7

З а Флорънс Самарасинха казват, че е манипулативна жена, която би направила всичко, за да постигне целта си. Готова е да плати всяка цена, за да прикрие своя двойствен живот, пропит от хазарт, дългове, проституция и лъжи. Но това се оказва недостатъчно.

Нимал Самарасинха е родом от Шри Ланка. През 70-те години се мести във Великобритания. Работи като инженер. Мъжът е изключително отдаден на професията си и е убеден, че усърдната работа един ден ще му се отплати. Нимал се запознава с Флорънс, когато завършва обучението си. Малко след това той се озовава от грешната страна на закона. Нимал просрочва визата си и прекарва зад решетките за 6 месеца.

След като излиза на свобода, животът му потръгва. Жени се за Флорънс през 1978 година. Само година по-късно се ражда единственото им дете Мишел.

Нимал прекарва много време извън дома си, за да изкарва прехраната си. Макар често да отсъства, дъщеря му е център на вселената за него.

Известно време Нимал работи в Air Lanka в родната Шри Ланка и Нигерия. Той е авиационен инженер. През 1984 година е уволнен, след като иска увеличение на заплатата си.

Оставайки без работа, Нимал няма избор. Той се връща обратно в Обединеното кралство. Намира си работа отново като авиационен инженер по хеликоптерите на Бристоу. Той е напълно отдаден на професията си и често прекарва допълнителни часове в поддръжка на летателните апарати. Нимал е трудолюбив човек, който изпитва удоволствие от работата си.

Съпругата на Нимал Флорънс е родена в Нигерия и също се труди неуморно, за да гради своята кариера. Тя е помощник-служител по социални плащания в Съвета на окръг Брент. Не след дълго тя е предложена за повишение.

Животът за Нимал и Флорънс потръгва. Поне привидно двамата имат комфортен и щастлив живот. Заселват се на тиха улица в предградието на Съри.

Истината под повърхността се оказва съвсем различна

Промяната настъпва през 1992 година, на 30 януари рано сутринта. Семейството Самарасинха започва своя ден по обичайния начин. Флорънс и Мишел закусват, а бащата излиза, за да отиде до гаража и да подгрее колата преди да тръгне с дъщеря си към училище. Отивайки до автомобила си, той е нападнат в гръб. Той е повален на земята, покосен от един единствен удар с нож. Опитва да повика помощ, но след броени минути издъхва от кръвозагуба.

Съседи, които чуват виковете на Нимал, опитват да му помогнат, но без успех. Извикана е бърза помощ, но пристигналите на място лекари само констатират смъртта му. Мишел тъкмо излиза от дома си, за да се качи в колата на баща си и да тръгне към училище, когато вижда суматохата и родителя си, който лежи мъртъв, заобиколен от голяма тълпа.

Разследването тръгва в грешна посока

Пристигналата на място полиция незабавно започва да събира улики и да разпитва свидетели на убийството. Търсят се следи от взлом или намеса от външен човек.

Не след дълго детективите разбират, че Нимал и съпругата му Флорънс са в много обтегнати отношения. Установено е, че неведнъж в семейната къща е викана полиция след разгорещен семеен скандал. Униформените дори са получавали сигнал от съпругата, че е нападната с нож от Нимал.

Справка показва, че последният път, когато униформени са повикани на адреса на семейство Самарасинха, сигналът е изключително мистериозен.

Седмица преди убийството на Нимал, на 22 януари, е получено обаждане от къщата му. Около полунощ Нимал се събужда от звънеца на входната врата. Сънен, той става да отвори, но на прага му нямало никой. Нимал се връща в леглото си, но повторно позвъняване го кара да стане отново. Този път пред вратата стоял непознат мъж, а вратата била открехната. Нимал никога не бил виждал странника. Щом непознатият си тръгнал, Нимал незабавно се обадил в полицията. Направен бил оглед на дома, но не са открити следи от взлом.

Детективите по случая опитали да свържат странната случка със смъртта на Нимал, седмица по-късно.

Разпитана е съседка на семейството, която пък разказва за подозрителна бяла кола, която е била паркирана близо до дома на семейството, дни преди убийството.

Инспектор Кърби от местната полиция започва да подрежда пъзела парче по парче. Той разпитва съпругата на Нимал и скоро тя попада сред основните заподозрени по случая с изненадващ мотив.

По време на беседата с Флорънс тя започва да плаче неутешимо и разкрива пред полицията шокиращ факт. Жената твърди, че съпругът ѝ е търгувал с наркотици. Пред полицията Флорънс разкрива зле скалъпената история, гарнирана с разказ за тайни телефонни обаждания посред нощ. Добавя и заплахи за живота на Нимал, които той получавал чрез анонимни съобщения.

