, същата като тяхната, е забелязана от членовете на 5150. Те решават, че това са именно враговете им от MD и тръгват към тях. Това обаче се оказва автомобилът на семейство Теобалд.

Мануел Лемус, членуващ в 5150, разказва по-късно, че след като чул какво се е случило по-рано през деня, друг член на бандата Хулио „Лил Хуеро“ Ередиа, бил решен да ликвидира всеки, който е отговорен.

Около 20:40 часа колата, в която е Кристъл, е засечена от зловещата банда в квартал „Арланца“ в Калифорния. Щом автомобилът спрял на кръстовището, към него се приближава мъж с пистолет в ръка и открива безразборна стрелба по пътниците в колата.

Автомобилът е осеян с куршуми от бандата 5150 за отмъщение след стрелбата по тяхната кола по-рано от MD, пише NBC.

Кристъл е застреляна в главата. Камери от близкия магазин разкриват ужасяващи кадри как брат ѝ държи в ръце окървавеното ѝ тяло и крещи за помощ на хората наоколо. Младата майка е откарана в болница, но въпреки усилията на лекарите, тя издъхва два дни по-късно.

Обезумяла от скръб и ярост майка 

Обезумялата от скръб и ярост майка на Кристъл Белинда, която също става свидетел на убийството, решава да вземе справедливостта в свои ръце.

Заедно с братовчедката на Кристъл - Джейми Макинтайър, Белинда Лейн прави два фалшиви акаунта в социалната мрежа MySace. Единият от профилите е кръстен Ребека, а вторият - Ейнджъл (В буквален превод от английски името означава ангел- бел.автора). Дори е използвана снимка на покойната млада жена.

Планът е фалшивите акаунти да се сприятелят с възможно най-много от членовете на престъпната банда 5150. Повечето от тях били млади хора. Така Джейми и Белинда смятали да научат, колкото се може повече, за да бъде разкрита самоличността на хората, които са били в колата, когато Кристъл е била простреляна. Целта била да бъдат открити всички замесени и те да си получат заслуженото.

Двете жени работят усилено, за да накарат членовете на бандата да се влюбят в техните фалшиви онлайн самоличности, за да могат да измъкнат нужната им информация.

„Бях обсебена от това. Знаех как да направя така, че да изглежда, че това момиче от MySpace е истинско. Цялото писане беше като актьорска игра“, разкрива Джейми.

Белинда и Джейми разбират дори какви превозни средства използва бандата 5150, научават дори къде живеят. Скърбящата майка дори минава покрай домовете им, за да снима колите им.

Парти за края на света

На 20 април Белинда изпраща съобщение до различни членове на зловещата банда, като им казва, че организира „парти за края на света“.

„Планирах да отида там и да убивам хора. Те бяха склонни към убийство, те бяха убийци, никой не се интересуваше твърде много. Исках да ги нараня, както те нараняваха“, казва Белинда, която по-късно се отказва от плана си.

На 5 май 2006 година един от фалшивите профили, който ползва снимката на покойната Кристъл, се свързва с член на бандата на име Уилям „Шегаджията“ Сотело. Оказва се, че той шофира бял Форд Експедишън, идентичен с този, от който се открива огън по колата на семейство Теобалд. Сотело дори не разбира, че си комуникира с фалшив профил на жената, в чието убийство е замесен.

Белинда споделя откритата информация с полицията.

Разследващите незабавно викат мъжа на разпит. Попаднал на масата за разпит, той „пропява“. Изплашен да не бъде обвинен в убийството на Кристъл, той уличава Хулио Ередия като човекът, който разстрелва невинната жена. За съжаление полицията все още не разполага с достатъчно доказателства, за да задържи Шегаджията и той е освободен, след което потъва вдън земя. Вероятно получил вътрешна информация, Хулио Ередия също успява да избяга и да се укрие известно време от полицията.

Уилям Сотело прекарва десетилетие в бягство от закона.

Все пак полицията успява да идентифицира други двама членове на бандата 5150, които са пътували в колата при убийството. Това са Уилям „Негодника“ Лемус и брат му Мануел „Трипър“ Лемус. Двамата сътрудничат на детективите, затова никой от тях не получава обвинение за убийството на Кристъл.

На 8 август 2007 година Хулио Цезар Ередиа е заловен и обвинен в умишленото убийството на Кристъл, както и за опита за убийство на Хуан Патлан и Джъстин Теобалд. Патлан също е ранен леко при стрелбата.

Арестувани и осъдени

В официалните документи на процеса „Народът срещу Ередиа“ е записано, че подсъдимият е бил обвинен и осъден за седем криминални престъпления, включващи убийство, извършено по време на стрелба. По време на покушението той е на 18 години.

„Престъпленията на подсъдимия произтичат от конфликт между неговата банда и MD. Жертвите обаче не са членове на бандата“, пише в съдебните документи.

