3

М ладеж губи главата си в петък 13-ти, друг умира от токов удар във фонтан, а призрак на малко момиче, облечено в синя рокля, обикаля наоколо. Добре дошли в най-зловещия лунапарк в света „Кинг Айлънд” в Мейсън, Охайо.

Увеселителният парк се намира в Мейсън, Охайо, на около 24 мили североизточно от Синсинати, което е приблизително 39 километра. „Кингс Айлънд“ е отворен за посетители на 29 април 1972 година. Простира се на 700 акра, което е около 2,83 квадратни километра. Това, което повечето посетители на парка не осъзнават, е, че сред влакчетата, водните атракционни и забавните игри, се разхождат... духове.

Седем от най-впечатляващите лунапаркове в света

Преди да бъде изграден увеселителният парк, на неговото място е имало фабрика за боеприпаси. Нещастен случай я заличава от лицето на земята. Фабриката избухва през 1942 година и убива стотина души.

Това не е единственото нещастие, с което лунапаркът се свързва. Той е построен върху малко историческо гробище, което датира от далечната 1840 г., Създадено е от фермера Джон Д. Хоф. Намира се на Dog Street („Кучешката улица“ - буквален превод от английски). Към днешна дата гробището попада в пределите на лунапарка, в неговия ъгъл, в близост до паркинга.

През 1969 година земята е купена от човек на име Гари Уакс, който решава да създаде „Кингс Айлънд“. Още тогава е установено, че парцелът с гробовете също попада в границите на имота. Вместо да преместят покойниците, строителите на „Кингс Айлънд“ решават просто да построят увеселителния парк около малкото гробище. Легендата гласи, че по невнимание работниците са асфалтирали гроб и това разярило духа на покойника. Затова той обикаля из лунапарка и търси отмъщение.

Около 1980 година се съобщава, че 17 надгробни плочи мистериозно са изчезнали от гробището.

С тази богата на ужаси история едва ли е изненада, че мястото се е превърнало в сцена на десетки злощастни инциденти, а посетителите му се кълнат, че са виждали призраци наоколо.

Разкъсан рейнджър и обезглавен младеж

Противно на очакванията, не всички призраци, които бродят из парка, са свързани с древното гробище. В продължение на десетилетия в лунапарка се случват странни инциденти. Документирани са и няколко смъртни случая, които също затвърждават призрачната репутация на мястото, пише weeklyview.

Един от бруталните смъртни случаи в парка е този на 20-годишен сафари рейнджър. Младежът е безмилостно разкъсан от лъв през 1976 година. Рейнджърът нарушава предупрежденията за безопасност и слиза от джипа, с който развежда туристи, за да се облекчи. Тогава е нападнат в гръб и безмилостно разкъсан от гладния хищник.

През 1993 година паркът затваря завинаги атракциона с екстремното сафари. На негово мястото е изградено влакчето Son of Beast („син на звяра”- буквален превод от английски). Построена е и складова зона.

През 1983 година друг зловещ инцидент окървавява „Кингс Айлънд“. На 13 май, петък, лунапаркът е домакин на вечер, посветена на местните гимназии. Пиян младеж на име Джон Хартър пренебрегва предупрежденията за опасност и започва да се катери по забранената зона на атракциона "Айфеловата кула". Момчето така и не успява да достигне върха, подхлъзва се и пропада в асансьорната шахта. Очевидци разказват как младежът буквално е обезглавен от въжетата, с които е закрепена противотежестта на един от асансьорите.

„Черната неделя”

Друг документиран смъртоносен инцидент става на 9 юни 1991 година. Ден, който остава в историята на парка „Кингс Айлънд” като „Черната неделя”. Младеж на име Тим Бренинг посещава лунапарка, задно със свои приятели. Компанията се забавлявала около атракцията Viking. Заради горещината Тим решава да се разхлади, потапяйки ръка в близкия фонтан. Той имал намерение да напръска и своите приятели на шега. За нещастие става късо съединение в електрическото осветление и токът преминава през фонтана. От електрическия удар Бренинг пада във водата. Неговият приятел Уилям „Еди” Хейткоут веднага се втурва да помогне и без да се замисли скача във фонтана. Спасителят също е покосен от електричеството. Виждайки ситуацията, охранител също се включва в спасителната акция. Мъжът скача във фонтана, за да издърпа младежите, но моментално загива, покосен от електричеството. Освен охранителя, Еди също загива на място. Тим е единственият оцелял, но е тежко ранен и остава осакатен за цял живот.