Инспектор Кърби е озадачен. Това описание на живота на Нимал по никакъв начин не се вписвало в образа, който останалите му познати, рисували за него. Никой не потвърдил версията на Флорънс, че съпругът ѝ търгувал с дрога и е бил агресивен.

По време на разследването става ясно, че Нимал и Флорънс били в процес на развод. Двамата не можели да се споразумеят за попечителството над дъщеря си Мишел.

Разкрито е още, че дипломата за висше образование на Флорънс се оказва фалшива, съобщава lgcplus.com.

Минават три месеца от убийството, но случаят все повече се заплита. Инспектор Кърк е убеден, че съпругата е замесена в смъртта на Нимал, но липсвал мотив за престъплението, както и начин да бъде извършено.

Шокиращото откритие на тайния живот

По време на разследването са разпитани колеги на Флорънс, които разкриват, че тя съвсем не е тази, за която се представя. Правещата впечатление на отдадена на социалната си работа жена, всъщност прекарвала съвсем малко време на работното си място. Пред своите колеги тя всеки път обяснявала отсъствията си с това, че разследва хора, които злоупотребяват със социалните помощи.

Установено е, че почти всички извинения за отсъствие са лъжа. Оказва се, че Флорънс прекарвала почти пет часа на ден в зала за бинго и аркадни игри. Така тя натрупва огромен дълг от над 62 000 долара.

Тази нова следа отвежда разследването във все по-вярна посока.

Големият пробив идва, след като става ясно, че Нимал е подозирал жена си в изневяра. Малко преди да бъде убит той наел частен детектив, който открил нещо шокиращо. Той научил не само за огромния дълг на Флорънс, натрупан от хазарт, но и това, че жената предлагала сексуални услуги срещу заплащане.

Нимал свалил картите пред жена си и поискал обяснение. Съпругата му се опитала да се оправдае, повтаряйки лъжата, която казвала на колегите си, че е под прикритие и се опитва да разкрие измама със социални средства.

Ужасена, че тайната ѝ ще излезе наяве, Флорънс решава да действа. Тя планирала да реши своите проблеми с един удар. Убивайки съпруга си, тя щяла да запази тайната си и да покрие дълговете си чрез парите, които щяла да получи от застраховката му живот за 320 000 долара. Оставало само да намери кой да свърши мръсната работа.

Разкриването на убийството и обвиненията 

Мъж, който използвал услугите на Флорънс, разкрива пред полицията, че му било предложено солидно заплащане, за да убие Нимал, но той отказал. Това дало основание за издаване на заповед за арест. Към този момент нямало нито едно доказателство, което да посочва Флорънс като извършител на престъплението. През май и юни са повдигнати две обвинения за поръчка и извършване на убийство. Малко повече от година след смъртта на Нимал тя е изправена на подсъдимата скамейка. По време на процеса Флорънс е категорична, че е невинна.

Прокурорът Дейвид Калвърт Смит е категоричен, че мотивът за извършване на убийството е прикриването на двойствения живот на Флорънс. На съдебното жури е показано 2-минутно видео с оскъдно облечената жена, която масажира клиент. На записа се чува как Флорънс казва „Нова съм в този бизнес, за да изплатя някои дългове. Ако има нещо, което искате да направя, просто го кажете”.

Фалшив свидетел опитва да оправдае оплетената в лъжи вдовица. Управител на една от любимите игрални зали на Флорънс разказва пред съда как тя била простреляна и дори групово изнасилена от приятели на съпруга си. Пред мъжа тя дори разказала как Нимал е нападнал дъщеря си и единственият начин да бъде спрян, бил да бъде убит.

По време на процеса е разкрито, че Нимал е разбрал за тайния живот на Флорънс и е бил готов да я разобличи. Имал намерение да изготви клетвена декларация, в която да опише подробно хазартната зависимост и работата като ескорт.

Ден преди преди смъртта си той уговоря среща с колеги на жена си. Флорънс научава и решава, че ако информацията излезе наяве, това ще има опустошителни последици за делото за попечителство над дъщеря ѝ и работата ѝ.

Краят на съдебната сага 

Съдебната сага приключва с единодушно решение на съдебното жури, състоящо се от осем мъже и четири жени. Флорънс е призната за виновна и осъдена на две последователни доживотни присъди за склоняване към убийството на съпруга си. Присъдата е прочетена на 17 декември 1993 година, съобщава Independent.

Съдия Филипс казва: „Това убийство не е извършено в пристъп на ярост, а е умишлено планирано и подготвено”, съобщава The Hеrаld.

41-годишната Флорънс вика безпомощно „Не” и се свлича в несвяст на подсъдимата скамейка, щом чува наказанието си.

До ден днешен остава загадка за разследващите кой е физическият извършител на убийството на Нимал. Той все още е на свобода и остава безнаказан за бруталното престъпление, окървавило мразовитата януарска утрин.

