3

Н ачинът, по който мисли серийният убиец, е далеч от разбиранията за нормално. Функционирането на мозъците на тези престъпници е необяснимо за науката. Според изследванията те нямат конкретна демографска група, пол, възраст, раса или религия. Обикновено убиецът не познава жертвата си. Той я избира на случаен принцип. Престъпленията са отражение на необходимостта от садистично доминиране над жертвата, сочат данни на ФБР.

Има случаи, в които у такъв тип престъпници са открити широк спектър от личностни проблеми като психопатия, социопатия и др., но мнозинството от тях не са обявени официално за луди.

Доказано е, че след като сериен убиец започне да убива, той или тя няма да може да спре сам. Въпреки това се наблюдава, че при повечето има кратка пауза в престъпленията малко преди да бъдат заловени.

Топ 5 на най-бруталните серийни убийци в историята

Вижте още интересни и малко известни факти за едни от най-жестоките серийни убийци в историята:

  • Точно преди да бъде арестуван серийният убиец Джефри Дамър натрупал толкова много трупове в апартамента си, че се наложило едно от телата да сложи във ваната си. Така той си взимал душ над него всеки ден, в продължение на месеци.
  • Журналистът Владо Тенески е задържан, след като сам съобщава за собствените си престъпления. Наложило се дори да убеждава полицията, че не се шегува, като разкрил информация за убийствата, които само извършителят можел да знае.
  • Вероятно най-известният и брутален сред серийните килъри Тед Бънди е ликвидирал 36 души. В същото време той работел на гореща линия за самоубийства с авторката Ан Рул. Там задължението му било да разубеждава хора, които искат да сложат край на живота си. На това му се казва ирония.

Освен това Бънди бил много активен в политиката и дори се появили спекулации, че един ден той ще се кандидатира за губернатор на Вашингтон.

Бънди си признава, че е убил над 100 души, значително повече от жертвите, за които е обвинен. Поискал прахът му да бъде разпръснат над Каскадните планини във Вашингтон, където са открити четири от неговите жертви. Желанието му било изпълнено.

  • Денис Рейдър, известен още като ВТК (Bind Torture Kill) започва да комуникира с полицията след години пауза от престъпленията си. По това време са изминали десетилетия, без да бъде заловен. Рейдър изпраща на разследващите подигравателни писма и предмети. Заловен е, след като пита полицията дали могат да го проследят, ако им изпрати дискета. Детективите го уверяват, че няма как да стане, чрез съобщение във вестника. Той им се доверява и изпраща дискетата, а по нея са открити метаданни, свързващи го с църквата, която посещава. Така той е разкрит и арестуван.

Освен това Рейдър толкова се страхувал от серийния убиец ВТК, тоест от себе си, че поставил аларми в домовете на няколко от жертвите си.