„Черната неделя” взима още една жертва. По време на инцидента във фонтана има още един смъртен случай. Жертвата е жена, която се вози на въртележка с пилотски кабини. Тя забелязва суматохата около фонтана и за да види по-добре какво се случва, откопчава колана си и се навежда надолу. Това любопитство се оказва фатално. Жената пада от височина около 50 фута, което е малко над 15 метра и загива на място.

Необяснима е причината за „Черната неделя”. Част от хората вярват, че става въпрос за поредица от нещастни инциденти. Други, които вярват в паранормалното, са убедени, че виновниците са зли духове, които обитават парка.

Малкото момиче в синята рокля

Сред най-известните безплътни обитатели на „Кингс Айлънд” е призракът известен като „малкото момиче в синята рокля”.

Миниатюрният дух, висок около 4 фута или 1,2 м., е забелязван много по-често от останалите призраци в парка, кълнат се посетители. Хората, които са виждали момиченцето, я описват като малко русокосо детенце, облечено в старомодна синя рокля от 19 век. Тя безцелно обикаля паркинга на „Кингс Айълнд”, където се намира историческото гробище.

След свечеряване призракът властва над целия парк, разказват охранителите от „Кингс Айлънд”. Едно от любимите ѝ свърталища е водният парк, твърдят хората, които са я виждали. Зловещото в случая е, че всички свидетели разказват, независимо един от друг, сходни смразяващи кръвта истории. Описват момичето като „приятелско нещо, не заплашително или страшно”. Наричат я „присъствие”, което „просто е там”.

Много хора са изучавали историята на духа на момичето със синята рокля. Според изследователи това е призракът на петгодишната Джейн Галейнър от Мисури, чийто надгробен камък може да бъде намерен в историческото гробище край парка. Историческите данни разкриват, момиченцето се е удавило в езеро, близо до гробището през 1846 г. Други източници пък твърдят, че Джейн е починала от холера. Това, за което всички са съгласни, е, че след смъртта на дъщеря им, семейство Галенер се премества в Илинойс, пише visitkingsisland.

Изследователите на паранормални явления в Куин Сити наричат момичето „Мисури Джейн”. Според тях духът е приятелски настроен. Екстрасенсите, които са го изучавали, твърдят, че Джейн е тъжна, защото завижда на всички деца, които се забавляват в парка.

Рейсър бой

Освен призрака на малката Джейн в парка има още един призрак на дете. Служители и гости на „Кингс Айлънд” свидетелстват, че са виждали и духа на малко момче. Наричат го Рейсър бой, защото обичайно се скита из парка около влакчето „Рейсър”. Той е облечен в бяло и присъствието му често стряска гостите. Служителите на парка дори предупреждават посетителите за много реалистично изглеждащо дете, което се скита твърде близо до влакчето, а понякога внезапно изскача пред него.

Историческите сведения разкриват, че две от четирите коли на влакчето „Рейсър” първоначално са принадлежали на друг лунапарк в Кони Айлънд, наречен Shooting Star („Падаща звезда”). Именно там е открито тяло на младо момче, лежащо на релсите, задушено между два вагона.

Свидетели се кълнат, че са виждали Рейсър бой да стои край пистите в „Кингс Айлънд” и в тунелите на популярния атракцион.

„Джони от кулата”

Друг призрак, за който се говори, че обитава парка е духът на младежът Джон Хартър, който загива през 1983 година на атракциона „Айфеловата кула”. Наричат го „Джони от кулата”.

