1

З а Кенет Макдъф казват, че убийствата са дълбоко закодирани в ДНК-то му. Дори фалшивата му усмивка не може да скрие кипящия гняв, а очите му не познават капка човечност. Наричат го олицетворение на злото.

Още от ранно детство Макдъф е побойник, който преследва момичетата и момчета, които са по-малки от него. Той избира своите мишени по ясен критерий - те трябва да са по-слаби от него, за да не могат да отвърнат на удара.

Като тийнейджър Макдъф напуска гимназията още през първата си година там. Свободното си време прекарва в обири на домовете в Роузбъд. Престъпната му дейност е прекратена, след като е заловен и осъден на 12 години затвор. Той прекарва едва 10 месеца зад решетките. За ужас на нищо неподозиращите хора от Южен Тексас, той излиза на свобода, но вместо да си е взел поука, Кенет Макдъф е още по-гневен и готов за мъст.

Само няколко месеца след освобождаването си от затвора, Макдъф и неговия приятел Рой Дейл Грийн решават да потърсят жена, която да им прави компания. За двамата е ясно, че никое момиче не би се съгласило да тръгне доброволно с тях. Те решават да вземат това, което си поискат. След дълги часове обикаляне и търсене на жена, те си харесват момиче в град Евърман. Там те забелязват 16-годишната Една „Луиз“ Съливан. Тя е в компанията на 17-годишния си приятел Робърт Бранд и неговия братовчед Марк Дънам на 15 години. Тримата оживено разговарят, облегнати на кола, паркирана край бейзболното игрище в града. Те не подозират какво ги очаква.

Макдъф и Грийн тръгват към приятелската компания. Кенет вади пистолет и крещи към тримата младежи да влизат в багажника на колата. Макдъф и Грийн потеглят с мръсна газ и започват да търсят уединено място. След като го откриват, отключват багажника на колата. Луиз е извлечена, докато Бранд и Дънам са убити на място от Макдъф, който стреля по тях шест пъти.

По-късно Макдъф си спомня, че момчетата се молели за живота си, което вдигнало нивата на адреналина му. Да има власт над другите - това е било неговото единствено желание.

След като двамата бандити заличават всички доказателства, които биха могли да ги свържат с убийствата на момчетата, решават да се позабавляват с единствената си все още жива жертва. Двамата се редуват да я изнасилват. След това Макдъф решава да се отърве и от нея. Първоначално опитва да я задуши с колан, но след като не успява, грабва счупена метла, която случайно намерил в колата и с нея довършил престъплението. След това тялото на тинейджърката е захвърлено в гората.

На следващия ден Грийн гледа телевизия с приятеля си Ричард Бойд, когато предаването е прекъснато заради извънредни новини. Съобщено е, че са открити три тела в покрайнините на града. Осъзнал ужасните престъпления, които е извършил, той признава за стореното пред родителите на Бойд. Казва им и за участието на своя приятел Кенет Макдъф. Изслушвайки самопризнанията на момчето, родителите го съветват незабавно да се предаде в полицията.

Така и става. Въз основа на показанията на приятеля си Рой Кенет Алън Макдъф е арестуван и обвинен в трите убийства. На 9 октомври 1968 година съдебните заседатели го обявяват единодушно за виновен. Получава най-тежката присъда смърт на електрическия стол. В шеметен обрат на събитията присъдата му е заменена с доживотен затвор с възможност за условно освобождаване през 1972 година.

Рой Грийн получава 11 години затвор за участието си в сексуално насилие и прикриване на престъпленията. Доколкото е известно, той повече не е пресичал пътищата на закона. Това обаче не може да се каже за неговия приятел Кенет Макдъф.

Когато идва денят, в който трябва да се реши за предсрочното му освобождаване, той напълно хвърля вината за трите убийства върху своя приятел Рой Дейл Грийн. По време на изслушването Макдъф предлага подкуп на член на комисията. Той обещава 10 000 долара, които майка му осигурява. Вместо да приеме подкупа, мъжът го предава. В резултат на това към присъдата на Макдъф са добавени две години затвор и той губи възможността си за предсрочно освобождаване. Но това съвсем не е краят на историята за Кенет Макдъф, който по това време става известен като „Убиеца с метлата“.

На 11 октомври 1989 година заради пренаселеността на затворите в Тексас много престъпници получават предсрочно освобождаване. Сред тях е и Кенет Макдъф. По това време той е излежал едва 23 години от доживотната си присъда. Така осъденият изнасилвач, троен убиец и с наложена смъртна присъда затворник, получава документите си да се прибере у дома.