Ередиа е осъден на доживотен затвор без право на замяна плюс присъди от 95 г. до живот и допълнително 43 години затвор.

След 10 години укриване Уилям „Шегадшията“ Сотело също е задържан и обвинен в бруталното убийство на Кристъл. Той е арестуван през 2016 г. В Мексико.

Речта на Белинда

Процесът срещу него е изключително драматичен. На него майката на убитата млада жена произнася прочувствена реч. Тя излива цялата си мъка по загубата върху обвиняемия. Яростната тирада към Стотело се сипе в продължение на четвърт час, докато той стои мълчаливо и се взира в стените на съдебната зала.

Обезумялата майка напада виновника, наричайки го „страхливец“, „чудовище“, „презрян“. Накрая му заявява, че се надява преди да чуе присъдата си, да бъде ликвидиран от член на друга банда в затвора.

Белинда Лейн стига още по-далеч и сипе обиди към семейството на Сотело, обвинявайки ги, че са помогнали на престъпника да се укрие, когато за първи път е избягал в Мексико.

Цялата реч на Белинда е произнесена пред голям портрет на покойната ѝ дъщеря, издигнат от членове на общността за жертви на насилие в Ривърсайд, пише The Sun.

На 23 януари 2020 година Уилям Сотело е осъден на 22 години затвор за ролята си в убийството на Кристъл Теобалд, след като признава вина и избягва по-сурова присъда.

Още от автора:

Ужасяващи престъпления, окървавили святата нощ на Коледа

Смърт върху "Зъбите на дявола": Убийството на Жанет ДеПалма

„Шофиране“ с 2896 км в секунда, контрабанда...  Колко закона нарушава Дядо Коледа на Бъдни вечер

Мистериозен случай: Никой не търси безследно изчезнали сестри

Изповедта на една убийца: Намушках го, защото не хареса коледния си подарък

Къщата на ужасите: „Обладан от дявола“ мъж разстрелва цялото си семейство

"Полиция! Синът ми отвори подаръка си предварително": Най-щурите коледни престъпления

Ужасяващо: Да откриеш тялото на сестра си под елхата

100-годишен юбилей на мъртвец разкрива двойно убийство

Ще успеете ли да не заплачете? Вижте най-тъжните коледни песни в историята

Той не познава човечността: Ужасяващият убиец с метлата

Забравен български ритуал: Заплашване на жени, деца и дървета

Фаталният полет 191: Ето защо се смята за прокълнат

Наказание от Бог или природна стихия: Наводнение убива 13 000 души на Коледа

„Чудовището с 21 лица”: Най-голямата загадка в историята на Япония

Десет истински чудеса, които се случиха на Коледа през годините

„Мъжът, който ме уби, е на свобода“: Дух разкри убийство в Чикаго

Защо 21 крака в обувки изплуваха на канадски плаж

Това място е по-ужасяващо от Зона 51 и Бермудския триъгълник

Младеж губи главата си в лунапарк: Ужасните тайни на "Кингс Айлънд"

Крава убива човек в леглото: 20 нелепи, но смъртоносни инцидента

Влюбена до гроб в сериен убиец: Коя е Пискливата Линет

Най-скандалният, зловещ, но и чаровен сериен убиец в историята

Мистериозно убийство: Жена е пребита с чук в църква

„Портретът на дама”, който сее смърт и нещастия

Истински истории от ада: Те умряха, но се върнаха, за да разкажат

Убиец с много лица: Ужасяващият „хамелеон“ Тери Расмусен

Убийство в Холивуд: Трагичната смърт на звездата от „Полтъргайст" Доминик Дън

Ужасяваща находка: 6 варела с киселина и 8 трупа в тях

Липсващи органи и нелепа смърт: Мистерията "Майк Мансхолт"

13-годишна мистерия: Какво се случи с тийнейджърката Кайла Берг

Селфи с жертвата след брутално убийство: "Олицетворението на злото" Аманда Тейлър

Машина за убиване: Чаровният сваляч, ликвидирал 130 жени

Ужасяващи, но истина: 28 смразяващи кръвта истории за серийни убийци

Секс партита, сатанизъм и брутални убийства: Замъкът Corpsewood Manor

Брутални убийства и токсична кръв: Истинските събития зад три смразяващи кръвта легенди

„Седя там, кървя и се смея”: Прокълнат ли е бил „Титаник”?

Чаша с кръв и разпръсната сол: Сатанинските убийства на "Касапина от Скид Роу”

Проклятието "4": Какво плаши до смърт шофьорите в най-зловещия тунел в света

Бомба на шията, обир и тяло във фризер: Истинската история на Брайън Уелс

Изнасилване, убийство и IQ 70: Потресаващата история на „невинния виновен“

Последните желания на най-бруталните убийци, преди да умрат

Мъж се обади на близките си 35 пъти след смъртта си

„Още съм жив”: Мистерията с изчезването на 12-годишния Джони Гош

Звук от капеща кръв и шепот „Убих 6 деца”: Прокълнатата къща във Вилиска

Убийството на момичето с ягодовата коса: Как разкриха 12-годишната загадка

Брутален ритуал с девица и прокълнато имение: Историята на „Химуро”

Когато се обади непознат: Убийството на 13-годишната Джанет Кристман

Сирка Сари – красавицата, мистериозно загинала в комин

Загадка за 1 млн. долара: Какво се случи с Кристъл Фрейзър дни преди да роди

Кой изнасили и уби „гълъба” Голди?