  • Канибалът Джефри Дамер пък отказвал да яде своите жертви, които имали татуировки, твърдейки, че мастилото правело месото им странно на вкус.
  • След като изнасилвал жертвите си, Мохан Кумар им давал цианид под формата на противозачатъчни хапчета.
  • Серийният убиец Хенри Холмс построил цял замък за убийства, в който имало специално оборудвани стаи за мъчения и уреди, с които разтягал жертвите си двойно на собствената им височина. В зловещия замък, маскиран като хотел, били убити поне 27 души, но неофициалната бройка стигала над 200.
  • От 2002 година килърът Дейвид Берковиц отговаря на условията за предсрочно освобождаване, но той умишлено пропуска изслушванията пред съда.
  • Доналд Хенри Гаскинс, известен като Pee Wee е най-продуктивният сериен убиец в Северна Каролина. Той обикалял с катафалка със залепен на бронята стикер с надпис „Аз превозвам мъртви хора”. Оказало се, че това било напълно вярно. С автомобила той превозвал жертвите си, до собственото си гробище.
  • Докато бил в затвора, Израел Кийс използвал собствената си кръв за да прави портрети на жертвите си.
  • Ричард Чейс, известен като „Вампира от Сакраменто“, смятал отключените врати за покана, но бягал от заключените като дявол от тамян.
  • Бруталният сериен убиец Родни Алкала участва в шоу за запознанства The Dating Game и го печели.
  • Шоукрос, наричан „убиецът от река Дженеси”, излежава петгодишна присъда за палеж и кражба, когато в затвора настава бунт. Понеже помага на пазачите, той е предсрочно освободен само след 22 месеца. Така започва неговата „кариера” и убива най-малко 14 души, част от които изяжда.
  • Веднъж майката на серийния убиец Чарлз Менсън го разменя за халба бира, пише buzzfeed.com.
  • Интересен възпитателен подход имали Розмари и Фред Уест. Родителите убили половината от децата си и предупреждавали останалите да са държат добре, за да „не се озоват заровени във вътрешния двор, като другите”.
  • Серийният убиец от Аляска Робърт Хансен, наричан „Месарят пекар” отвличал жени и ги пускал в храстите само за да ги преследва, залови и да ги убие.
  • „Нощният преследвач” Ричард Рамирез е разпознат от своите жертви заради лошите си зъби.
  • Едмънд Кемпер имал много висок коефициент на интелигентност и бил интелектуален социопат. Предал се в полицията и настоял да да бъде арестуван, защото признал, че това, което е направил, било етично погрешно. Той прекарва част от времето си в затвора като помага на държавни психолози в усилията им да разберат по-добре затворниците с шизофрения. Кемпер участва в създаването и на въпросници по темата.
  • Джефри Дамър опитал да превърне някои от жертвите си в „секс зомбита” като изрязвал дупки в мозъците им и ги наливал с киселина, докато са още живи. Освен това той редовно сервирал сандвичи на своите съседи, вероятно направени от човешко месо.
  • Серийният убиец Джон Уейн Гейси, станал известен като Клоуна Пого, набелязвал своите жертви на благотворителни събития и детски партита, в които участвал, преоблечен в костюм на палячо. В неговия случай имало толкова много тела, заровени в двора на къщата му, че когато полицията ги открила, трябвало да ги сортира повече от две години, за да бъдат възстановени всички скелети, пише factslegend.org.
  • Двойката серийни убийци, станали известни като Hillside Strangler, отвличат млада жена, която се канят да ликвидират. Те обаче откриват, че баща ѝ е Питър Лори, известен холивудски актьор. Пускат я, защото се страхуват, че убийството на дъщеря на знаменитост ще привлече твърде много внимание.
  • Мак Рей Едуардс е сериен килър, който заравя жертвите си на места, където е проектирано да бъде изградена магистрала. Не всички убити от него са били открити, така че е много вероятно те да са погребани под някои от калифорнийските пътища и хората всеки ден да минават върху тях.
  • Мит или реалност е, но се говори, че Джак Изкормвача е прерязвал гърлата на жертвите си по начин, по който върху него не капвала и капка кръв.
  • Убиецът от Голдън Стейт, известен и като Изнасилвача от Източния район станал известен с това, че влизал в домовете на семейни двойки и карал жената да завърже мъжа. Убиецът трупал чинии върху гърба на съпруга и заплашвал, че ако чиниите паднели, всички ще умрат.
  • Японският сериен убиец Исей Сагава е канибал, заловен във Франция и обявен за луд. Щом е изпратен в психиатрия в родината си е решено, че е нормален и е пуснат на свобода. Той дори става медийна звезда и дава редица интервюта, в които обяснява, че може отново да убие и да яде човешка плът.
  • Бразилският сериен убиец Малкия Пити ликвидира над 40 души в затвора. Престъпната му "кариера" започва, когато разстрелва цялата банда, замесена в убийството на приятелката му. След това намушква баща си по време на посещение. Той бил много харесван от пандизчиите, тъй като бил смятан за справедлив отмъстител. Въпреки множеството убийства, поради странните бразилски закони, той може да лежи в затвора само 30 години.
  • Като дете Харолд Шипман губи майка си, гледайки как морфинът облекчава болката ѝ, преди да почине. Той става лекар и използва морфин в своите престъпления. Инжектирайки свръхдоза от болкоуспокояващото, той убивал предимно богати възрастни дами, които приличат на майка му.
  • Павел Тухлин е полски сериен убиец, който бил настанен в психиатрично отделение. Той имал интересно хоби. Правел скулптори от хляб и бил изключително добър в това. По време на престоя си в психиатрията той се влюбил в една от лекарките там. За да покаже привързаност, той направил скулптура от хляб и естествена коса и след това я дал на обекта на желанията си. Лекарката претърпяла психически срив от подаръка.

Още от автора:

Секс партита, сатанизъм и брутални убийства: Замъкът Corpsewood Manor

Брутални убийства и токсична кръв: Истинските събития зад три смразяващи кръвта легенди

„Седя там, кървя и се смея”: Прокълнат ли е бил „Титаник”?

