9

У биец, преоблечен като спецполицай, пребива до смърт с чук фитнес инструкторка в църква. Дори полът на престъпника е загадка за разследващите. Това е мистериозният случай на Тери „Миси” Бевърс.

На 18 април 2016 година тялото на Тери „Миси” Бевърс е намерено в църквата на Христос в Крийксайд в Мидлотиън, Тексас. Медийният интерес към случая е огромен, след като разследващи разпространяват смразяващи кръвта записи от охранителните камери от мястото на убийството.

Полицията е обезпокоена, тъй като в района не е имало убийство години наред. Видеозаписът е пуснат публично с надеждата да бъде разпознат човекът, заснет на камерите. Полицията моли гражданите да забележат специфичната походка на заподозрения. Часове след публикуването полицейското управление е залято със сигнали от хората, които мислят, че са разпознали убиеца.

Видеозаписът показва човек, облечен униформа на спецполицай, който се разхожда из коридорите на църквата. Неизвестният чупи няколко стъкла, за да може да се вмъкне в няколко помещения. Полицията вярва, че човекът на кадрите е убиецът на Бевърс.

Трагичната съдба на Миси

Тери „Миси” Бевърс е родена на 9 август 1970 година в Греъм, Тексас. Омъжва се за Брандън Бевърс през 1998 година. Има три дъщери. 45-годишната жена живее в Ред Оук и работи като фитнес инструктор, провеждайки лагери за обучение на деца в църквата Крийксайд, само на двадесет минути от дома си. Тя е активен член на общността и всички я обичат.

Миси посвещава живота си на това да помага на другите. Тя е последовател на Бог и вярва в милосърдието и грижата за онези, които не могат да се грижат за себе си. 

Миси е популярна, красива жена в страхотна форма и с широко присъствие в социалните медии, пише truecrimeedition.

Преди зазоряване на 18 април 2016 година се разразява силна гръмотевична буря. Заради метеорологичните условия Миси съобщава на учениците си, че фитнес класът ще се проведе в църквата, а не както обичайно в двора на божия храм.

За последно Бевърс е забелязана на запис от охранителните камери на църквата. Тя влиза в 4:18 ч. сутринта и се подготвя за предстоящата тренировка, която трябва да започне в 5:00 ч., пише TraceEvidence.

Миси е намерена от учениците си малко след като е трябвало да започне урока.

Те веднага се обаждат на Спешна помощ. Жената е с травма на главата и множество прободни рани по гърдите. Не реагира, но все още е жива.

Миси издъхва малко след пристигането на парамедиците. Полицията незабавно започва разследване за убийство.

Разследването, доказателствата, убиецът

В полицейския доклад е описано, че нараняванията са причинени от инструментите, които убиецът се вижда да носи у себе си на видеозаписа. Намерен е и чук, който също е участвал в убийството.

Снети са всички налични записи от камерите, разположени в църквата. Тези, които се намират извън сградата, не са работили в деня на убийството, съобщават от полицията.

На записите се вижда как около 4:00 часа заподозреният се разхожда из коридорите на божията обител, като от време навреме троши няколко прозореца, опитвайки се да отвори вратите, обграждащи коридорите на църквата. Човекът е облечен с полицейска униформа на американските спецчасти SWAT. Носи тактическа екипировка от главата до петите. Върху жилетката му има надпис POLICE. Носи черен шлем и чифт черни ръкавици.

Бевърс тъкмо носи екипировката, която ще ѝ е нужна за урока от камиона, и я внася в сградата, когато се среща очи в очи с убиеца. Публично публикуваните видеа показват как фитнес инструкторката върви по коридорите на църквата, но кадрите с убийството ѝ се спестени за масовата публика.

Походката на убиеца

Първоначално разследващите смятат, че заподозреният е мъж. Изненадващо по-късно полицията променя предположенията си, заявявайки, че походката на човека, който издирват, изглежда женствена. Така че е съобщено, че полът на убиеца остава неопределен.

Установено е, че заподозреният е висок между 157- 173 см.

На записите се вижда още, че заподозреният ходи бавно, понякога се придържа към стената, като има проблеми с десния си крак и леко накуцва. Полицията в Мидлотиан категорично заявява, че не може да се разчита на походката като отличителен белег на убиеца, тъй като може да е временно състояние.

