3

С ержант Стивън Шап и съпругата му Даян разбират, че семейството им скоро ще се увеличи. Това вероятно щеше да е страхотна новина, ако година по-рано съпругът не си бе направил вазектомия.

Това е история за бруталната страна на любовта, ревността и как някой загубва главата си.

Даян и Стивън се запознават през март 1989 година по време на полет от Лондон до Балтимор. Тогава Даян се връща от Англия и се кани да посети свои роднини в Хагерстаун, Вашингтон.

„Срещнах най-невероятното момиче”, споделя Стивън Шап на братовчед си Ранди Милър, след запознанството му с Даян.

„Никога не съм успявал да общувам толкова свободно с никое момиче”, казва влюбеният до уши войник.

Само шест месеца по-късно Даян и Стивън стават законно семейство.

„Той боготвореше земята, по която тя стъпваше”, казва по-късно майката на Стивън Мариан Шарп. „Той я обичаше”.

Стивън преживява тежко развода на родителите си и е категоричен, че веднъж ожени ли се, ще е за цял живот. Той е готов на всичко да запази семейството си.

Проблеми в брака

За съжаление още в началото брака им се появяват големи трудности. Даян претърпява три спонтанни аборта, всеки един по-болезнен от предишния. След последния неуспешен опит Даян предлага да се подложи на процедура за стерилитет, за да не се измъчва повече. Съпругът ѝ е категоричен, че е по-добре той да си направи вазектомия. Така и става.

Роднините и приятелите им са шокирани от взетото решение, тъй като знаят колко много двамата искат да имат деца. Стивън споделя с баща си Джон, че с Даян все още могат да имат наследници като осиновят сирачета.

„Той не искаше да гледа как Даян страда повече”, разказва Джон Шап.

Малко по-късно Стивън прави още нещо изненадващо. Той напуска строителната фирма на баща си и се присъединява към армията. Надявал се, че ще може да прекарва повече време със съпругата си и ще се научи да лети.

През 1992 година е изпратен в 11-и брониран кавалерийски полк във Фулда, провинция Хесен в Германия, където е назначен в авиационната ескадрила като механик на хеликоптер.

„Един от най-професионалните войници, с които съм имал работа”, хвали го щабният сержант Джон Стрийтър, негов сержант от отдела.

Срещата с Грегъри Глоувър

Докато пребивава в Германия, семейство Шап се сприятелява с Грегъри Глоувър, свеж, красив член на същия отдел като Стивън. Колегите му го описват като земен и весел.  Глоувър и Шап си разменят дискове с музика, а понякога си гостуват за разговор и десерт.

По това време Даян вече е разочарована от брака си. Тя споделя, че се чувства отхвърлена.

„Споделях чувствата си, но бях отхвърлена. Обикновено Стивън не беше много отзивчив”, споделя тя за първите пукнатини в перфектния брак.

Проблемите на младото семейство още повече се задълбочават, след като в началото на септември 1993 година Стивън Шап напуска Фулда за месец заради обучение. В негово отсъствие Даян прекарва все повече време с Грегъри Глоувър.

Извънбрачна връзка и последвала раздяла

В края на септември Грегъри и Даян вече са любовници. През октомври тя научава, че е бременна. Само няколко седмици по-късно омъжената жена споделя новината с любовника си. Той е загрижен за здравето ѝ, но развълнуван за детето.

След като Стивън се прибира от обучението, Даян му съобщава, че иска да се разделят, но пази в тайна новината за бебето. Мъжът е шокиран, но все пак първоначално се съгласява. След като обсъждат въпроса, той се опитва да разубеди съпругата си.

„Казах му, че има твърде много болка, че нещата са се променили, че не го обичам”, казва Даян, цитирана от The Washington Post.

Даян Шап напуска Фулда, за да посети приятелка през първия уикенд на декември, като тайно прекарва един ден с Глоувър. Докато я нямало, обезумелият от ревност Стивън претърсва цялата къща, търсейки улики какво се е объркало в отношенията им и има ли трети човек.