По всичко изглежда, че Макдъф е разбрал грешката си, дори си намира работа в бензиностанция, записва се на уроци в техническия колеж. Служителят, който трябва да следи Кенет да не нарушава затвора, е спокоен. Оказва се обаче, че Макдъф незабавно се връща към старите си навици.

В рамките само на една седмица от освобождаването си Кенет Макдъф отвлича, изнасилва и убива 31-годишната Сарафия Паркър. След като тялото ѝ е намерено, полицията започва разследване. Свидетели разказват, че са видели младата жена в компанията на бившия затворник, малко преди да изчезне. Детективите са наясно, че той представлява интерес в случая, но така и не могат да съберат конкретни доказателства, които да го свържат с бруталното убийство.

Въпреки това Макдъф е хванат за нарушение на предсрочното си освобождаване, след като заплашва да убие мъж по време на скандал. Това го връща отново зад решетките за още една година, преди отново да бъде освободен.

След като отново излиза от затвора, Макдъф успява да се пази далеч от неприятностите „цели“ 9 месеца. Демоните му се завръщат на 10 октомври 1991 година, когато той отвлича проститутка на име Бренда Томпсън в град Уако. Макдъф я натоварва на камион и потегля с мръсна газ. Търсейки място, където да се уедини със своята плячка, Макдъф се озовава пред полицйски контролно-попускателен пункт. Щом вижда униформените, Бренда започва да крещи и да рита по предното стъкло на камиона в отчаян опит да спаси живота си. Хладнокръвният бандит потегля с мръсна газ и ловко се измъква от тръгналите след него полицаи. Той изключва фаровете на камиона и се движи в насрещното на еднопосочна улица. Когато се уверява, че вече не го преследват, Макдъф спира на черен път, където отприщва яростта си върху жената, която за малко да провали престъпната му кариера. Нанася ѝ брутален побой, изнасилва я, след което я измъчва, докато издъхне, пише Тexasmonthly.

По-малко от седмица, след като ликвидира Бренда, Макдъф убива отново. И този път жертвата му е проститутка. Тя се казва Регения Де Ан Мур. 17-годишното момиче се качва доброволно в колата му. Макдъф я откарва на безлюдно място, където е изнасилена и удушена. Тялото ѝ е заровено и повече от 7 години никой не го открива.

Ненаситният убиец напада отново само два месеца по-късно, на 29 декември 1991 година. Жертвата е 28-годишната счетоводителка на име Колийн Рийд. Тя е набелязана на автомивка в Остин. Макдъф я харесва, докато обикаля със своя приятел Алва Ханк Уорли. Бруталният престъпник е омагьосан от красивата брюнетка. Сграбчва я пред очите на половин дузина свидетели. През следващите няколко часа двамата мъже я изнасилват на задната седалка на колата. Измъчват я, като я горят със запалена цигара. Накрая Колийн е убита, пише Nydailynew.

През февруари 1992 година Валенсия Джошуа, наркозависима проститутка, е следващата, която попада в ръцете на Макдъф.

Последната известна жертва на бруталния убиец е млада съпруга и майка, която е в очакване на третото си дете. 22-годишната Мелиса Нортърп е нападната и похитена, докато дава нощно дежурство в смесен магазин в Уако. Откраднати са и 250 долара от касата.

След като медиите съобщават за изчезването на Мелиса, свидетели отиват в полицията и разказват, че са видели бившия затворник Кенет Макдъф да се мотае около магазина, където тя работела. След продължително издирване, тялото на Мелиса е открито от рибари два месеца по-късно.

Полицаите са в безизходица. Те са наясно, че е възможно Кенет Макдъф да има общо с поредицата отвличания и убийства, станали в региона, но така и не успяват да намерят сигурно доказателство, с което да го вкарат в затвора.

През март 1992 година е издадена заповед за арест срещу Кенет Алън Макдъф по федерални обвинения за наркотици и огнестрелно оръжие.

Полицията прави хитър ход. Вика за разпит Алва Ханк Уорли. Пред ченгетата той решава да признае за смъртта на Колийн Рийд. Той разказва, че е присъствал на убийството, но не е участвал, пише Мurderpedia.

След като научава, че срещу него има издадена заповед за арест, Кенет Макдъф сменя името си на Ричард Фаулър. Премества се в Канзас Сити, Мисури и започва работа като събирач на отпадъци.

Той остава незабелязан, докато историята му не започва да се върти по националните медии.

Защитник на правата на жертвите Джон Уолш представя случая в своята телевизионна програма за борба с престъпленията, America's Most Wanted . В нощта, в която шоуто му е излъчено, сред зрителите е мъж на име Гари Смити. Снимка на Макдъф се появява на екрана, а Смити е шокиран от приликата между издирвания беглец и неговия колега Ричард Фаулър. Гари незабавно се обажда по телефона в полицейското управление на Канзас Сити. Фаулър е проверен в базата данни с отпечатъци. Оказва се, че това наистина е самият Кенет Макдъф. Само три дни по-късно серийният убиец и изнасилвач е задържан.