През 2021 година записът от охранителната камера е анализиран от специалисти от ФБР. Съдебният ортопед д-р Майкъл Ниренберг заявява, че походката на човека на записа вероятно е повлияна от теглото на екипировката и оръжията, които носи, и няма връзка между начина, по който се движи, и пола му. Заключението на лекаря е, че не може да се определи пола на заподозрения само по походката му.

Мотивът на убиеца

Първоначалната версия, по която детективите работят, е, че във фаталната сутрин крадец се промъква в църквата с намерение да отмъкне ценности, но се натъква случайно на фитнес инструкторката. Нейното убийство е плод на случайност. По-късно тази теория е отхвърлена, тъй като се установява, че от църквата не липсва абсолютно нищо. На местопрестъплението са открити и ценни предмети, собственост на Миси Бевърс, сред които и скъп преносим компютър. Не липсва и златният сватбен пръстен на жертвата.

Източници на разследването разкриват пред телевизионния канал WFАА, че убиецът вероятно е набелязал жертвата си и внимателно е планирал престъплението, след което е планирал да направи местопрестъплението да изглежда така, сякаш е кражба с взлом, която се е объркала.

От полицията разкриват още един детайл на бруталното убийство - то е било записано със смартфона на килъра.

„Зловещи и странни” съобщения

По време на разследването е иззет компютърът на Бевърс. Полицаите получават достъп до профилът на фитнес инструктурката в LinkedIn. Там Миси е получила „зловещи и странни” съобщения от непознат мъж. Полицията успява да издири човека от комуникацията. Той потвърждава пред детективите за общуването си с фитнес инструкторката, но е категоричен, че става въпрос за безобиден флирт.

Установено е, че вечерта преди убийството Миси е публикувала в личния си профил във Facebook и съобщение за предстоящата тренировка, с което прави графика си предсказуем за убиеца.

Детективите разпитват и съпруга на Миси Брандън, както и свекъра ѝ Ранди. И на двамата мъже алибитата са железни. Брандън е бил в Мисисипи на риболов, докато Ранди е пътувал към Калифорния по време на убийството.

След като алибито на съпруга е потвърдено, Брандън Бевърс е разпитан от следователи, които са любопитни да разберат кой би искал да нарани жена му. Той разказва на разследващите, че не се сеща за никой. Това вероятно е мислела и самата Миси, тъй като пистолетът ѝ е бил оставен в колата ѝ в сутринта на убийството.

Съпругът и свекърът на Миси на прицел

Брандън също казва на полицаите, че бракът му с Миси е бил страхотен и, че са били щастливи. Разследващи все пак установяват, че всъщност това е абсолютна лъжа. Съпружеският живот на двамата е бил в окаяно състояние, изпълнен с финансови проблеми и изневери.

На 22 април, само четири дни след убийството, бащата на Брандън отишъл в химическото чистене в града с окървавена женска риза с молба да бъде изчистена. Той казал на служителя, че кръвта е от опит да бъде прекъсната кучешка битка, но историята с убийството на Миси била из всички новини. Затова служителят незабавно се обадил в полицията. Издадена е заповед за ризата, за да може да бъде анализирана. Резултатите от изследването потвърждават думите на мъжа. По дрехата не е открито човешко, а кучешко ДНК.

Полицията също забелязва, че Ранди има подобно телосложение като човека от кадрите на охранителните камери в църквата и той ходи накуцвайки. Заради желязното му алиби обаче той е освободен от отговорност. Въпреки това обществото наказва Ранди и всички изявления, които са публикувани за неговата невинност не променят нещата. В техните очи той остава виновен.

Нови кадри и гореща следа

Няколко седмици по-късно полицията открива кадри от охранителни кадри на близък до църквата магазин за спортни стоки. Няколко часа преди убийството е записан Nissan Altima, който обикаля из паркинга на светата обител. Видеото също е направено обществено достъпно, но собственикът на автомобила така и не е открит.

Още едно превозно средство попада в полезрението на детективите. Това е тъмен джип, видян да напуска паркинга на църквата в сутринта на убийството около 4:30 часа. Няколко месеца по-късно, през есента на 2019 година полицията разбира, че по време на разследването няколко пъти е подаван доста интересен сигнал. Той е по отношение на бившия полицейски служител в Ланкастър Боби Уейн Хенри, който е бил тактически офицер. Мъжът е извикан на разпит и признава, че все още притежава екипировката си за борба с безредиците, но вече не му става.

