25

Л юбопитството надделява над мъж на име Александър Петров, докато минава покрай завеса за баня, увита около странен предмет. „Пакетът” е захвърлен на оживена пътечка в Санкт Петербург. Приближавайки се към причудливия предмет, Александър осъзнава, че по него има кръв. Мъжът решава, че в завесата вероятно е увито някое мъртво животно. Той не за първи път вижда това. Много често хората в Русия изхвърляли така починалите си домашни любимци, но ги захвърляли в отдалечена гориста местност, а не на пътя край жилищните блокове.

Любопитният мъж решава да надникне какво се крие така старателно увитата завеса за баня. Закрепвайки единия си крак в единия край, той избутва вързопа с другия и той се развива пред погледа му, оставяйки кървава диря. С ужас Петров установява, че във вързопа няма мъртво животно, а част от човешки торс. Трупът нямал ръце и глава, пише talkmurder.com.

Пъзелът е сглобен

Незабавно е извикана полиция на мястото на зловещата находка. Разследващите са наясно, че е невъзможно да идентифицират чии са останките, докато не бъдат открити и останалите части от тялото.

„Част от женско тяло без глава беше увито в завеса за баня. Недалеч от първата находка скоро бе намерена найлонова торбичка, в която лежаха част от бедрата до коляното”, казва следовател, цитиран от Gazzeta.ru.

Полицаите започват усилено да издирват и останалите части от трупа. Те обикалят и откриват общо осем разпръснати около близките жилищни сгради парчета месо, увити в найлонови торбички за пазар. Подобно на пъзел те сглобяват цялото тяло на покойника.

Така жертвата е идентифицирана като 79-годишната Валентина Уланова. Разпитани са съседите ѝ. Те до един са категорични, че Валентина е най-милата жена. Описват я като съседката, която всеки би искал да има. Често се занимавала с благотворителна дейност. Неин съсед я описва като „щастлив човек”, сърдечен, готов винаги да изпече сладкиш за приятел или да поправи счупен контейнер за боклук.

Кой уби милата възрастна жена?

Полицията е шокирана, че някой би причинил толкова ужасна смърт на тази сладка възрастна дама. За разследващите е ясно, че убиецът е жесток престъпник, обладан от самия сатана.

На противоположно мнение са съседите на Улянова за нейната съквартирантка Тамара Самсонова. Описват я като лош човек, приютен от Уланова от състрадание.

„Огорчена и жестока жена, която другите избягваха на всяка цена”, казват съседите за Самсонова.

Животът на Тамара Самсонова  

Тамара Митрофанова Самсонова е родена на 25 април 1947 година в руския град Ужур. И двамата ѝ родители работят усилено, за да осигурят добри възможности на своята дъщеря. Отличена е в академичните среди, получавайки диплома за висше образование от известния Московски лингвистичен държавен институт. Като млада дама тя припечелва допълнителни пари като продава водка от прозореца на апартамента си. Преди да се пенсионира тя работи като пиколо в хотел „Европейски” в Петербург.

Омъжва се за Алексей Самсонова. През 1971 година заедно се нанасят в панелен блок в Санкт Петербург, но нещо се обърква.

Оказва се, че Тамара Самсонова е живяла с шизофренично разстройство, което никога не е било лекувано.

Главната заподозряна

Полицията с любопитство започва да разследва Тамара Самсонова, за да научи нещо повече за нея. Униформените откриват апартамент, който Самсонова е обитавала. Ровейки из разхвърляното жилище детективите се натъкват на нещо зловещо - намират ръкописно изписан тефтер.

Малко по-късно полицията нарича тетрадката „Дневник на убийствата” и то с основание. Той е изписан на руски, английски и немски език, а буквите са в различен стил, но все пак е доказано, че всичко е писано собственоръчно от Тамара Самсонова. Дневникът датира отпреди десет години и последните записи са буквално седмица, преди да бъде намерен от полицията. Някои от страниците липсвали, били откъснати, а причината щяла да бъде разкрита малко по-късно. В дневника Самсонова описва, както ежедневни задачи, така и десет брутални убийства, които е извършила. Жестоките престъпления са описани с ярки смразяващи кръвта детайли, казват от полицията.

Съдържанието на „Дневника на убийствата”

„Убих моя наемател Володя, нарязах го на парчетата в банята с нож и сложих парчетата от тялото му в найлонови торбички”, пише Тамара Самсонова в една от страниците на своя дневник.  

„Изрязах белите му дробове, извадих ги и ги изхвърлих”, гласи друг запис в тефтера.

Разследващите преглеждат всички налични записи от камери за наблюдение в района и установяват, че по времето, когато Валентина Уланова изчезва, Тамара Самсонова е изнасяла многократно от дома си торби и една тенджера. Найлоновите пликове тя влачила по стълбите, след което ги изхвърляла край жилището си. Установено е, че пенсионерката седем пъти се е връщала в апартамента си за опакованите останки.

