2

Н а крачка сме от Коледа. Греяното вино се лее, опаковаме подаръците и украсяваме елхите си. Това са най-вълшебните мигове от годината, когато приятелите и семействата се събират. Това е време изпълнено с благодарност, любов и добрина.

Малките вълшебства са навсякъде около нас. Те са в дребните жестове, в усмивката на улицата, в протегнaтата ръка, която получава помощ. Рождество Христово е онова време, в което се случват невероятни истории, които са толкова фантастични, че не ни остава нищо друго, освен да ги наречем Коледни чудеса.

Когато Коледа пристигне с балон

През 2011 година съпругът на Роза Карденас де Рейес остава без работа. Семейството едва свързва двата и края и не може да си позволи храна и подаръци за Коледа. За да не разочарова своята 5-годишна дъщеря Хелън Роза решава да я зарадва, изпращайки бележка до Дядо Коледа с балон. Майката помага на дъщеря си и заедно пишат писмо до добрия старец. Прикрепват бележката към балона и го пускат на свобода.

Може да не вярвате, но ги има: 5 ползи от коледната еуфория

Писмото поема по своя път и изминава повече от 500 мили, които се равняват на повече от 800 километра, стигайки до ранчо в Северна Калифорния. Собственикът му Лейн Сандерсън намира балона с писмото и го прочита. Трогнат от написаното, той споделя с жена си и двете си деца. Заедно решават да изпълнят желанието на малката Хелън. Купуват дрехи и кукла, опаковат ги и ги изпращат на семейство Рейес. В интервю за Auburn Reporter Роза споделя през сълзи:

„Бях много изненадана. Сякаш се случи чудо, коледно чудо”.

Парализирано момче прохожда отново

През 2008 г. австралийски лекари диагностицират 7-годишният Марко Дутшак с киста на гърба. Макар образуванието да е доброкачествено, прогнозите се, че той ще прекара своя живот парализиран. Медиците са категорични, че близките на момчето трябва да се примирят с диагнозата, защото нищо не може да бъде направено. Само седмица преди Коледа обаче Марко изумява всички. Той скача от инвалидната си количка и излиза на балкона на болничната си стая за глътка чист въздух. Неврохирургът, който го лекува - Ханс Георг Едер, е поразен от чудодейното възстановяване на детето, казвайки:

„От медицинска гледна точка не можем да говорим за чудеса, но възстановяването на момчето не беше медицински очаквано и наистина е сензация. Кистата беше обградила изцяло гръбначния му мозък, който бе останал тънък като нишка”.

Да родиш, без да очакваш бебе

Това е чудото на млада жена, която посреща първородния си син на Коледа, без да знае, че е бременна, пише Daily Mail.

20 от най-красивите европейски коледни базари

21-годишната Лиан Картър от Нотингамшър е приета в болница със стомашни спазми в ранните часове на коледната сутрин. Лекарите са в шок, когато разбират, че тя всъщност ражда.

„Г-ца Картър каза, че не е имала никакви физически симптоми по време на бременността си, само се е подула през последния месец”, казват медиците.

„Беше голяма изненада - не знаех нищо за това”, казва Лиан.

„Когато чувах за подобни неща преди, винаги си мислех „как може да не знаеш?”, споделя жената.

Тя е водила напълно нормален живот преди появата на бебето. Започнала е работа в магазин в родния си град, а менструацията й била съвсем нормална, така че не е имало причина да се съмнява в наддаването на теглото си.

Лиан ражда сина си Джоузеф в 8,00 ч. сутринта на Коледа.

„Рядко се случва жена да роди, без да знае, че е бременна, но се радвам, че беше щастлива изненада”, казва Алисън Аткинсън, ръководител на родилното отделение в болницата, където се случва коледното чудо. А сега си представете реакцията на бащата на бебето Скот Кърууд.

Огромната верижна катастрофа

Коледата е изпълнена с добро настроение, но и с инциденти заради масовото пътуване. Комбинация от трафик и зимно време често помрачава празника. На Коледа 2012 година в Оклахома Сити в 3 часа сутринта, леден дъжд превръща магистралата в пързалка.