Хенри е лицензиран охранител, който работи дори на погребението на Миси и присъства на литургията в Крийксайд. Той е отстранен от полицията заради сексуално насилие през 1996 година. Хенри притежава и джип, подобен на този, който полицията забелязва на паркинга на църквата в деня на убийството. Полицията е категорична, че е хванала гореща следа и заради факта, че бившият полицай ходи, накуцвайки.

Детективите търсят съвет от съдебен ортопед, който да сравни походката му с тази на маскирания нападател от църквата. Констатациите обаче са неубедителни и той остава без обвинение за убийството.

В помощ на случая, е обявена награда от 10 000 долара за информация, която може да разплете убийството и да разкрие престъпника. По-късно тя е удвоена, а след това се повишава до 50 000 долара. От 2021 година има обявена награда от 150 000 долара за информация, която би била полезна за залавянето на заподозрения, но към момента разследването е в задънена улица. 

Полицията в Мидлотиан всеки ден получава сигнали за случая. През 2022 година е направен подкаст, наречен True Crime Broads. В него се обсъжда убийството на Тери „Миси” Бевърс. Създателите му имат за цел да се коментира престъплението за да не бъде забравено. Хората, които стоят зад подкаста поддържат и билборд, рекламиращ наградата от 150 000 долара за всяка информация, която може да помогне за разкриването на мистериозното убийство.

Още от автора:

„Портретът на дама”, който сее смърт и нещастия

Истински истории от ада: Те умряха, но се върнаха, за да разкажат

Убиец с много лица: Ужасяващият „хамелеон“ Тери Расмусен

Убийство в Холивуд: Трагичната смърт на звездата от „Полтъргайст" Доминик Дън

Ужасяваща находка: 6 варела с киселина и 8 трупа в тях

Липсващи органи и нелепа смърт: Мистерията "Майк Мансхолт"

13-годишна мистерия: Какво се случи с тийнейджърката Кайла Берг

Селфи с жертвата след брутално убийство: "Олицетворението на злото" Аманда Тейлър

Машина за убиване: Чаровният сваляч, ликвидирал 130 жени

Ужасяващи, но истина: 28 смразяващи кръвта истории за серийни убийци

Секс партита, сатанизъм и брутални убийства: Замъкът Corpsewood Manor

Брутални убийства и токсична кръв: Истинските събития зад три смразяващи кръвта легенди

„Седя там, кървя и се смея”: Прокълнат ли е бил „Титаник”?

Чаша с кръв и разпръсната сол: Сатанинските убийства на "Касапина от Скид Роу”

Проклятието "4": Какво плаши до смърт шофьорите в най-зловещия тунел в света

Бомба на шията, обир и тяло във фризер: Истинската история на Брайън Уелс

Изнасилване, убийство и IQ 70: Потресаващата история на „невинния виновен“

Последните желания на най-бруталните убийци, преди да умрат

Мъж се обади на близките си 35 пъти след смъртта си

„Още съм жив”: Мистерията с изчезването на 12-годишния Джони Гош

Звук от капеща кръв и шепот „Убих 6 деца”: Прокълнатата къща във Вилиска

Убийството на момичето с ягодовата коса: Как разкриха 12-годишната загадка

Брутален ритуал с девица и прокълнато имение: Историята на „Химуро”

Когато се обади непознат: Убийството на 13-годишната Джанет Кристман

Сирка Сари – красавицата, мистериозно загинала в комин

Загадка за 1 млн. долара: Какво се случи с Кристъл Фрейзър дни преди да роди

Кой изнасили и уби „гълъба” Голди?

Чудовището от Уисконсин: Бруталната история на серийния убиец Ед Гейн

Зловеща любов: Мъж живя 7 години с мъртвата си любима

„Никога не казвай на сина ни какво се случи“: Трагичната съдба на „Ел Фаусто”

Изтезания и убийства: Най-жестоката майка в историята

"Преродена богиня на смъртта Коатликуе": Историята на Магдалена Солис

15 години няма и следа от нея: Това дете е най-търсеният човек в света

Бруталната история на "Аква Тофана", убила над 600 мъже

Брутални смъртни случаи: „Сесил” е най-ужасяващият хотел в света

Шокиращата смърт на Елиза Лам в хотел Сесил

Зловещата история на Конуей - „еднокракият клоун убиец”

Случаят „Тамам Шуд” - най-мистериозното убийство в Австралия

Над 200 души изчезват в „убийствения замък” на Хенри Холмс

Смразяваща кръвта мистерия: Кой уби семейство Грубер?