Кенет Макдъф е обвинен в убийството на Мелиса Нортърп. През юли 1992 година той е признат за виновен. Той най-накрая получава своята заслужена присъда: смъртоносна инжекция. Въпреки, че коства живота на най-малко седем жени, щатът Тексас най-накрая научава урока си.

На 17 ноември 1998 година животът на Кенет Алън Макдъф най-накрая приключва. Той е ескортиран до камерата за екзекуции и в съответствие с протокола е попитан за последно желание. Безскрупулният престъпник отговаря: „Готов съм да бъда освободен. Освободете ме“.

Останките на Макдъф са положени в затвора в Хънтсвил. Мястото е маркирано със знак Х, което означава, че екзекуцията му е била извършена.

Още от автора:

Забравен български ритуал: Заплашване на жени, деца и дървета

Фаталният полет 191: Ето защо се смята за прокълнат

Наказание от Бог или природна стихия: Наводнение убива 13 000 души на Коледа

„Чудовището с 21 лица”: Най-голямата загадка в историята на Япония

Десет истински чудеса, които се случиха на Коледа през годините

„Мъжът, който ме уби, е на свобода“: Дух разкри убийство в Чикаго

Защо 21 крака в обувки изплуваха на канадски плаж

Това място е по-ужасяващо от Зона 51 и Бермудския триъгълник

Младеж губи главата си в лунапарк: Ужасните тайни на "Кингс Айлънд"

Крава убива човек в леглото: 20 нелепи, но смъртоносни инцидента

Влюбена до гроб в сериен убиец: Коя е Пискливата Линет

Най-скандалният, зловещ, но и чаровен сериен убиец в историята

Мистериозно убийство: Жена е пребита с чук в църква

„Портретът на дама”, който сее смърт и нещастия

Истински истории от ада: Те умряха, но се върнаха, за да разкажат

Убиец с много лица: Ужасяващият „хамелеон“ Тери Расмусен

Убийство в Холивуд: Трагичната смърт на звездата от „Полтъргайст" Доминик Дън

Ужасяваща находка: 6 варела с киселина и 8 трупа в тях

Липсващи органи и нелепа смърт: Мистерията "Майк Мансхолт"

13-годишна мистерия: Какво се случи с тийнейджърката Кайла Берг

Селфи с жертвата след брутално убийство: "Олицетворението на злото" Аманда Тейлър

Машина за убиване: Чаровният сваляч, ликвидирал 130 жени

Ужасяващи, но истина: 28 смразяващи кръвта истории за серийни убийци

Секс партита, сатанизъм и брутални убийства: Замъкът Corpsewood Manor

Брутални убийства и токсична кръв: Истинските събития зад три смразяващи кръвта легенди

„Седя там, кървя и се смея”: Прокълнат ли е бил „Титаник”?

Чаша с кръв и разпръсната сол: Сатанинските убийства на "Касапина от Скид Роу”

Проклятието "4": Какво плаши до смърт шофьорите в най-зловещия тунел в света

Бомба на шията, обир и тяло във фризер: Истинската история на Брайън Уелс

Изнасилване, убийство и IQ 70: Потресаващата история на „невинния виновен“

Последните желания на най-бруталните убийци, преди да умрат

Мъж се обади на близките си 35 пъти след смъртта си

„Още съм жив”: Мистерията с изчезването на 12-годишния Джони Гош

Звук от капеща кръв и шепот „Убих 6 деца”: Прокълнатата къща във Вилиска

Убийството на момичето с ягодовата коса: Как разкриха 12-годишната загадка

Брутален ритуал с девица и прокълнато имение: Историята на „Химуро”

Когато се обади непознат: Убийството на 13-годишната Джанет Кристман

Сирка Сари – красавицата, мистериозно загинала в комин

Загадка за 1 млн. долара: Какво се случи с Кристъл Фрейзър дни преди да роди

Кой изнасили и уби „гълъба” Голди?