„Трябва да си силен”, казва Джон Шап на сина си, когато той му се обажда с подозрението, че съпругата му го напуска заради любовник.

Даян се прибира у дома вечерта на 5 декември. Стивън я чака.

„Той ми каза, че е направил нещо, за което съжалява. Каза ми, че е прочел дневника ми”, казва Даян.

Стивън пита директно съпругата си, дали му е изневерила, след като тя отрича, той е видимо доволен.

„Бяхме постигнали приятелско споразумение”, заблуждава се невярната съпруга, която дори не подозира какво ще се случи малко по-късно.

Даян има планове да си търси работа в Балтимор, а Глоувър скоро трябва да бъде преместен във Форт Браг, Северна Каролина. Двамата вече са обсъдили да се оженят, веднага щом Даян получи развод.

Истината излиза наяве

На 7 декември Стивън вече е излязъл за работа, когато Даян забелязва, че кърви. Тя се обажда на свой познат, който я кара в болницата. Там лекарите я успокояват, че всичко е наред, но ще трябва да остане поне седмица на легло заради усложнения при бременността.

„Разбрах, че ще трябва да призная на съпруга си”, казва Даян.

Бременната жена се обажда на своя познат Ръсел Бейтс и го моли да предаде съобщение на Глоувър, че е в болницата.

„Ами съпругът ти?”, пита Бейтс.

„Казах: Ако го видите, просто му кажете къде съм”, споделя Даян.

Бейтс се среща с Шап и му казва, сержантът незабавно тръгва към болницата. Влизайки в стаята на жена си, той мисли, че става въпрос за киста на яйчника, за която тя му е казала  по-рано.

„Казах му, че имам да му кажа нещо, което ще бъде много трудно. Казах му, че съм бременна в резултат на извънбрачна връзка”, признава си Даян.

Първоначално Стивън е шокиран, но загрижен за здравето на жена си, вероятно примирявайки се, че с брака им е свършено. Той предлага да се прибере у дома и да събере някои тоалетни принадлежности и дрехи за да ги донесе на жена си в болницата.

С  Даян дори се разбират тя да не разкрива името на бащата. Минава повече от час преди съпругът ѝ да се върне. Започва да разпитва жена си за името на бащата. Дали е войник и какъв ранг е. Пита я дори къде са правили любов. В спалнята? На дивана? Стивън започва все по-настоятелно и разярено да разпитва своята невярна съпруга. След като не получава така исканите отговори той си тръгва от болницата, заявявайки, че отива да си събере вещите от дома им.

Зловещо телефонно обаждане

Около 17:00 часа Даян Шап получава телефонно обаждане от Грегъри Глоувър. Той току-що е научил от Бейтс, че е в болница и се обажда от автомат на летището.

„Той бе много разстроен, много притеснен за мен и детето”, споделя Даян.

Жената го уверява, че всичко е наред с нея и бебето, след което Глоувър ѝ споделя, че Стивън Шап го е откарал по-рано през деня и сержантът е споделил с него брачните си проблеми, неподозирайки, че пред него стои именно човекът, който ги е причинил.

Даян и Грегъри разговарят около десетина минути, когато изведнъж Глоувър псува два пъти, като втората псувня прекъснала точно по средата. След което се чува сигнал „заето”.

Свидетели по-късно разкриват какво се е случило в този момент. Отначало никой не обръща внимание на виковете, пронизващи тъмнината на летището на американската армия в студената декемврийска зимна вечер. Но когато крясъците стават още по-настоятелни, войниците изскачат на прозорците на казармата и виждат борбата между двама мъже.