Чаша с кръв и разпръсната сол: Сатанинските убийства на "Касапина от Скид Роу”

Проклятието "4": Какво плаши до смърт шофьорите в най-зловещия тунел в света

Бомба на шията, обир и тяло във фризер: Истинската история на Брайън Уелс

Изнасилване, убийство и IQ 70: Потресаващата история на „невинния виновен“

Последните желания на най-бруталните убийци, преди да умрат

Мъж се обади на близките си 35 пъти след смъртта си

„Още съм жив”: Мистерията с изчезването на 12-годишния Джони Гош

Звук от капеща кръв и шепот „Убих 6 деца”: Прокълнатата къща във Вилиска

Убийството на момичето с ягодовата коса: Как разкриха 12-годишната загадка

Брутален ритуал с девица и прокълнато имение: Историята на „Химуро”

Когато се обади непознат: Убийството на 13-годишната Джанет Кристман

Сирка Сари – красавицата, мистериозно загинала в комин

Загадка за 1 млн. долара: Какво се случи с Кристъл Фрейзър дни преди да роди

Кой изнасили и уби „гълъба” Голди?

Чудовището от Уисконсин: Бруталната история на серийния убиец Ед Гейн

Зловеща любов: Мъж живя 7 години с мъртвата си любима

„Никога не казвай на сина ни какво се случи“: Трагичната съдба на „Ел Фаусто”

Изтезания и убийства: Най-жестоката майка в историята

"Преродена богиня на смъртта Коатликуе": Историята на Магдалена Солис

15 години няма и следа от нея: Това дете е най-търсеният човек в света

Бруталната история на "Аква Тофана", убила над 600 мъже

Брутални смъртни случаи: „Сесил” е най-ужасяващият хотел в света

Шокиращата смърт на Елиза Лам в хотел Сесил

Зловещата история на Конуей - „еднокракият клоун убиец”

Случаят „Тамам Шуд” - най-мистериозното убийство в Австралия

Над 200 души изчезват в „убийствения замък” на Хенри Холмс

Смразяваща кръвта мистерия: Кой уби семейство Грубер?

Коментари 3
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

3 коментара
 
Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Назначиха нов областен управител на София

Назначиха нов областен управител на София

България Преди 3 часа

Още пет области са с нови управители

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

България Преди 3 часа

АБРО с официална позиция във връзка с приетия на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта

Аварирал камион причини километрично задръстване

Аварирал камион причини километрично задръстване

България Преди 5 часа

От полицията съобщиха, че към мястото на инцидента пътуват екипи

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Свят Преди 6 часа

Вижте как може да подкрепите някой от най-забележителните успехи на страната ни

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 6 часа

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Любопитно Преди 6 часа

Те ще играят нестандартна игра на покер

<p>&bdquo;Който разбие тази гробница, ще срещне смъртта от болест, която никой лекар не познава&ldquo;</p>

Проклятието на фараона: Води ли до смърт отварянето на гробница

Любопитно Преди 6 часа

Интересни и мистериозни факти за гробниците може да прочетете в следващите редове

Събуждате се уморени с болки в цялото тяло?

Събуждате се уморени с болки в цялото тяло?

Любопитно Преди 7 часа

Неправилната позиция на сън води до проблеми с гърба

Ще ваксинират безплатно срещу коклюш бременните жени у нас

Ще ваксинират безплатно срещу коклюш бременните жени у нас

България Преди 7 часа

Това обявиха на брифинг в Министерския съвет здравните власти

Русия арестува журналист на Forbes

Русия арестува журналист на Forbes

Свят Преди 7 часа

Задържането е по обвинение в разпространение на „невярна” информация за войната в Украйна

<p>Нова арт инсталация на мястото на бившия Мавзолей в София (СНИМКИ/ВИДЕО)</p>

На мястото на бившия Мавзолей в София: Пейки с формата на букви

България Преди 7 часа

Идеята на художника Красимир Терзиев - автор на проекта, е да се развие място, на което човек може мислено да се освободи от инерцията на ежедневието

Неочакваният арест на Тимур Иванов: Какво се крие зад това

Неочакваният арест на Тимур Иванов: Какво се крие зад това

Свят Преди 7 часа

Обвиняват Иванов, че е взел подкуп в особено големи размери

След повече от 20 години чакане: България ще има нови влакове

След повече от 20 години чакане: България ще има нови влакове

България Преди 7 часа

Това съобщи министърът на транспорта Георги Гвоздейков

Главчев: Тази седмица ни се наложи "да гасим пожари"

Главчев: Тази седмица ни се наложи "да гасим пожари"

България Преди 8 часа

Няма повишаване на бюджетния дефицит, заяви служебният премиер

Здравните власти с последна информация за разпространението на коклюш у нас

Здравните власти с последна информация за разпространението на коклюш у нас

България Преди 8 часа

Регистрираните случаи на заболяването вече надхвърлят 500

Зендая, Джош О"Конър и Майк Фейст на британските премиери на Challengers

Зендая в горещ сексуален триъгълник в новия си филм Challengers (ВИДЕО)

Любопитно Преди 8 часа

Изненадващо или не, новият филм на Лука Гуаданино се очертава сред хитовете на сезона