Подсказват ли в ухото на Дама Пика от „Голямото преследване“

 

Коментари 9
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

9 коментара
 
Блондинка в банката: - Здравейте, бих искала да отворя обща сметка... - С кого? - Все ми е едно... Важното да е с някой, който…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Meta отваря виртуалната си платформа и за други

Meta отваря виртуалната си платформа и за други

Технологии Преди 33 минути

Horizon OS ще може да се използва от още производители

Елена Йончева: Приемам номинацията си от ДПС за евродепутат като признание

Елена Йончева: Приемам номинацията си от ДПС за евродепутат като признание

България Преди 1 час

В настоящия Европарламент тя е депутат от БСП в Групата на на Прогресивния алианс на социалистите

Коалиция "Солидарна България", начело с Ваня Григорова, се регистрира в ЦИК

Коалиция "Солидарна България", начело с Ваня Григорова, се регистрира в ЦИК

България Преди 1 час

Григорова заяви, че предопределящо за решението ѝ да участва в предстоящия вот е била огромната гражданска енергия по време на местните избори

Секси, дръзки и красиви: 10 от най-горещите синоптички в света

Секси, дръзки и красиви: 10 от най-горещите синоптички в света

Любопитно Преди 1 час

Ето някои от най-горещите момичета на прогнозата за времето

Властите в Киев разследват украински министър за корупция

Властите в Киев разследват украински министър за корупция

Свят Преди 1 час

Министърът и неговото ведомство отказаха коментар по случая

Коя държава дава най-много военна помощ за Украйна

Коя държава дава най-много военна помощ за Украйна

Свят Преди 2 часа

Без военната и финансова помощ от други държави Украйна няма никакъв шанс да оцелее в тази битка

Германия арестува мъж за шпионаж в ползва на Китай

Германия арестува мъж за шпионаж в ползва на Китай

Свят Преди 2 часа

Твърди се, че мъжът е Помощник на германски крайно десен политик, който ще участва в изборите за ЕП

<p>Внасят обвинителния акт срещу шофьора, отговорен за смъртта на Ани и Явор</p>

Внасят обвинителния акт срещу шофьора, отговорен за катастрофата с две жертви на "Сливница"

България Преди 2 часа

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото

<p>Нова мярка срещу разпространението на коклюш в България</p>

Ваксината срещу коклюш ще бъде прилагана месец и половина след раждането

България Преди 2 часа

Това решение бе взето на среща днес между Димитър Главчев, д-р Галя Кондева, Емилия Лазарова и доц. Ангел Кунчев

ЦГМ затяга контрола: Патрули ще следят за неправилно паркиране в София

ЦГМ затяга контрола: Патрули ще следят за неправилно паркиране в София

България Преди 2 часа

Възможностите да се паркира за 10-15 минути, без да се изпраща съобщение, ще намалеят, каза изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност

"Зомби болестта на елените": Двама ловци умират от рядко заболяване

"Зомби болестта на елените": Двама ловци умират от рядко заболяване

Любопитно Преди 2 часа

Мъжете хванали болестта от северноамерикански елени, заразени с хронична болест на изтощение

<p>Ким Кардашиян загуби повече от 100 000 последователи заради Тейлър Суифт</p>

Ким Кардашиян загуби повече от 100 000 последователи заради песен на Тейлър Суифт

Любопитно Преди 3 часа

43-годишната Кардашиян все още не е коментирала ефекта на песента върху социалните ѝ медии

коклюш

Първи случай на коклюш във Велико Търново

България Преди 3 часа

Диагностициран с болестта е 17-годишен младеж

Коалиция "БСП за България" се регистрира за изборите 2 в 1

Коалиция "БСП за България" се регистрира за изборите 2 в 1

България Преди 3 часа

Корнелия Нинова коментира, че тръгват с амбицията да печелят доверието на хората

<p>Април или януари: Половин метър сняг падна в Италия (ВИДЕО)</p>

Месец след началото на пролетта: Половин метър сняг падна в Италия

Свят Преди 3 часа

Максималните температури не надвишават 9 градуса, обмислят да отворят отново ски пистите

"Считам, че присъдата е справедлива": Адвокат с коментар на наказанието на Семерджиев

"Считам, че присъдата е справедлива": Адвокат с коментар на наказанието на Семерджиев

България Преди 3 часа

Решението на САС подлежи на обжалване и протестиране пред Върховния касационен съд