Още от автора: 

Там всичко е анонимно, кодирано и супер секретно​

Гениалност или пълно безумие? Проект „Син паун”: Ядрено оръжие с живи пилета

Тийнейджър инсценира отвличане, за да избяга от обвинение в убийство

Гората Хоя Бачу: Бермудският триъгълник на Трансилвания

Тамара Изкормвачката: „Дневник на убийствата” разкрива една от най-жестоките убийци в Русия

„Коремът  на дъщеря ми е експлодирал”: Най-ужасното престъпление

Като на филм: Майка разкри бруталното убийство на дъщеря си

Ужасяващи престъпления, окървавили святата нощ на Коледа

Смърт върху "Зъбите на дявола": Убийството на Жанет ДеПалма

„Шофиране“ с 2896 км в секунда, контрабанда...  Колко закона нарушава Дядо Коледа на Бъдни вечер

Мистериозен случай: Никой не търси безследно изчезнали сестри

Изповедта на една убийца: Намушках го, защото не хареса коледния си подарък

Къщата на ужасите: „Обладан от дявола“ мъж разстрелва цялото си семейство

"Полиция! Синът ми отвори подаръка си предварително": Най-щурите коледни престъпления

Ужасяващо: Да откриеш тялото на сестра си под елхата

100-годишен юбилей на мъртвец разкрива двойно убийство

Ще успеете ли да не заплачете? Вижте най-тъжните коледни песни в историята

Той не познава човечността: Ужасяващият убиец с метлата

Забравен български ритуал: Заплашване на жени, деца и дървета

Фаталният полет 191: Ето защо се смята за прокълнат

Наказание от Бог или природна стихия: Наводнение убива 13 000 души на Коледа

„Чудовището с 21 лица”: Най-голямата загадка в историята на Япония

Десет истински чудеса, които се случиха на Коледа през годините

„Мъжът, който ме уби, е на свобода“: Дух разкри убийство в Чикаго

Защо 21 крака в обувки изплуваха на канадски плаж

Това място е по-ужасяващо от Зона 51 и Бермудския триъгълник

Младеж губи главата си в лунапарк: Ужасните тайни на "Кингс Айлънд"

Крава убива човек в леглото: 20 нелепи, но смъртоносни инцидента

Влюбена до гроб в сериен убиец: Коя е Пискливата Линет

Най-скандалният, зловещ, но и чаровен сериен убиец в историята

Мистериозно убийство: Жена е пребита с чук в църква

„Портретът на дама”, който сее смърт и нещастия

Истински истории от ада: Те умряха, но се върнаха, за да разкажат

Убиец с много лица: Ужасяващият „хамелеон“ Тери Расмусен

Убийство в Холивуд: Трагичната смърт на звездата от „Полтъргайст" Доминик Дън

Ужасяваща находка: 6 варела с киселина и 8 трупа в тях

Липсващи органи и нелепа смърт: Мистерията "Майк Мансхолт"

13-годишна мистерия: Какво се случи с тийнейджърката Кайла Берг

Селфи с жертвата след брутално убийство: "Олицетворението на злото" Аманда Тейлър

Машина за убиване: Чаровният сваляч, ликвидирал 130 жени

Ужасяващи, но истина: 28 смразяващи кръвта истории за серийни убийци

Секс партита, сатанизъм и брутални убийства: Замъкът Corpsewood Manor

Брутални убийства и токсична кръв: Истинските събития зад три смразяващи кръвта легенди

„Седя там, кървя и се смея”: Прокълнат ли е бил „Титаник”?

Чаша с кръв и разпръсната сол: Сатанинските убийства на "Касапина от Скид Роу”

Проклятието "4": Какво плаши до смърт шофьорите в най-зловещия тунел в света

Бомба на шията, обир и тяло във фризер: Истинската история на Брайън Уелс

Изнасилване, убийство и IQ 70: Потресаващата история на „невинния виновен“

Последните желания на най-бруталните убийци, преди да умрат

Мъж се обади на близките си 35 пъти след смъртта си

„Още съм жив”: Мистерията с изчезването на 12-годишния Джони Гош

Звук от капеща кръв и шепот „Убих 6 деца”: Прокълнатата къща във Вилиска

Убийството на момичето с ягодовата коса: Как разкриха 12-годишната загадка

Брутален ритуал с девица и прокълнато имение: Историята на „Химуро”

Когато се обади непознат: Убийството на 13-годишната Джанет Кристман

Сирка Сари – красавицата, мистериозно загинала в комин

Загадка за 1 млн. долара: Какво се случи с Кристъл Фрейзър дни преди да роди

Кой изнасили и уби „гълъба” Голди?

