3

Х ората имат различни мечти. Някои копнеят за нова кола или къща, други - за добре платена работа или печалба от лотарията. Не за това бленува героинята на тази история за престъпления, наркотици и отмъщение.

Мечтата на Аманда Тейлър е да стане известна серийна убийца.

На пръв поглед Аманда изглежда като всяка друга двадесет и няколко годишна млада жена в Америка: пиърсинг, татуировки, безкрайна поредица от селфита в социалните мрежи.

Когато е в 9 клас тя се запознава с Рекс Тейлър. Двамата се влюбват лудо. Връзката им е пропита с жажда за кръв и фетиш за насилие. Женят се и имат две деца.

„Те бяха от типа хора, които боготворяха серийните убийци”, казва приятелят на Аманда Джони Робък.

„Това е хоби за някои хора, предполагам”, казва той, цитиран от truecrimedaily.com.

За Аманда това хоби се превръща в мания. Робък споделя, че тя е мечтаела да стане сериен убиец, но преди Рекс да успее да ѝ помогне да постигне смъртоносния си блян, трагедия връхлита брака им.

Рекс се обесва и слага край на трудния си живот, прекаран в наркотична зависимост.

Аманда е съсипана от мъка и обвинява за трагедията бащата на Рекс – Чарлз Тейлър. Тя твърди, че той е подхранил зависимостта на сина си към дрогата.

Скоро след смъртта на Рекс Аманда открива нова сродна душа, която споделя нейната извратена визия за ада. Това бил мъж на име Шон Бел.

„Там изобщо не е имало романтика, но може да се каже, че Шон е харесвал Аманда и тя добре е знаела това”, казва Джони Робък.

„Шон просто е искал да направи всичко, за да я впечатли”, допълва Робък.

В болния свят на Аманда най-добрият начин за това бил той да я излъже, че е убиец.

„Накарал я да повярва, че е бил в Специалните сили на флота и е участвал в битки, където е убивал хора. Всъщност по-късно се оказва, че всичко това е лъжа. Шон реално е бил много срамежлив човек”, казва капитан Робърт Ню, детектив в отдел „Убийства” пред Crime Watch Daily.

„Той се беше представил на Аманда Тейлър като неин съмишленик в желанието ѝ да стане серийна убийца” допълва детектив Ню.

Двамата започнали да кроят планове за отмъщение за смъртта на Рекс, за която Аманда обвинява тъста си. И разработили с военна прецизност следващите си действия за убийството на Чарлз.

Чарлз Тейлър е открит жестоко убит

59-годишният Чарлз Тейлър е открит мъртъв в дома си на 4 април 2015 г. Общността в Елет, окръг Монгмомъри, Вирджиния, е потресена. Кой би искал да посегне на милия и щедър мъж, питат се всички.

Чарлз издъхва, след като е многократно намушкан с остър предмет. Аутопсията на трупа му установява 31 прободни рани. Освен това Чарлз е удрян и с тъп предмет по главата. Установено е, че в дома му няма следи от взлом.

Жестокостта на престъплението насочва разследващите към версията, че мъжът е станал жертва на лична вендета. Стените на къщата били изпръскани с кръв. Капки имало по предметите и картините наоколо. Диванът, на който е намерен трупът, бил пропит от кръвта му, пише thecinemaholic.com.

Кой уби Чарлз Тейлър

Започва разследване на убийството на Чарлз. Полицията няма много следи, по които да работи. Разпитани са познатите на жертвата, но не е открит нито един, който да има мотив или намерение да го нарани.

Оказва се обаче, че убиецът няма никакво намерение да се крие, а напротив, дори решава да се похвали със стореното.

Полицията получава смразяващ кръвта кадър. На снимка позира снахата на Чарлз Аманда Тейлър, нарекла сама себе си „брюнетката бомбардировач”. На кадъра е запечатано и безжизненото тяло на Чарли, а от ножа, който тя държи, още капе кръв.