Валентина Уланова е отровена и разчленена

По време на разследването стават ясни още детайли около случая. Оказва се, че Тамара моли своята приятелка Валентина да я приюти у дома за известно време, обяснявайки, че домът ѝ е в ремонт и няма покрив над главата си. Така двете живеят заедно няколко месеца. Тамара помага в домакинската работа. Тя толкова харесва апартамента на Валентина, че измисля план никога да не се изнесе от там. С времето отношенията между двете жени се влошават, затова хазяйката моли своята приятелка да се изнесе, тогава наемателката решава да действа.  

Става ясно, че 79-годишната Валентина Уланова е първо отровена, а след това с нож и пила тялото ѝ е било разчленено и разхвърляно из квартала.

Откриването на дневника на Тамара Самсонова води до разрешаване е на няколко неразкрити до този момент убийства. Поразителна се оказва приликата между случаите и написаното в дневника. Всички жертви са разрязани с прецизност, а органите им са отстранени.

Рецепти с човешки органи

Установено е, че до някои от телата са открити листове хартия, изглеждащи като отрязък от книга с рецепти. Оказва се, че това са именно откъснатите страници от зловещия дневник на Тамара. Но на тях нямало съставки на вкусни ястия. Върху листите били написани рецепти с човешки органи.

Сред убийствата, които били неразрешени до този момент, се оказва престъпление от 2003 година. В дневника на Тамара е открита страница, на която е описана татуировката на жертвата.

Разкрито е убийството на 44-годишен мъж от Норилск, с който Тамара живеела на семейни начала. Той изчезва на 6 септември 2003 година. Оказва се, че той е ликвидиран след скандал. И той като останалите жертви е разфасован и разпръснат из улиците.

Самсонова е заподозряна и в това, че е е убила и съпруга си. Самата тя била подала сигнал за липсата му през 2005 година, но разследващите така и не разбират каква е трагичната му съдба, преди зловещата находка с „Дневника на убийствата”.

Радостта от ареста

Щом попада в ареста, Тамара Самсонова признава за престъпленията, но без да навлиза в подробности. Това така или иначе не било нужно за полицията, които разполагали с бруталния ѝ дневник, съдържат описание на жестоките убийства.

В апартамента ѝ са открити трион, нож и следи от кръв в банята ѝ.

„Тя или е много по-глупава, отколкото изглежда, или много умна”, казват полицаите, участвали в залавянето на Тамара.

Първоначално Тамара Самсонова твърди, че е бивша актриса и възпитаник на балетната академия „Ваганов”, но детективите бързо установили истинската ѝ самоличност.

Историята на Тамара Самсонова е шумно отразена в медиите в Русия. Става известна като „Старата изкормвачка”, „Тамара Изкормвачката” и дори Баба Яга.

След като Тамара Самсонова е арестувана, реакцията ѝ е повече от шокираща. Тя започва да пляска с ръце и да обяснява колко е развълнувана, че ще прекара остатъка от живота си в затвора.

Още от автора:

„Коремът  на дъщеря ми е експлодирал”: Най-ужасното престъпление

Като на филм: Майка разкри бруталното убийство на дъщеря си

Ужасяващи престъпления, окървавили святата нощ на Коледа

Смърт върху "Зъбите на дявола": Убийството на Жанет ДеПалма

„Шофиране“ с 2896 км в секунда, контрабанда...  Колко закона нарушава Дядо Коледа на Бъдни вечер

Мистериозен случай: Никой не търси безследно изчезнали сестри

Изповедта на една убийца: Намушках го, защото не хареса коледния си подарък

Къщата на ужасите: „Обладан от дявола“ мъж разстрелва цялото си семейство

"Полиция! Синът ми отвори подаръка си предварително": Най-щурите коледни престъпления

Ужасяващо: Да откриеш тялото на сестра си под елхата

100-годишен юбилей на мъртвец разкрива двойно убийство

Ще успеете ли да не заплачете? Вижте най-тъжните коледни песни в историята

Той не познава човечността: Ужасяващият убиец с метлата

Забравен български ритуал: Заплашване на жени, деца и дървета

Фаталният полет 191: Ето защо се смята за прокълнат

Наказание от Бог или природна стихия: Наводнение убива 13 000 души на Коледа

„Чудовището с 21 лица”: Най-голямата загадка в историята на Япония

Десет истински чудеса, които се случиха на Коледа през годините

„Мъжът, който ме уби, е на свобода“: Дух разкри убийство в Чикаго

Защо 21 крака в обувки изплуваха на канадски плаж

Това място е по-ужасяващо от Зона 51 и Бермудския триъгълник

Младеж губи главата си в лунапарк: Ужасните тайни на "Кингс Айлънд"