Ужасяващо убийство

Единият стъпва върху другия, който лежи на тротоара и води загубена битка. Някои от войниците решават, че мъжете се борят на шега, докато не виждат как единият от двамата опоненти наръгва многократно противника си, след което безмилостно започва да реже главата на падналия на земята човек. Накрая нападателят се изправя и рита няколко пъти главата на неподвижното тяло, която се изтъркаля на няколко метра от торса. Нападателят хваща главата в ръце, и се качва в лек автомобил, крещейки „Ето какво получавате за изневяра”.

Съквартирантът на Глоувър Антъни Пени е един от свидетелите на нападението. Пред очите му Стивън Шап отрязва главата на любовника на жена си.

„Той дори каза, че съжалява”, казва Шап саркастично за Глоувър, докато се отдалечава от сцената на убийството, разказва Пени.

През това време Даян Шап лежи в леглото си в болницата и се чуди какво може да се е случило. Но тя нямало да се чуди дълго. Отговорът идва много бързо.

„Виж, Даян, Глоувър е тук! Вече ще спи с теб всяка вечер"

Стивън Шап се появява пред нея, държейки в ръце чанта за фитнес. С трясък на вратата той нахлува в болничната стая. Отваря сака и вади от там главата на някогашния си приятел Грегъри Глоувър.

„Той хвана главата с две ръце и се опита да я бутне в лицето ми. Продължих да крещя и да крещя”, споделя Даян, хлипайки.

„Виж, Даян, Глоувър е тук! Вече ще спи с теб всяка вечер. Само ти няма да спиш, защото всичко, което ще видиш, е това!”, заявява Стивън, поставяйки окървавената глава върху нощното шкафче до жена си.

„Знаеш ли, ти ми даде достатъчно улики. Беше достатъчно лесно да разбера”, казва още Стивън.

„Проучих това, планирах го, изчислих го. Направих това за теб. Обичам те”, казва Стивън, обяснявайки постъпката си, разкрива Даян по време на процеса срещу съпруга си.

В стаята пристигат лекари, които се опитват да успокоят Стивън, докато дойде повиканата полиция. Един от медиците дори се опитва да покрие главата на Грегъри с кърпа, но убиецът се възпротивява.

Стивън Шап е арестуван минути по-късно. Германски вестник излиза със заглавие „Ревнив съпруг буйства с глава”, пише ClermontSun.

Шумен съдебен процес

Започва шумен съдебен процес пред военен съд. На свидетелската скамейка е и Даян Шарп, която е в последните дни на бременността си. Адвокатът на Стивън Дейвид Корт нарича убийството акт на „внезапна страст”, предизвикана от предателството на приятел,  а прокурорът Майк Мълигън „хладнокръвен” акт на отмъщение от ловец, който умело е проследил любовника на жена си.

Стивън не спира да се взира тъжно в продължение на часове в съпругата си Даян Шап. 26-годишната жена не го поглежда дори за миг. Облечена в широка сива рокля, която не успява да прикрие напредналата ѝ бременност.

На 1 април 1994 година, в претъпкана от репортери и зрители съдебна зала, Стивън Шарп е признат за виновен за предумишлено убийство и е осъден на доживотен затвор.

Съдебните заседатели от четирима офицери и трима подофицери обсъждат по-малко от два часа, преди да стигнат до осъдителната присъда на сержант Стивън Шап, на 26 години от Балтимор, съобщава Los Angeles Times.

След обжалване, присъдата е е намалена на 45 години. Той излежава наказанието си в затвора Форт Ливънуърт, Канзас.

Казват, че има тънка граница между любовта и омразата. И тази история, колкото тъжна, толкова и странна и ужасна, доказва това.

Още от автора:

Липсващи органи и нелепа смърт: Мистерията "Майк Мансхолт"

13-годишна мистерия: Какво се случи с тийнейджърката Кайла Берг

Селфи с жертвата след брутално убийство: "Олицетворението на злото" Аманда Тейлър

Машина за убиване: Чаровният сваляч, ликвидирал 130 жени

Ужасяващи, но истина: 28 смразяващи кръвта истории за серийни убийци

Секс партита, сатанизъм и брутални убийства: Замъкът Corpsewood Manor

Брутални убийства и токсична кръв: Истинските събития зад три смразяващи кръвта легенди

„Седя там, кървя и се смея”: Прокълнат ли е бил „Титаник”?

