1

Б ихте ли отседнали в хотел, на чиято „сметка” се водят десетки брутални убийства, мистериозни самоубийства и паранормални явления, а чести гости са едни от най-известните масови убийци? Ако отговорът е да, вашето място е хотел „Сесил”.

Хотел „Сесил” се намира на главната улица в центъра на Лос Анджелис. Построен е през 1924 година и оттогава се опитва да се отърве от лошата си репутация. Мястото е станало сцена на брутални, мрачни и странни смъртни случаи и неслучайно си е спечелил прозвището си „Най-ужасяващият хотел на света”. Смята се, че в него са се разиграли поне 16 убийства.

„Сесил” става печално известен с клиенти като серийния убиец Ричард „нощният преследвач Рамирес и австрийския килър на проститутки Джак Унтвергер. Името на хотела се свързва с трагичния край на Черната далия. „Сесил” „влиза” в криминалните хроники и с мистериозната смърт на 21-годишната канадска студентка Елиза Лам.

Кратка история

Хотелът отваря врати на 20 декември 1924 година. Разполага със 700 стаи в стил „Арт Деко”. Собствениците на „Сесил” се надяват да привлекат и забавляват бизнесмени от цял свят. За съжаление малко след откриването хотелът става жертва на тежките времена, дошли с началото на Голямата депресия в Америка. В района се заселват над 10 000 бездомници, които търсят препитание, просейки край хотела.

Но бездомниците съвсем няма да са единствения проблем, с който собствениците на хотела ще се сблъскат. Зловещи истории на самоубийства, убийства и серийни убийци, регистрирани в хотела в малките часове през нощта, превръщат 14-етажната сграда в място, известно с криминалната си репутация повече, отколкото със своето гостоприемство и уют.

Мистериозната смърт на Елиза Лам

Един от последните криминални случаи, с които се свързва хотелът, е мистериозната смърт на 21-годишната канадска студентка Елиза Лам. Голото ѝ тяло е открито през 2013 г. в резервоара с водата, намиращ се на покрива на хотела. На трупа се натъква служителят по поддръжката, който трябва да провери оплакване от гостите на хотела, че водата има странен вкус. До ден днешен остава загадка как момичето се озовава в резервоара, дали става въпрос за самоубийство или друг отнема живота ѝ. Кадри от охранителните камери на хотела се превръщат в истинска сензация. На записите се вижда странното, като „обладано от духове”, поведение на Елиза, която се качва в един от асансьорите, натиска едновременно няколко бутона, влиза и излиза от кабината многократно, накрая си тръгва и никога повече не е видяна жива.

Цялата история за шокираща смърт на Елиза Лам прочетете тук

Черната Далия

Годината е 1947-а. Майка и малкото ѝ дете се натъкват на мъртво голо тяло. Жертвата е красивата 22-годишна новоизгряваща актриса Елизабет Шорт. Трупът ѝ е намерен в парк в квартал Лаймърт на Лос Анджелис. Тялото ѝ е буквално счупено на две части. Лицето ѝ е обезобразено, срязано от устата до ушите, причинявайки ефект, наричан „глазгоуска усмивка”. Тялото е напълно обезкървено. Независимо от бруталната смърт, мащабно разследване и над 150 заподозрени, убиецът никога не е заловен. До ден днешен остава загадка кой е причинил този ужасен край на младата Елизабет. Знае се, че вечерта преди да бъде открита мъртва, свидетели разказват, че са я видели да пие алкохол в бара именно на хотел „Сесил”.

Цялата история за мистериозната смърт на Елизабет Шорт прочетете тук

Ричард „нощният преследвач” Ричард Рамирес

Мъжът получава смразяващия си прякор, търсейки невинни жертви по улиците на Лос Анджелис и Сан Франциско между 1984 и 1985 година. Сатанистът използва пистолети, ножове, мачете, желязо и чук при бруталните си престъпления.

Оказва се, че Ричард Рамирес бил чест гост на хотел „Сесил” при голяма част от убийствата. По това време стаите стрували едва 14 долара на вечер, а заради бездомниците и наркоманите край него, бил предпочитано място за укритие на хора от ъндърграунда.

Любимо място на сериен удушвач на проститутки и журналист

Друг популярен ъндърграунд герой, чест гост на хотел „Сесил”, бил австрийският сериен убиец Джак Унтервергер. На криминалната му сметка се водят 11 убийства на проститутки във Виена, Прага и Лос Анджелис. Жените са задушени до смърт със собственото им бельо. Джак живее в хотел „Сесил”, докато работи за австрийско списание, в което пише за престъпността в Лос Анджелис. Иронично, а?