Чудовището от Уисконсин: Бруталната история на серийния убиец Ед Гейн

Зловеща любов: Мъж живя 7 години с мъртвата си любима

„Никога не казвай на сина ни какво се случи“: Трагичната съдба на „Ел Фаусто”

Изтезания и убийства: Най-жестоката майка в историята

"Преродена богиня на смъртта Коатликуе": Историята на Магдалена Солис

15 години няма и следа от нея: Това дете е най-търсеният човек в света

Бруталната история на "Аква Тофана", убила над 600 мъже

Брутални смъртни случаи: „Сесил” е най-ужасяващият хотел в света

Шокиращата смърт на Елиза Лам в хотел Сесил

Зловещата история на Конуей - „еднокракият клоун убиец”

Случаят „Тамам Шуд” - най-мистериозното убийство в Австралия

Над 200 души изчезват в „убийствения замък” на Хенри Холмс

Смразяваща кръвта мистерия: Кой уби семейство Грубер?

Подсказват ли в ухото на Дама Пика от „Голямото преследване“

Коментари 7
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

7 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Росен Христов отговори на шефа на КЕВР

Росен Христов отговори на шефа на КЕВР

България Преди 3 часа

Росен Христов: Опит на "Продължаваме Промяната" да си предадат някаква важност на спасители

ЕК поиска от България нов еврокомисар

ЕК поиска от България нов еврокомисар

България Преди 5 часа

Страната ни ще получи 45 млн. евро за подсилване на граничната охрана

Шефът на КЕВР: Токът за бита ще поскъпне

Шефът на КЕВР: Токът за бита ще поскъпне

България Преди 7 часа

Tова се налага заради заповед на Росен Христов за електроенергия, произведена от ТЕЦ „Марица-изток 2”

е

Учени установиха как новият COVID-19 поразява мозъка

Теми в развитие Преди 8 часа

Резултатите могат да обяснят защо някои пациенти с COVID-19 изпитват главоболие, състоянието, станало известно като "мозъчна мъгла" , загубата на усет за мирис и вкус и други дълготрайни неврологични симптоми

Кристоф Ламбер

Кристоф Ламбер и Падма Патил от „Хари Потър“ пристигат за Aniventure Comic Con 2023

Любопитно Преди 8 часа

Специалната новина за феновете на косплея е Bakka cosplay, уникален майстор в специалните ефекти

Кейт Мидълтън

Женска банда: Кои дами са в приятелския кръг на Кейт Мидълтън

Любопитно Преди 8 часа

Известно е, че принцесата на Уелс има дискретна и лоялна група от приятели, като някои от тях дори я познават от ученическите ѝ години

Секс скандал с фронтмена на "Рамщайн", обвиняват го в сексуална експолатация

Секс скандал с фронтмена на "Рамщайн", обвиняват го в сексуална експолатация

Любопитно Преди 8 часа

Млади жени, почитателки на "Рамщайн", уличават Линдеман в действия, които го поставят в центъра на мрежа с цел сексуална експлоатация на фенки след концерти на групата.

.

"Чиканът е престъпление": Новата отвратителна мания в Източна Азия

Любопитно Преди 9 часа

Чиканът е термин, с който се описва сексуално посегателство на обществени места, особено опипване в обществения транспорт

Забранена любов: Историята на принцеса Маргарет и Питър Таунсенд

Забранена любов: Историята на принцеса Маргарет и Питър Таунсенд

Любопитно Преди 9 часа

Тяхната връзка през 50-те години на миналия век предизвика сензация и скандал във Великобритания

<p>Изпратиха Христов в Дупница, бивш командос: Бил е убит</p>

Изпратиха Ангел Христов в Дупница, бивш командос: Бил е убит

България Преди 9 часа

Бивш командос на погребението: Разбира се, че е бил убит

"Вече няма какво да кажат“: Хари и Меган спират да дават интервюта

"Вече няма какво да кажат“: Хари и Меган спират да дават интервюта

Любопитно Преди 10 часа

Съобщава се, че те възнамеряват да съсредоточат вниманието си върху работата зад камерата, вместо пред нея

Снимката е илюстративна

Горещи вълни и горски пожари: Това може да увеличи екстремните метеорологични явления

Технологии Преди 10 часа

Резултатите показват, че независимо от сценариите за емисиите, първият септември без морски лед ще настъпи още през 2030-2050 г.

<p>Всичко, което трябва да знаете за перманентния грим</p>

Перманентен грим: Какво представлява и какво да имаме предвид преди процедурата

Любопитно Преди 10 часа

Най-популярните видове са микроблейдинг на вежди, червило за устни, перманентна очна линия и подобрения на миглите, както и татуировки на лунички

Мария Габриел

Първи разговор между Мария Габриел и Борел

България Преди 10 часа

Това обяви Габриел в своя профил в Twitter