12 факта за Коледа, които ще ви изненадат

21 превозни средства участват в огромна верижна катастрофа. Полиция и парамедици се втурват към мястото на инцидента, очаквайки да лекуват десетки тежко ранени. Когато пристигат, те са шокирани. Нито един човек не е пострадал. Как е възможно това?

Пустинното бебе

Ед и Джулия Стюарт пътуват за Коледа през 1931 година, когато се пука гума на колата им. Аварията става близо до Супериор, в пустинята Аризона. Джулия решава да се разходи наоколо, докато съпругът ѝ отстрани повредата. Тя е шокирана, когато намира стара кутия за шапки, а когато я отваря открива бебе в нея. Детенцето било напълно здраво.

Двойката го кръщава Шарън и малко по-късно го осиновява. И до ден днешен не е разкрито кой оставя бебето на място, където шансовете някой да спре и до го спаси, са нищожни.

Когато едно сърце реши да забие отново

Джема Ботело е само на четири години, когато се разболява от грип. Тя има субфебрилна температура на 13 декември. Само няколко дни по-късно състоянието ѝ рязко се влошава. Откарана е по спешност в болницата бледа и със загуба на кръвообращение в пръстите на ръцете и краката.

Малко след пристигането в лечебното заведение тя получава сърдечен арест. Настанена е в реанимация, а лекарите правят всичко възможно по силите си, за да спасят живота ѝ. Отчаяни, че изходът вероятно ще бъде фатален, те съветват семейството на Джема да се подготви за най-лошото.

10 места, на които Коледа е като на картичка

Само 45 минути по-късно сърцето на момичето започва да бие отново. Лекарите признават, че светът на медицината не може да обясни всичко, а родителите ѝ определят възстановяването й за истинско коледно чудо.

Примирие по време на война

Едно от най-невероятните събития в историята, случило се на Коледа, е примирието между враждуващите страни в Първата световна война. На 25 декември 1914 година спонтанно войниците хвърлят оръжията си и отказват да участват в сражения. Вместо това те задружно запяват коледни песни, споделяйки храна и цигари с враговете си.

Да оцелееш след падане от 47-я етаж

През 2007 година братята Алсидес и Едгард Морено мият прозорците на небостъргачите в Ню Йорк, качени на платформа. Конструкцията рухва и двамата политат към земята от височината на 47-ия етаж, равняващи се на 153 метра. Едгард загива на място. При пристигането на лекарите Алсидес е в съзнание. Откаран е незабавно в болница, където са установени пробити бели дробове, множество счупвания: на ребрата, на двата крака и на дясна му ръка, както и тежко увреждане на гръбначния стълб. Направени са му десетки животоспасяващи операции. Мъжът изпада в кома и остава в това състояние цели 18 дни. Събужда се навръх Коледа. Макар в началото да е напълно парализиран, 5 години по-късно той извършва истински подвиг като се включва в благотворителен маратон и изминава 4 километра за по-малко от час.

„Ако търсите медицинско чудо, това със сигурност отговаря на изискванията”, казва д-р Хърбърт Пардес, който вижда с очите си невероятното оцеляване на Алсидес.

Снежното чудо

През 2008 година 55-годшната канадка Дона Моунард решава, че разразилата се силната снежна буря е „идеалният момент” да отиде до магазина за да напазарува продукти за коледни сладки. Колата ѝ е открита, но жената липсвала. Семейството й подава сигнал в полицията и започва издирване, пише The Star.

Клишетата по Коледа, които все пак обичаме

Цели 3 дни по-късно, на Бъдни вечер, следово куче открива Дона, затрупана в снежна преспа. Жената е жива и здрава и в съзнание, въпреки че температурата на тялото ѝ е паднала до 30 градуса. Откарана е в болница по спешност с хипотермия и измръзване, пише Wearethemighty. По всички критерии тя би трябвало да е издъхнала, но все пак тя е жива. Това вероятно се равнява на това да скочиш от самолет без парашут и след приземяването си да станеш и да си тръгнеш с ожулено коляно.