Чудовището от Уисконсин: Бруталната история на серийния убиец Ед Гейн

Зловеща любов: Мъж живя 7 години с мъртвата си любима

„Никога не казвай на сина ни какво се случи“: Трагичната съдба на „Ел Фаусто”

Изтезания и убийства: Най-жестоката майка в историята

"Преродена богиня на смъртта Коатликуе": Историята на Магдалена Солис

15 години няма и следа от нея: Това дете е най-търсеният човек в света

Бруталната история на "Аква Тофана", убила над 600 мъже

Брутални смъртни случаи: „Сесил” е най-ужасяващият хотел в света

Шокиращата смърт на Елиза Лам в хотел Сесил

Зловещата история на Конуей - „еднокракият клоун убиец”

Случаят „Тамам Шуд” - най-мистериозното убийство в Австралия

Над 200 души изчезват в „убийствения замък” на Хенри Холмс

Смразяваща кръвта мистерия: Кой уби семейство Грубер?

Подсказват ли в ухото на Дама Пика от „Голямото преследване“

Коментари 4
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

4 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

БДЖ купува от Германия 76 модернизирани вагона

БДЖ купува от Германия 76 модернизирани вагона

България Преди 28 минути

Подвижният състав отговаря на всички съвременни стандарти за комфорт

Apple iPhone 15 Pro

iPhone 16 може да смени дизайна на камерата

Технологии Преди 34 минути

Очаква се и нова подредба на бутоните

Какво показа експертиза по делото за изборите в София

Какво показа експертиза по делото за изборите в София

България Преди 1 час

Според заключението Васил Терзиев получава няколкостотин гласа повече от тези, които до момента са отчетени

Снимката е илюстративна

Отмениха търсенето на великденски яйца в гробище

Свят Преди 1 час

Децата няма да се "катерят по гробовете", уверяват организаторите на събитието

Спешни промени в закони, заради кризата със служебния премиер

Спешни промени в закони, заради кризата със служебния премиер

България Преди 1 час

Проблемът обаче се корени в Конституцията, смята Караджов

Вътев би приел да бъде служебен министър

Вътев би приел да бъде служебен министър

България Преди 1 час

Вътев подчерта, че е влязъл като експерт в настоящия кабинет

Подуправителите на БНБ: Нека президентът да намери решение

Подуправителите на БНБ: Нека президентът да намери решение

България Преди 2 часа

И тримата споделиха мнението на гуверньора Димитър Радев

Доналд Тръмп

"Бог да благослови Америка": Доналд Тръмп продава библии по 60 долара

Свят Преди 2 часа

Концепцията за Библията, покрита с американското знаме, предизвиква безпокойство сред религиозните кръгове в САЩ

Мъж заплаши лекар с газов пистолет в болницата в Шумен

Мъж заплаши лекар с газов пистолет в болницата в Шумен

България Преди 2 часа

Причината е, че е чакал дълго за преглед

Денков: Дневният ред на обществото зависи от действията на президента

Денков: Дневният ред на обществото зависи от действията на президента

България Преди 3 часа

Това заяви премиерът в оставка акад. Николай Денков във връзка с консултациите на "Дондуков" 2 в търсене на служебен министър-председател

Емоционални обяснения в любов и сълзи в очите в новия епизод на “Един за друг”

Емоционални обяснения в любов и сълзи в очите в новия епизод на “Един за друг”

Любопитно Преди 3 часа

Мъжете ще напишат романтични писма, в които изразяват най-съкровените си чувства към своите дами

Сиамска близначка, споделяща едно тяло със сестра си, се омъжи

Сиамска близначка, споделяща едно тяло със сестра си, се омъжи

Свят Преди 3 часа

Ейби Хенсел официално е сключила брак през 2021 г.

<p>&quot;По-добре да умреш там, отколкото тук от глад&quot;&nbsp;</p>

От Непал до Украйна: Историята на непалския наемник

Свят Преди 3 часа

Сравнително бедна в сравнение със своите съседи като Русия, Китай и Индия, много непалци са привлечени от високите заплати, които могат да получат, мигрирайки нелегално в тези страни

Петър Чобанов: Споделям мнението на Димитър Радев, крайното решение е на президента

Петър Чобанов: Споделям мнението на Димитър Радев, крайното решение е на президента

България Преди 3 часа

Екипът в БНБ трябва да продължи да действа и да вървим напред, коментира той