Говори се, че обикаля „Кингс Айлънд” след смъртта си, защото приживе обичал да прекарва времето си там. Той е местен жител и всяко лято посещавал „Кингс Айлънд”. Появява се като дух за първи път малко след трагичната си смърт. Част от посетителите твърдят, че са го виждали да ги гледа от Кулата или да се мотае край близкия фонтан. Той неуморно обикаля парка и прави редица пакости. На него са приписвани повечето странни събития, които се случват в лунапарка. Джони от кулата често е обвиняван за електрическите неизправности в „Кингс Айлънд”. И до ден днешен служителите на парка наричат задействаните сензори без видима причина „Джонийс”.

Лунапаркът „Кингс Айлънд” е свързван с десетки призраци

Друг призрак в парка обикаля района на рафтинга по каньона на Бялата вода. Безброй посетители са чували зловещите звуци на детски кикот придружени от замерване с камъни.

Полтъргайстът Уди пък най-често се среща в „Наблюдателна кула” 2, която е дълбоко в гората и е достъпна само по малка пешеходна пътека. Говори се, че атракционът „Октопод” е обитаван от гост на парка, който също е загубил живота си на съоръжението, пише ohioslargestplayground.

За своята половинвековна история и милиони посетители, десетки са призраците, свързани с лунапарка „Кингс Айлънд”. А списъкът вероятно ще продължи да расте.

Още от автора:

Крава убива човек в леглото: 20 нелепи, но смъртоносни инцидента

Влюбена до гроб в сериен убиец: Коя е Пискливата Линет

Най-скандалният, зловещ, но и чаровен сериен убиец в историята

Мистериозно убийство: Жена е пребита с чук в църква

„Портретът на дама”, който сее смърт и нещастия

Истински истории от ада: Те умряха, но се върнаха, за да разкажат

Убиец с много лица: Ужасяващият „хамелеон“ Тери Расмусен

Убийство в Холивуд: Трагичната смърт на звездата от „Полтъргайст" Доминик Дън

Ужасяваща находка: 6 варела с киселина и 8 трупа в тях

Липсващи органи и нелепа смърт: Мистерията "Майк Мансхолт"

13-годишна мистерия: Какво се случи с тийнейджърката Кайла Берг

Селфи с жертвата след брутално убийство: "Олицетворението на злото" Аманда Тейлър

Машина за убиване: Чаровният сваляч, ликвидирал 130 жени

Ужасяващи, но истина: 28 смразяващи кръвта истории за серийни убийци

Секс партита, сатанизъм и брутални убийства: Замъкът Corpsewood Manor

Брутални убийства и токсична кръв: Истинските събития зад три смразяващи кръвта легенди

„Седя там, кървя и се смея”: Прокълнат ли е бил „Титаник”?

Чаша с кръв и разпръсната сол: Сатанинските убийства на "Касапина от Скид Роу”

Проклятието "4": Какво плаши до смърт шофьорите в най-зловещия тунел в света

Бомба на шията, обир и тяло във фризер: Истинската история на Брайън Уелс

Изнасилване, убийство и IQ 70: Потресаващата история на „невинния виновен“

Последните желания на най-бруталните убийци, преди да умрат

Мъж се обади на близките си 35 пъти след смъртта си

„Още съм жив”: Мистерията с изчезването на 12-годишния Джони Гош

Звук от капеща кръв и шепот „Убих 6 деца”: Прокълнатата къща във Вилиска

Убийството на момичето с ягодовата коса: Как разкриха 12-годишната загадка

Брутален ритуал с девица и прокълнато имение: Историята на „Химуро”

Когато се обади непознат: Убийството на 13-годишната Джанет Кристман

Сирка Сари – красавицата, мистериозно загинала в комин

Загадка за 1 млн. долара: Какво се случи с Кристъл Фрейзър дни преди да роди

Кой изнасили и уби „гълъба” Голди?

Чудовището от Уисконсин: Бруталната история на серийния убиец Ед Гейн

Зловеща любов: Мъж живя 7 години с мъртвата си любима

„Никога не казвай на сина ни какво се случи“: Трагичната съдба на „Ел Фаусто”

Изтезания и убийства: Най-жестоката майка в историята

"Преродена богиня на смъртта Коатликуе": Историята на Магдалена Солис

15 години няма и следа от нея: Това дете е най-търсеният човек в света

Бруталната история на "Аква Тофана", убила над 600 мъже

Брутални смъртни случаи: „Сесил” е най-ужасяващият хотел в света

Шокиращата смърт на Елиза Лам в хотел Сесил

Зловещата история на Конуей - „еднокракият клоун убиец”

Случаят „Тамам Шуд” - най-мистериозното убийство в Австралия

Над 200 души изчезват в „убийствения замък” на Хенри Холмс

Смразяваща кръвта мистерия: Кой уби семейство Грубер?