Възкресение на Коледа

През 2009 г. местната жителка на Колорадо Трейси Херманстрофър е в радостно очакване на бял свят да се появи нейното момченце. Но на Бъдни вечер, когато раждането започва, всичко се обърква. Трейси внезапно спира да диша. Лекарите решават, че са я изгубили и затова се фокусират върху спасяването на бебето. След като е извършено цезарово сечение, детето е с едва доловими жизнени показатели.

Почти убедени в двойния фатален изход, лекарите съобщават тъжните новини на съпруга на Трейси Майк. Той поема детенцето в ръце, мислейки, че току-що е загубил жена си и бебето си, когато се случва необяснимото. Новороденото спонтанно започва да диша, след като четири минути не си е поемало въздух. Трейси го последва.

Лекарите така и не успяват да обяснят как двамата се възстановяват, след като са на ръба на смъртта. Само няколко дни по-късно Трейси и Майк се прибират у дома заедно със здравото си момченце Колин.

Още от автора:

„Мъжът, който ме уби, е на свобода“: Дух разкри убийство в Чикаго

Защо 21 крака в обувки изплуваха на канадски плаж

Това място е по-ужасяващо от Зона 51 и Бермудския триъгълник

Младеж губи главата си в лунапарк: Ужасните тайни на "Кингс Айлънд"

Крава убива човек в леглото: 20 нелепи, но смъртоносни инцидента

Влюбена до гроб в сериен убиец: Коя е Пискливата Линет

Най-скандалният, зловещ, но и чаровен сериен убиец в историята

Мистериозно убийство: Жена е пребита с чук в църква

„Портретът на дама”, който сее смърт и нещастия

Истински истории от ада: Те умряха, но се върнаха, за да разкажат

Убиец с много лица: Ужасяващият „хамелеон“ Тери Расмусен

Убийство в Холивуд: Трагичната смърт на звездата от „Полтъргайст" Доминик Дън

Ужасяваща находка: 6 варела с киселина и 8 трупа в тях

Липсващи органи и нелепа смърт: Мистерията "Майк Мансхолт"

13-годишна мистерия: Какво се случи с тийнейджърката Кайла Берг

Селфи с жертвата след брутално убийство: "Олицетворението на злото" Аманда Тейлър

Машина за убиване: Чаровният сваляч, ликвидирал 130 жени

Ужасяващи, но истина: 28 смразяващи кръвта истории за серийни убийци

Секс партита, сатанизъм и брутални убийства: Замъкът Corpsewood Manor

Брутални убийства и токсична кръв: Истинските събития зад три смразяващи кръвта легенди

„Седя там, кървя и се смея”: Прокълнат ли е бил „Титаник”?

Чаша с кръв и разпръсната сол: Сатанинските убийства на "Касапина от Скид Роу”

Проклятието "4": Какво плаши до смърт шофьорите в най-зловещия тунел в света

Бомба на шията, обир и тяло във фризер: Истинската история на Брайън Уелс

Изнасилване, убийство и IQ 70: Потресаващата история на „невинния виновен“

Последните желания на най-бруталните убийци, преди да умрат

Мъж се обади на близките си 35 пъти след смъртта си

„Още съм жив”: Мистерията с изчезването на 12-годишния Джони Гош

Звук от капеща кръв и шепот „Убих 6 деца”: Прокълнатата къща във Вилиска

Убийството на момичето с ягодовата коса: Как разкриха 12-годишната загадка

Брутален ритуал с девица и прокълнато имение: Историята на „Химуро”

Когато се обади непознат: Убийството на 13-годишната Джанет Кристман

Сирка Сари – красавицата, мистериозно загинала в комин

Загадка за 1 млн. долара: Какво се случи с Кристъл Фрейзър дни преди да роди

Кой изнасили и уби „гълъба” Голди?