Оказва се, че снимката не попада случайно в полицията. Кадърът е изпратен на криминална писателка, която за нейна безопасност е наречена „Наташа” в полицейските архиви. Тя е помолена от самата Аманда да качи селфито в своя блог за разследвания.

„Когато видях това селфи с усмивка на лицето ѝ, просто ми прилоша”, казва Наташа.

„Тя изглеждаше толкова горда от това, което беше направила, просто не можех да повярвам”, добавя тя.

Наташа отказва да публикува снимката, а вместо това незабавно се обажда на ченгетата.

„Това беше на живот или смърт. Тя заплаши, че ще убие още невинни хора”, казва Наташа.

„Нещо в мен просто се счупи, почувствах, че ако можех да я убедя, ако можех да спася един живот, всичко си струваше”, допълва криминалния блогър.

Полицията веднага получава заповед за арест и тръгва по петите на Аманда. Оказва се, че тя вече е избягала. Но не била сама, с нея бил и Шон Бол. Двамата решили да избягат към Северна Каролина. По това време полицията открива Instagram профила на Аманда, в който е публикувана нейна снимка с револвер в скута, а под кадъра пишело: „Ще отида да намеря съпруга си в ада и най-накрая ще бъда спокойна”.

Вдъхновена от постъпката си, Аманда тръгнала да търси нови жертви заедно с Шон.

„След убийството те крадат пари, отмъкват гориво и тръгват към Тенеси”, казва капитан Робър Ню.

Видеозаписи от бензиностанции по пътя помагат на ченгетата да проследят двамата заподозрени. Те се отбиват и в магазин за оръжия, където купуват още патрони. След това пренощуват в крайпътен мотел.

На следващия ден в парка Блу Паркуей Бридж Аманда забелязва две колежанки и съставя план да ги убие.

„Тя казва на Шон, че трябва да доведе момичетата, за да може тя да ги застреля”, казва Ню.

„Докато ги води към колата на Аманда, Шон се разколебава и отказва да го направи”.

Аманда се ядосва на своя съучастник. Потегля с колата с мръсна газ. Малко след това се разколебава, прави рязък завой и се връща при Шон.

„Искам да знаеш преди да умреш, че аз те използвах и се надявам да умреш. Тогава тя дърпа спусъка и застрелва Шон Бол в лицето”, казва Ню.

Аманда прави снимка на тежко ранения Бол и го зарязва да умре край пътя. Мъжът е откаран в болница и лекарите успяват да спасят живота му.

Останала сама, Аманда продължава да бяга от полицията. Започва яростно преследване. В гонитбата е включена дори и криминалната писателка, която получава кървавото селфи. Полицията се надявала тя да успее да убеди селфи убийцата да се предаде. Това така и не се случва, но  униформените поставят шипове на пътя. Те пукат гумите на автомобила, с който се движи Аманда и бегълката е заловена.

В стаята за разпит Аманда се държи така, сякаш не ѝ пука. Отпива спокойно безалкохолна напитка и играе с косата си, преди да влязат капитан Робърт Ню и още един детектив. Тя се отказва от правото на адвокат и да мълчи и прави пълни самопризнания.

Тя разкрива ужасяващи детайли от убийството на Чарлз Тейлър. Установено е, че Аманда и Шон нахлуват в скромния дом на жертвата си точно в 15:27 часа, число, което означава рождените дати на Рекс и Аманда.

Щом двамата влизат при Чарлз, Аманда е тази, която започва първа да мушка своя тъст. Шон смазва главата на Чарлз с ютия. Тогава Аманда решава да довърши Чарлз, забивайки ножа дълбоко в тялото му, разказва самата тя пред разследващите.

„Тя искаше той да знае, че го е убила, искаше да го почувства как поема последния си дъх”, казва капитан Ню.

„Аманда искаше смъртта му да бъде лице в лице, искаше да го намушка”, добавя той.