Чаша с кръв и разпръсната сол: Сатанинските убийства на "Касапина от Скид Роу”

Проклятието "4": Какво плаши до смърт шофьорите в най-зловещия тунел в света

Бомба на шията, обир и тяло във фризер: Истинската история на Брайън Уелс

Изнасилване, убийство и IQ 70: Потресаващата история на „невинния виновен“

Последните желания на най-бруталните убийци, преди да умрат

Мъж се обади на близките си 35 пъти след смъртта си

„Още съм жив”: Мистерията с изчезването на 12-годишния Джони Гош

Звук от капеща кръв и шепот „Убих 6 деца”: Прокълнатата къща във Вилиска

Убийството на момичето с ягодовата коса: Как разкриха 12-годишната загадка

Брутален ритуал с девица и прокълнато имение: Историята на „Химуро”

Когато се обади непознат: Убийството на 13-годишната Джанет Кристман

Сирка Сари – красавицата, мистериозно загинала в комин

Загадка за 1 млн. долара: Какво се случи с Кристъл Фрейзър дни преди да роди

Кой изнасили и уби „гълъба” Голди?

Чудовището от Уисконсин: Бруталната история на серийния убиец Ед Гейн

Зловеща любов: Мъж живя 7 години с мъртвата си любима

„Никога не казвай на сина ни какво се случи“: Трагичната съдба на „Ел Фаусто”

Изтезания и убийства: Най-жестоката майка в историята

"Преродена богиня на смъртта Коатликуе": Историята на Магдалена Солис

15 години няма и следа от нея: Това дете е най-търсеният човек в света

Бруталната история на "Аква Тофана", убила над 600 мъже

Брутални смъртни случаи: „Сесил” е най-ужасяващият хотел в света

Шокиращата смърт на Елиза Лам в хотел Сесил

Зловещата история на Конуей - „еднокракият клоун убиец”

Случаят „Тамам Шуд” - най-мистериозното убийство в Австралия

Над 200 души изчезват в „убийствения замък” на Хенри Холмс

Смразяваща кръвта мистерия: Кой уби семейство Грубер?

Коментари 3
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

3 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 3 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 4 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 6 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 6 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 7 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 7 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 7 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности

Инцидент с кран в София

Инцидент с кран в София

България Преди 8 часа

Инцидентът е станал около 15.00 ч. в четвъртък

Съученици, учители и близки на 15-годишния Филип, който загина блъснат от автомобил на пешеходна пътека в София, се събраха на мирно шествие в София.

Родителите на прегазения Филип: Отнеха ни мечтите и слънцето, крайно време е агресията да спре

България Преди 8 часа

Граждани се събраха на протест пред Съдебната палата преди делото за смъртта на 14-годишното момче

Либерализацията на пазара на ток се отлага за 1 юли 2025

Либерализацията на пазара на ток се отлага за 1 юли 2025

България Преди 8 часа

Решението беше взето със 152 гласа "за" на ГЕРБ-СДС, ДПС, "Възраждане", БСП и ИТН

Главчев се срещна с близки на отвлечените български моряци от Galaxy Leader

Главчев се срещна с близки на отвлечените български моряци от Galaxy Leader

България Преди 8 часа

Главчев: Търсим всякакви варианти за освобождаването на хората

Еманюел Макрон

Еманюел Макрон: Европа не е безсмъртна

Свят Преди 8 часа

Френският президент призова Европа да се изправи срещу предизвикателствата на променения свят

<p>Вулканични газове и пепелен шлейф: Как ще се отрази на климата</p>

След изригването на мощен вулкан: Как ще се отрази на времето и климата

Свят Преди 8 часа

Как се отразява на времето и климата изригването на вулкан четете в следващите редове