Подсказват ли в ухото на Дама Пика от „Голямото преследване“

Коментари 3
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

3 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Полша разкри руска шпионска мрежа

Полша разкри руска шпионска мрежа

България Преди 2 часа

Обиски в столицата Варшава и южния град Тихи

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

България Преди 3 часа

Сигналите са фалшиви и екипите не са открити съмнителни предмети

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Свят Преди 4 часа

Песков: Бихме очаквали повече внимание от Павел Дуров

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

България Преди 4 часа

В помещението са установени картечен пистолет, две пушки, 6 револвера, 2 пистолета, противотанков снаряд

<p>Когато Земята бе &quot;ударена&quot; с 10 милиарда атомни бомби</p>

Събитието Карингтън: Когато Земята бе "ударена" с 10 милиарда атомни бомби

Любопитно Преди 5 часа

"Това просто доказва още веднъж, че бурята Карингтън е била екстремно събитие"

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Любопитно Преди 5 часа

UFC и A1 България продължават правата за излъчване за следващите години

<p>Кремъл затяга хватката си над Русия</p>

Арести и насилие над независими журналисти в Русия

Свят Преди 5 часа

Задържан журналист: Ритаха ме, слагаха си краката на главата ми, кълчиха ми пръстите

Трогателният жест на Кейт Мидълтън към болни от рак деца

Трогателният жест на Кейт Мидълтън към болни от рак деца

Свят Преди 6 часа

Принцесата отдавна е поддръжник на различни благотворителни организации за борба с рака

10 000 лв. глоба за търговия с фалшиви зелени COVID сертификати

10 000 лв. глоба за търговия с фалшиви зелени COVID сертификати

България Преди 6 часа

50-годишният обвиняем от Хасково се призна за виновен и подписа споразумение с прокуратурата

Това са приоритетите на САЩ за България

Това са приоритетите на САЩ за България

България Преди 6 часа

Според Кенет Мертен ефективният преглед на инвестициите е полезен за всички страни

"Ужасна трагедия": Стивън Сегал посети пострадали от терористичната атака в Москва (СНИМКИ)

"Ужасна трагедия": Стивън Сегал посети пострадали от терористичната атака в Москва (СНИМКИ)

Свят Преди 6 часа

71-годишният актьор е посетил Националния медико-хирургически център, където се е срещнал с трима пострадали

И шефът на БНБ не иска да е премиер

И шефът на БНБ не иска да е премиер

България Преди 6 часа

Димитър Радев: С идеята да решим конюнктурен проблем ще създадем дългосрочни проблеми

Мъж се опита да нахлуе в сградата на Президентството (СНИМКИ)

Мъж се опита да нахлуе в сградата на Президентството (СНИМКИ)

България Преди 6 часа

Мъжът е дърпал вратите на официалния вход на институцията

Ноел Николов: Искам децата да учат от моя комикс история на Васил Левски

Ноел Николов: Искам децата да учат от моя комикс история на Васил Левски

Любопитно Преди 7 часа

Ноел е първият създател на комикс свързан с наш български национален герой, а именно Васил Левски

"Динамиката на гласуването е много интересна": Исторически избори в Мексико (ВИДЕО)

"Динамиката на гласуването е много интересна": Исторически избори в Мексико (ВИДЕО)

Свят Преди 7 часа

За първи път мексиканците в чужбина ще могат да гласуват не само по пощата, но електронно и лично

<p>Делото срещу Джулиан Асанж (ВИДЕО)</p>

Риск от смъртно наказание и дискриминация: Делото срещу Джулиан Асанж

Свят Преди 7 часа

Асанж е прекарал пет години в британския затвор “Белмарш” с максимална сигурност