Чудовището от Уисконсин: Бруталната история на серийния убиец Ед Гейн

Зловеща любов: Мъж живя 7 години с мъртвата си любима

„Никога не казвай на сина ни какво се случи“: Трагичната съдба на „Ел Фаусто”

Изтезания и убийства: Най-жестоката майка в историята

"Преродена богиня на смъртта Коатликуе": Историята на Магдалена Солис

15 години няма и следа от нея: Това дете е най-търсеният човек в света

Бруталната история на "Аква Тофана", убила над 600 мъже

Брутални смъртни случаи: „Сесил” е най-ужасяващият хотел в света

Шокиращата смърт на Елиза Лам в хотел Сесил

Зловещата история на Конуей - „еднокракият клоун убиец”

Случаят „Тамам Шуд” - най-мистериозното убийство в Австралия

Над 200 души изчезват в „убийствения замък” на Хенри Холмс

Смразяваща кръвта мистерия: Кой уби семейство Грубер?

Подсказват ли в ухото на Дама Пика от „Голямото преследване“

Коментари 2
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

2 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Иран: Екипажът на задържания кораб, свързан с Израел, ще бъде освободен

Иран: Екипажът на задържания кораб, свързан с Израел, ще бъде освободен

Свят Преди 16 минути

Иранският Корпус на гвардейците на Ислямската революция превзе контейнеровоза „Ем Ес Си Ариес“ с 25 души екипаж в Ормузкия проток на 13 април

Енергийният министър прави опит за предоговаряне на сделката с "Боташ" в Турция

Енергийният министър прави опит за предоговаряне на сделката с "Боташ" в Турция

България Преди 1 час

Владимир Малинов ще разговаря с колегата си Алпарслан Байрактар

Защо Eрдоган отложи посещението си в САЩ

Защо Eрдоган отложи посещението си в САЩ

Свят Преди 2 часа

Решението е взето поради промени в програмата на президента на Турция

Кой губи и кой печели от забраната на рекламата на хазарт?

Кой губи и кой печели от забраната на рекламата на хазарт?

България Преди 2 часа

С необичайна скорост за законодателна дейност, в последния си работен ден преди изборите, НС прие промени в Закона за хазарта на първо гласуване

Христо Гаджев: Отстраняването на Росен Желязков беше излишна проява на заяждане

Христо Гаджев: Отстраняването на Росен Желязков беше излишна проява на заяждане

България Преди 2 часа

То е зловредно, а мотивите са зашити с бели конци, заяви народният представител от ГЕРБ-СДС

Хилари Клинтън идва в България

Хилари Клинтън идва в България

България Преди 3 часа

Визитата е по повод специална среща на Глобалната инициатива на Клинтън (Clinton Global Initiative – CGI) на 18 май 2024 г. в София

Русия с нови удари по енергийна инфраструктура в Украйна

Русия с нови удари по енергийна инфраструктура в Украйна

Свят Преди 3 часа

Засегнати са четири топлоелектрически централи

Земетресение в района на Черно море

Земетресение в района на Черно море

България Преди 5 часа

Епицентърът му е на 100 км от Варна и на 480 км от София

Учение на китайски бойни самолети в близост до Тайван

Китайски военни самолети навлязоха в Тайванския проток

Свят Преди 6 часа

Машините са пресекли средната линия на протока

Руски военни самолети са прехванати в Японско море

Руски военни самолети са прехванати в Японско море

Свят Преди 6 часа

Япония споделя морски граници с Южна Корея, но също така е съсед с потенциални противници в Русия

Почина бебето, спасено от утробата на майка му, убита преди дни в Газа

Почина бебето, спасено от утробата на майка му, убита преди дни в Газа

Свят Преди 6 часа

Неговото здравословно състояние се влошило и лекарите не са могли да го спасят

Националният съвет на БСП се събира, за да подреди листите за изборите 2 в 1

Националният съвет на БСП се събира, за да подреди листите за изборите 2 в 1

България Преди 6 часа

Заседанието беше анонсирано преди две седмици

Пролетта се завръща: Очакват ни по-високи температури през уикенда

Пролетта се завръща: Очакват ни по-високи температури през уикенда

България Преди 6 часа

Максималните температури ще са между 18° и 23°

Windows 11 спря да работи със стари процесори

Windows 11 спря да работи със стари процесори

Технологии Преди 7 часа

Платформата не ги поддържаше, но имаше начини ограниченията да се заобиколят