След края на разпита тя пита:

„Можете ли да избирате? Предпочитам просто да получа смъртна присъда”, казва тя.

„Аз убивам хора, аз също заслужавам да умра. По-добре е просто да си отида. Това би било най-добре за децата ми, ако мога да получа смъртна присъда и да си отида”, казва Аманда.  

В шеметен обрат, по време на процеса, тя променя своето мнение и напълно се отрича от показанията си. Въпреки това съдебното жури е безпощадно. След само 30-минутно съвещание те решават, че тя е виновна, осъдена е на доживотен затвор. Съдията, който гледа делото, я нарича „олицетворение на злото”.

В момента Аманда Тейлър се намира в изправителния център Флувана, Вирджиния.

Съучастникът на Аманда Шон Бол също е признат за виновен и е осъден на 60 години затвор. Той ще има право на предсрочно освобождаване след 41 години, прекарани зад решетките, става ясно от наложената му присъда. Отведен е да изтърпява наказанието си в изправителния център Аугуста в Крейгсвил, Вирджиния. Предполга се, че ще бъде освободен през 2051 г.

Аманда Тейлър дава интервю по телефона, докато е зад решетките. Пред Crime Watch Daily тя прави още брутални разкрития:

„Бях много ядосана, че Рекс се самоуби, след това се ядосах още повече на баща му. Просто исках той да почувства болката, която изпитвах аз. Той спомена Рекс и тогава го погледнах и започнах да го мушкам. Това е най-щастливото нещо, което ми се е случвало, откакто Рекс почина”, казва Аманда.

„Бях много щастлива, че излях цялата тази натрупана омраза и гняв и всички тези чувства върху него. Докато го мушках, той се протегна и хвана косата ми. Продължих да го мушкам, но той крещеше и това ме изнерви, така че Шон го удари в тила”, споделя селфи убийцата в своето интервю.

Аманда описва и чувството, което е изпитала по време на убийството:

„Първото ми возене на влакче в увеселителен парк заради цялото притеснение и усещането за свобода. Така се почувствах. Беше много различно от това, което очаквах. Не е това, което виждате по филмите”, казва Аманда Тейлър, която никога няма да излезе от затвора.  

Още от автора:

Машина за убиване: Чаровният сваляч, ликвидирал 130 жени

Ужасяващи, но истина: 28 смразяващи кръвта истории за серийни убийци

Секс партита, сатанизъм и брутални убийства: Замъкът Corpsewood Manor

Брутални убийства и токсична кръв: Истинските събития зад три смразяващи кръвта легенди

„Седя там, кървя и се смея”: Прокълнат ли е бил „Титаник”?

Чаша с кръв и разпръсната сол: Сатанинските убийства на "Касапина от Скид Роу”

Проклятието "4": Какво плаши до смърт шофьорите в най-зловещия тунел в света

Бомба на шията, обир и тяло във фризер: Истинската история на Брайън Уелс

Изнасилване, убийство и IQ 70: Потресаващата история на „невинния виновен“

Последните желания на най-бруталните убийци, преди да умрат

Мъж се обади на близките си 35 пъти след смъртта си

„Още съм жив”: Мистерията с изчезването на 12-годишния Джони Гош

Звук от капеща кръв и шепот „Убих 6 деца”: Прокълнатата къща във Вилиска

Убийството на момичето с ягодовата коса: Как разкриха 12-годишната загадка

Брутален ритуал с девица и прокълнато имение: Историята на „Химуро”

Когато се обади непознат: Убийството на 13-годишната Джанет Кристман

Сирка Сари – красавицата, мистериозно загинала в комин

Загадка за 1 млн. долара: Какво се случи с Кристъл Фрейзър дни преди да роди

Кой изнасили и уби „гълъба” Голди?