Чудовището от Уисконсин: Бруталната история на серийния убиец Ед Гейн

Зловеща любов: Мъж живя 7 години с мъртвата си любима

„Никога не казвай на сина ни какво се случи“: Трагичната съдба на „Ел Фаусто”

Изтезания и убийства: Най-жестоката майка в историята

"Преродена богиня на смъртта Коатликуе": Историята на Магдалена Солис

15 години няма и следа от нея: Това дете е най-търсеният човек в света

Бруталната история на "Аква Тофана", убила над 600 мъже

Брутални смъртни случаи: „Сесил” е най-ужасяващият хотел в света

Шокиращата смърт на Елиза Лам в хотел Сесил

Зловещата история на Конуей - „еднокракият клоун убиец”

Случаят „Тамам Шуд” - най-мистериозното убийство в Австралия

Над 200 души изчезват в „убийствения замък” на Хенри Холмс

Смразяваща кръвта мистерия: Кой уби семейство Грубер?

Подсказват ли в ухото на Дама Пика от „Голямото преследване“

Коментари 1
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

1 коментар
 
Във форум: "Как се чистят петна от червено вино и черен хайвер???" Отговор: "Оставете ги като скъп спомен..."
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Сахарска мъгла покри части от България (ВИДЕО)

Сахарска мъгла покри части от България (ВИДЕО)

България Преди 1 час

С голяма вероятност валежите през деня ще са с жълтеникав оттенък

<p>Биков: Подкрепихме конституционната реформа, за да не е безконтролен служебният кабинет</p>

Биков за промените в Конституцията: Подкрепихме реформите, за да не е безконтролен служебният кабинет

България Преди 1 час

По думите му партията се „старае да има позиция по въпроси, които зависят от нея”

"Шпионаж и заговорнически ходове": Руска делегация на посещение в Северна Корея

"Шпионаж и заговорнически ходове": Руска делегация на посещение в Северна Корея

Свят Преди 1 час

По време на визитата представители на руската служба и на севернокорейското министерство са провели работни разговори

Никола Минчев: Все още не късно изборите да се проведат на 9 юни

Никола Минчев: Все още не късно изборите да се проведат на 9 юни

България Преди 1 час

По думите на зам.-председателя на НС и депутат от ПП-ДБ не сме на прага на конституционна криза

5 по Рихтер разлюля Италия

5 по Рихтер разлюля Италия

Свят Преди 1 час

Трусът е усетен и в района на Удине

Бити с бейзболни бухалки: Сводническа мрежа е разбита в Италия

Бити с бейзболни бухалки: Сводническа мрежа е разбита в Италия

България Преди 2 часа

Българките отивали зад граница с обещание за работа

Нова масирана руска атака срещу енергийната инфраструктура на Украйна

Нова масирана руска атака срещу енергийната инфраструктура на Украйна

Свят Преди 2 часа

Украинската армия заяви, че 26 дрона са били унищожени в Одеска, Харковска, Днепропетровска и Запорожка област

Вулканът Ибу изхвърли пепел на два километра височина

Вулканът Ибу изхвърли пепел на два километра височина

Свят Преди 2 часа

Предишното изригване беше на 26 март

Край на стачките на "Луфтханза": Авиокомпанията и синдикатите постигнаха споразумение

Край на стачките на "Луфтханза": Авиокомпанията и синдикатите постигнаха споразумение

Свят Преди 2 часа

През последните седмици протести на наземния персонал и на екипажите доведоха до забавянето и отменянето на стотици полети

Родителите на Ивана от Дупница дават 50 000 лева награда за откриването ѝ

Родителите на Ивана от Дупница дават 50 000 лева награда за откриването ѝ

България Преди 2 часа

Хиляди доброволци опитаха да помогнат, но следа от момичето така и не се откри

Празник е! Имен ден имат хората, чието име значи "воин"

Празник е! Имен ден имат хората, чието име значи "воин"

Любопитно Преди 2 часа

На 28 март църквата почита паметта на свети Боян-Енравота и на преподобните Иларион и Стефан Изповедник

<p>Лют пипер и вериги: Майка изтезава двете си деца в &quot;паник стая&quot;&nbsp;</p>

Лют пипер, метални вериги и белезници: Психотерапевт и майка изтезавали две деца в "паник стая"

Свят Преди 2 часа

Месеци наред Руби и Хилдебранд принуждавали най-малките деца да работят на знойна горещина

Случаят „Цалапица”: Апелативният съд в Пловдив гледа делото

Случаят „Цалапица”: Апелативният съд в Пловдив гледа делото

България Преди 3 часа

Миналата седмица Окръжният съд наложи на обвиняемия мярка „задържане под стража“

Опасна инфекция плъзна в Япония, смъртността е около 30%

Опасна инфекция плъзна в Япония, смъртността е около 30%

Свят Преди 3 часа

Става въпрос за бактерия от тип А, която предизвиква стрептококов токсичен шок (STSS)

Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Свят Преди 3 часа

Четирима работници все още са в неизвестност, като 18 часа след инцидента бе обявено, че се предполага, че смъртта им вече е настъпила