Крава убива човек в леглото: 20 нелепи, но смъртоносни инцидента

Влюбена до гроб в сериен убиец: Коя е Пискливата Линет

Най-скандалният, зловещ, но и чаровен сериен убиец в историята

Мистериозно убийство: Жена е пребита с чук в църква

„Портретът на дама”, който сее смърт и нещастия

Истински истории от ада: Те умряха, но се върнаха, за да разкажат

Убиец с много лица: Ужасяващият „хамелеон“ Тери Расмусен

Убийство в Холивуд: Трагичната смърт на звездата от „Полтъргайст" Доминик Дън

Ужасяваща находка: 6 варела с киселина и 8 трупа в тях

Липсващи органи и нелепа смърт: Мистерията "Майк Мансхолт"

13-годишна мистерия: Какво се случи с тийнейджърката Кайла Берг

Селфи с жертвата след брутално убийство: "Олицетворението на злото" Аманда Тейлър

Машина за убиване: Чаровният сваляч, ликвидирал 130 жени

Ужасяващи, но истина: 28 смразяващи кръвта истории за серийни убийци

Секс партита, сатанизъм и брутални убийства: Замъкът Corpsewood Manor

Брутални убийства и токсична кръв: Истинските събития зад три смразяващи кръвта легенди

„Седя там, кървя и се смея”: Прокълнат ли е бил „Титаник”?

Чаша с кръв и разпръсната сол: Сатанинските убийства на "Касапина от Скид Роу”

Проклятието "4": Какво плаши до смърт шофьорите в най-зловещия тунел в света

Бомба на шията, обир и тяло във фризер: Истинската история на Брайън Уелс

Изнасилване, убийство и IQ 70: Потресаващата история на „невинния виновен“

Последните желания на най-бруталните убийци, преди да умрат

Мъж се обади на близките си 35 пъти след смъртта си

„Още съм жив”: Мистерията с изчезването на 12-годишния Джони Гош

Звук от капеща кръв и шепот „Убих 6 деца”: Прокълнатата къща във Вилиска

Убийството на момичето с ягодовата коса: Как разкриха 12-годишната загадка

Брутален ритуал с девица и прокълнато имение: Историята на „Химуро”

Когато се обади непознат: Убийството на 13-годишната Джанет Кристман

Сирка Сари – красавицата, мистериозно загинала в комин

Загадка за 1 млн. долара: Какво се случи с Кристъл Фрейзър дни преди да роди

Кой изнасили и уби „гълъба” Голди?

Чудовището от Уисконсин: Бруталната история на серийния убиец Ед Гейн

Зловеща любов: Мъж живя 7 години с мъртвата си любима

„Никога не казвай на сина ни какво се случи“: Трагичната съдба на „Ел Фаусто”

Изтезания и убийства: Най-жестоката майка в историята

"Преродена богиня на смъртта Коатликуе": Историята на Магдалена Солис

15 години няма и следа от нея: Това дете е най-търсеният човек в света

Бруталната история на "Аква Тофана", убила над 600 мъже

Брутални смъртни случаи: „Сесил” е най-ужасяващият хотел в света

Шокиращата смърт на Елиза Лам в хотел Сесил

Зловещата история на Конуей - „еднокракият клоун убиец”

Случаят „Тамам Шуд” - най-мистериозното убийство в Австралия

Над 200 души изчезват в „убийствения замък” на Хенри Холмс

Смразяваща кръвта мистерия: Кой уби семейство Грубер?

Подсказват ли в ухото на Дама Пика от „Голямото преследване“

Коментари 25
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

25 коментара
 
Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 4 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 6 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 7 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 8 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 8 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 9 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 9 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности

Инцидент с кран в София

Инцидент с кран в София

България Преди 9 часа

Инцидентът е станал около 15.00 ч. в четвъртък

Съученици, учители и близки на 15-годишния Филип, който загина блъснат от автомобил на пешеходна пътека в София, се събраха на мирно шествие в София.

Родителите на прегазения Филип: Отнеха ни мечтите и слънцето, крайно време е агресията да спре

България Преди 9 часа

Граждани се събраха на протест пред Съдебната палата преди делото за смъртта на 14-годишното момче

Либерализацията на пазара на ток се отлага за 1 юли 2025

Либерализацията на пазара на ток се отлага за 1 юли 2025

България Преди 9 часа

Решението беше взето със 152 гласа "за" на ГЕРБ-СДС, ДПС, "Възраждане", БСП и ИТН

Главчев се срещна с близки на отвлечените български моряци от Galaxy Leader

Главчев се срещна с близки на отвлечените български моряци от Galaxy Leader

България Преди 9 часа

Главчев: Търсим всякакви варианти за освобождаването на хората

Еманюел Макрон

Еманюел Макрон: Европа не е безсмъртна

Свят Преди 9 часа

Френският президент призова Европа да се изправи срещу предизвикателствата на променения свят

<p>Вулканични газове и пепелен шлейф: Как ще се отрази на климата</p>

След изригването на мощен вулкан: Как ще се отрази на времето и климата

Свят Преди 10 часа

Как се отразява на времето и климата изригването на вулкан четете в следващите редове