Чудовището от Уисконсин: Бруталната история на серийния убиец Ед Гейн

Зловеща любов: Мъж живя 7 години с мъртвата си любима

„Никога не казвай на сина ни какво се случи“: Трагичната съдба на „Ел Фаусто”

Изтезания и убийства: Най-жестоката майка в историята

"Преродена богиня на смъртта Коатликуе": Историята на Магдалена Солис

15 години няма и следа от нея: Това дете е най-търсеният човек в света

Бруталната история на "Аква Тофана", убила над 600 мъже

Брутални смъртни случаи: „Сесил” е най-ужасяващият хотел в света

Шокиращата смърт на Елиза Лам в хотел Сесил

Зловещата история на Конуей - „еднокракият клоун убиец”

Случаят „Тамам Шуд” - най-мистериозното убийство в Австралия

Над 200 души изчезват в „убийствения замък” на Хенри Холмс

Смразяваща кръвта мистерия: Кой уби семейство Грубер?

Коментари 3
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

3 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Снимката е илюстративна

Над 14 милиона германци са бедни

Свят Преди 18 минути

Всяко пето дете в Германия е засегнато от бедност

<p>Алесандро Микеле поема &quot;Валентино&quot;</p>

Бившият творчески директор на "Гучи" Алесандро Микеле поема "Валентино"

Свят Преди 43 минути

51-годишният Микеле напусна "Гучи" през 2022 г.

Връщат светофарите с таймер, предвиждат и нови правила за ляв завой

Връщат светофарите с таймер, предвиждат и нови правила за ляв завой

България Преди 1 час

Броячите за светване на зелен или червен сигнал бяха премахнати преди две години

След убийството на 56-годишен мъж: Жители излизат на протест в Добрич

След убийството на 56-годишен мъж: Жители излизат на протест в Добрич

България Преди 1 час

Шествието на гражданите ще се проведе в събота от 11.30 ч.

ЕК прекрати проверката за доставката на влакове за България от Китай

ЕК прекрати проверката за доставката на влакове за България от Китай

България Преди 1 час

Това съобщи еврокомисарят по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон

Пожар в центъра на Русе

Пожар в центъра на Русе

България Преди 2 часа

Огънят е тръгнал малко преди полунощ

Взривове в няколко украински области, Русия атакува инфраструктурни обекти

Взривове в няколко украински области, Русия атакува инфраструктурни обекти

Свят Преди 3 часа

Блогър, живеещ край град Камянске, съобщи в Telegram за кратер в района, дълбок 4 м и широк 10 м

Рак и диабет: Ето защо е вредно готвенето с вече използвано олио

Рак и диабет: Ето защо е вредно готвенето с вече използвано олио

Любопитно Преди 3 часа

За съжаление вкусните лакомства, които се приготвят във фритюрници, са свързани с редица заболявания

Срещите на президента Радев с потенциалните служебни премиери продължават

Срещите на президента Радев с потенциалните служебни премиери продължават

България Преди 3 часа

Списъкът, от който държавният глава може да избира, е сведен до минимум

US Air Force налива $28 млрд. за следващото поколение изтребители

US Air Force налива $28 млрд. за следващото поколение изтребители

Технологии Преди 3 часа

Те ще бъдат ескортирани от нов безпилотен дрон

Мистерията около синдрома на Хавана се заплита

Мистерията около синдрома на Хавана се заплита

Свят Преди 3 часа

Учените изследват различни видове магнитно-резонансни сканирания за измерване на обема, структурата и функциите на мозъка при 81 участници

Изкуственият интелект достига и до Google Maps

Изкуственият интелект достига и до Google Maps

Технологии Преди 3 часа

Чрез него приложението ще дава повече информация

Катастрофа в София, моторист е в много тежко състояние

Катастрофа в София, моторист е в много тежко състояние

България Преди 9 часа

Ударили са се кола и два мотора

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Любопитно Преди 10 часа

Той даде втори шанс на талантливата Никол, която беше на крачка от напускане на надпреварата

Гърция съди "Газпром" за цените на газа

Гърция съди "Газпром" за цените на газа

Свят Преди 11 часа

DEPA е подала молба за арбитраж