Двойната смърт от 9-ия етаж

Един от най-странните криминални случаи в хотела се разиграва през 1962 г. Тогава 27-годишната Паулин Отон се скарва жестоко със 65-годишния си съпруг Джордж Джанини в хотелска стая на 9-ия етаж на „Сесил”. Ядосан, съпругът решава да излезе да се поразходи и да се успокои. През това време Паулин пише предсмъртна бележка и се хвърля от прозореца. В момента, в който пада, тя се приземява точно върху мъжа си. И двамата загиват на място. Първоначално полицията смята, че става въпрос за двойно самоубийство. Истинската историята се разкрива от един малък детайл. Ръцете на съпруга се намират в джобовете на панталона му. Жест, който показва, че вероятно се е разхождал, а не е летял 9 етажа, докато се размаже на тротоара.

Най-младата жертва

Една от най-трагичните жертви в хотел „Сесил” е новороденото бебе на 19-годишната Дороти Жан Пърсел. През 1944 г. тя се буди през нощта със силни коремни болки и започващо раждане. До нея спи приятелят ѝ, 38-годишният продавач на обувки Бен Левин. За да не събуди бащата на бебето, Дороти отива в банята и ражда сама. Решава, че бебето не диша и е мъртвородено, затова решава да се отърве от тялото му, хвърляйки го през прозореца на хотела. Трупчето на бебето е открито на покрив на сграда, в близост до хотела. Майката е арестувана, но не е съдена, тъй като става ясно, че страда от психично заболяване.

Гълъбът Голди

В хотела е извършено и бруталното убийство на 65-гдишната пенсионирана телефонна операторка Голди Осгуд, получила прякора Гълъбът Голди, тъй като често храни птиците на площад Персинг, близо до „Сесил”.

През 1964 година тя е открита мъртва в една от стаите на хотела, който обитавала заради ниската цена на наема. Задушена е с една от кърпите за ръце, пребита е и изнасилена. В помещението е открита торба с мъртви гълъби. Арестуван като заподозрян за убийството е 29-годишният Жак Ехлингер, който е забелязан да тича с кървави дрехи наоколо малко след убийството. Полицията не успява да събере достатъчно доказателства, че той е убил Голди и е освободен. Убиецът на възрастната дама никога не е разкрит.

Самоубийците през 30-те

По време на Голямата депресия десетки хиляди американци отнемат живота си в края на 30-те години на XX век. Няколко такива случаи са регистрирани в хотел „Сесил”.

През 1931 г. в хотелската си стая е открит мъртъв 46-годишният У.К. Нортън. Той се самоубива, поглъщайки отрова. На следващата година Бенджамин Додич, на 25 години, е намерен мъртъв, след като сам разбива главата си. През 1934 г. с прерязано гърло е открит бившият сержант Луи Бордън. Полицията категорично определя случая като самоубийство, тъй като край него са открити няколко бележки, в които той описал подробно какво смята да извърши. През 1937 г., Грейс Марго се самоубива, скачайки от деветия етаж, а година по-късно по същия начин загива и морският офицер Рой Томпсън. През 1939 г. Ервин Неблет пък загива, след като пие отрова.

Стрелба от покрива

Хотел „Сесил” влиза в криминалните хроники отново през 1976 г. Тогава 26-годишният Джефри Томас Палей си купува пушка и се качва на покрива. От там започва да стреля безразборно. За щастие няма пострадали. Пред полицията мъжът обяснява, че не е искал да нарани никого, искал само да да докаже колко лесно е психично болен човек да си купи оръжие в Америка и да го използва.

Паранормални снимки

През 2014 година в хотел „Сесил” е заснет дух. Кадрите са направени от момче от Калифорния. На снимките се вижда прозрачна фигура, седнала на ръба на прозореца на четвъртия етаж на сградата. Снимката е скоростно разпространена от няколко новинарски агенции. Твърди се, че е заснет дух, свързан с призрачното минало на хотел „Сесил”. Никой досега не е доказал автентичността на кадрите или манипулация.

Съдбата на хотела

В опит да бъде спасена репутацията на хотела, през 2011 година той е преименуван на Stay on Main. Това се оказало безполезно, тъй като хората никога не спират да го наричат „Сесил”. Посещаван е предимно от хора, които искат да изпитат тръпка от смразяващата му слава или се опитват да документират паранормални явления.

През 2014 година хотелският магнат Ричард Борн купува 14-етажната сграда за около 30 милиона долара. През 2017 година започва мащабен ремонт и ребрандиране на зловещото място.

Към днешна дата хотелът вече не съществува като такъв, на негово място е отворено общежитие. 700-те стаи на хотела се дават под наем в опит на правителството да се справи с бездомните в района.

Още от автора:

Шокиращата смърт на Елиза Лам в хотел Сесил

Зловещата история на Конуей - „еднокракият клоун убиец”

Случаят „Тамам Шуд” - най-мистериозното убийство в Австралия

Над 200 души изчезват в „убийствения замък” на Хенри Холмс

Смразяваща кръвта мистерия: Кой уби семейство Грубер?

Коментари 1
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

1 коментар
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Шефът на КЕВР: Токът за бита ще поскъпне

Шефът на КЕВР: Токът за бита ще поскъпне

България Преди 20 минути

Tова се налага заради заповед на Росен Христов за електроенергия, произведена от ТЕЦ „Марица-изток 2”

Кристоф Ламбер

Кристоф Ламбер и Падма Патил от „Хари Потър“ пристигат за Aniventure Comic Con 2023

Любопитно Преди 1 час

Специалната новина за феновете на косплея е Bakka cosplay, уникален майстор в специалните ефекти

<p>Изпратиха Христов в Дупница, бивш командос: Бил е убит</p>

Изпратиха Ангел Христов в Дупница, бивш командос: Бил е убит

България Преди 2 часа

Бивш командос на погребението: Разбира се, че е бил убит

Блокада на новите санкции срещу Русия от Гърция и Унгария

Блокада на новите санкции срещу Русия от Гърция и Унгария

Свят Преди 2 часа

Жозеп Борел, първият дипломат на ЕС, обеща да реши проблема

Снимката е илюстративна

Горещи вълни и горски пожари: Това може да увеличи екстремните метеорологични явления

Технологии Преди 2 часа

Резултатите показват, че независимо от сценариите за емисиите, първият септември без морски лед ще настъпи още през 2030-2050 г.

Мария Габриел

Първи разговор между Мария Габриел и Борел

България Преди 3 часа

Това обяви Габриел в своя профил в Twitter

Брифинг на лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов на живо в студиото на телевизията си.

Трифонов: Христо, Кирил и Асен - искате ли Делян, или не го щете

България Преди 3 часа

Христо Иванов и ПП изпълват изцяло със съдържание българския израз „Сърби, боли, драго ми е“, написа той Facebook

Атанасова: Връщането на Спецов в НАП е недопустимо

Атанасова: Връщането на Спецов в НАП е недопустимо

България Преди 3 часа

Ще ми се най-накрая и Радев да покаже своите идеи за промени в Конституцията, отбеляза тя

Ивайло Цветков

Фрагменти 100: Кой сега е умен и красив?

Фрагменти Преди 4 часа

Да продължим за момент от предния път: в общоприетата употреба думата „красота“ и конструктът „морална доброта“ имат по-тесен обхват от разбирането за „истина“

.

NOVA отново подобри собствения си рекорд

България Преди 4 часа

Официалните данни за месец май отчитат най-висока стойност на аудиторния дял в цялата история на NOVA

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за чужденците

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за чужденците

България Преди 4 часа

Това стана със 147 гласа „за“, 28 – „против“ и един „въздържал се“

Отново напрежение в НС: Тошко Йорданов получи забележка

Отново напрежение в НС: Тошко Йорданов получи забележка

България Преди 4 часа

Председателят на НС Росен Желязков уточни, че наказанието е заради конкретно съществително име

АПИ

Кой е новият председател на АПИ

България Преди 4 часа

Новото ръководство на АПИ заяви при стъпването си в длъжност, че дава кредит на доверие на служителите в Агенцията и ще цени експертността им

След разговор между Иванов, Карадайъ и Пеевски: Съгласие няма, ще продължим да спорим

След разговор между Иванов, Карадайъ и Пеевски: Съгласие няма, ще продължим да спорим

България Преди 4 часа

Съставът на комисията не го коментираме, има писани правила, каза председателят на ДПС

Взрива на "Каховка": Москва съобщи за 5 загинали, Зеленски посети наводнения район

Взрива на "Каховка": Москва съобщи за 5 загинали, Зеленски посети наводнения район

Свят Преди 5 часа

Украйна и Русия си разменят обвинения за разрушаването на язовира на река Днепър

Доналд Тръмп арест

Федерални прокурори разследват Доналд Тръмп заради класифицирани документи

Свят Преди 5 часа

Прокурорите са изпратили на Тръмп писмо, с което го информират, че е разследван, съобщи „Политико“