2

О т улични партита по случай коронацията до круизи с кралска тематика, това са начините, по които можете да отпразнувате коронясването на крал Чарлз III, пише loveexploring.com.

Дни преди коронацията на Негово Величество крал Чарлз III, която ще се проведе на 6 май, вече всичко е подготвено. Маслото за коронацията е осветено в Йерусалим. Камъкът на съдбата, използван при всяка коронация след Едуард II, стигна до Уестминстърското абатство от Единбург. И Джони Айвс, човекът, който е проектирал iPad, е създал официалната емблема на коронацията.

"САЩ обичат крал Чарлз": Голям фен предприе пътуването на живота си за коронацията

Обявен е тридневен празничен уикенд (6-8 май), когато всички в Обединеното кралство ще празнуват.

Около 2000 души ще присъстват лично на церемонията в Уестминстърското абатство в Лондон в 11 часа сутринта на 6 май. Високопоставени гости от цял ​​свят ще се отправят към Лондон, както и обикновени хора от общността.

Ако сте пропуснали поканата да гледате лично коронацията на крал Чарлз и кралица Камила, не се отчайвайте. Има много други начини да влезете в кралския дух и да отпразнувате повода.

Кралски блясък: Създадоха специални бижута за коронацията на Чарлз III

1. Развейте знаме по пътя на коронационната процесия

За пламенните монархисти има само един начин да празнуват – като грабнат място по пътя на коронационната процесия и развяват знаме, докато кралят и неговата кралица минават.

Крал Чарлз и кралица Камила ще пропътуват 1,4 мили (2,25 км) до Уестминстърското абатство в диамантена юбилейна карета, сравнително модерна, с отопление и ресорно окачване, теглена от шест сиви уиндзорски коня.

Маршрутът им от Бъкингамския дворец ще ги поведе надолу по Пал Мал през Адмиралтейската арка, по южната страна на площад Трафалгар и след това нагоре по Уайтхол и улицата на парламента. Оттам каретата ще продължи по източната и южната страна на площада на парламента до Светилището Брод, преди да пристигне в абатството.

Крал Чарлз III ще използва повторно исторически одежди за коронацията си

След коронацията те ще се върнат по същия маршрут, този път във великолепно украсена и традиционна знатна тържествена карета, използвана от Нейно Величество кралица Елизабет II при нейната коронация и отново теглена от осем сиви уиндзорски коня.

Редовните кралски почитатели знаят, че най-добрите места за гледане са извън Уестминстърското абатство, парада на конната гвардия и площада на парламента, както и Бъкингамския дворец и търговския център. Тези, които успеят да си осигурят място извън Бъкингамския дворец, също ще могат да станат свидетели на краля и кралицата, както и на други членове на кралското семейство, които царствено ще помахват от известния балкон, за да приключат церемониалните събития за деня.

Кралските фенове е добре да станат рано, за да имат най-добри шансове да намерят места с добра гледка.

За коронацията на Чарлз III: Древният "Камък от Скун" пристигна в Лондон

2. Гледайте церемонията на живо на голям екран в замък

Коронацията е събитие, което ще се отпразнува в Англия, Шотландия, Уелс и Ирландия, като хората се събират, за да гледат церемонията на огромни външни екрани на 57 места в Обединеното кралство. Местоположенията се простират надлъж и нашир из Обединеното кралство и включват Хайд Парк, Грийн Парк и Сейнт Джеймс Парк в Лондон; Кметството на Белфаст; Юбилейния площад в Брайтън; Пийс Хол в Халифакс; Тринити маркет в Хъл и Пикадили Гардънс в Манчестър. Има и някои наистина кралски места, като поддържаната територия на замъка Кардиф, катедралата Ели и замъка Алнуик – места с наистина голяма атмосфера, от които да станете свидетели на това историческо събитие.

Преди коронацията: Бъкингамският дворец разпространи нови снимки на Чарлз III и Камила

3. Организирайте голям обяд за коронацията

Британците обичат добрите стари оживени събирания, така че какъв по-добър начин да отпразнувате коронясването на крал Чарлз III и неговата кралица от голям коронационен обяд?

Тези улични партита с кралска тематика са инициатива на екипа на Big Lunch в The Eden Project и са чудесен начин да отпразнувате повода с вашите приятели и съседи. Уебсайтът на Coronation Big Lunch съдържа много идеи за вдъхновение и практически съвети за организиране на улично парти, но може да бъде и по-просто, като се окачат няколко знамена и се поканят съседите. Можете дори да се приготви коронационен киш, следвайки рецептата, специално създадена от кралската кухня за случая.

Уличното парти е едно от най-въодушевяващите неща, които можете да направите за уикенда на коронацията и нещо, което вашият квартал никога няма да забрави.

"Не е моят крал": Голям протест ще опита да саботира коронацията на Чарлз

4. Отпразнувайте повода на кралска земя

Кралското имение в Сандрингам предлага на хората шанса да отпразнуват коронацията на кралска земя с прожекция на живо на коронацията в Роял Паркленд. Ще има панаир на реколтата, който да забавлява децата, а местните групи ще свирят през целия ден. Кралските тържества продължават през целия празничен уикенд със следобеден чай, вдъхновен от коронацията, който се предлага в ресторанта, придружен от чай Сандрингам или чаша просеко.

Имението също така празнува коронацията с изложба на акварели на крал Чарлз. Колекцията се фокусира изцяло върху сцени и пейзажи от цяла Великобритания и ще бъде изложена в балната зала до 12 октомври.

Чарлз III откри сцената на конкурса „Евровизия“ в Ливърпул (СНИМКИ/ВИДЕО)

5. Пейте заедно на коронационния концерт

В неделя, 7 май, в замъка Уиндзор ще се проведе грандиозен Коронационен концерт, за да се покаже разнообразното културно наследство на страната в музиката, театъра и танците. Сред известните изпълнители са Take That, Кейти Пери и Лайънъл Ричи, както и италианският оперен певец Андреа Бочели, уелският бас баритон сър Брин Терфел, певецът и композитор Фрея Райдингс и композиторът на класически соул Алексис Френч.

Концертът ще бъде воден от Хю Боневил, звездата от филмите „Имението Даунтън“ и „Падингтън“. Вечерта ще бъде изпълнена с музика, танци и театър и ще кулнимира с концерта „Lighting up the Nation“, когато емблематични места в Обединеното кралство ще бъдат осветени с прожекции, лазери, дисплеи на дронове и заря.

Ако сте пропуснали д асе сдобиете с билет, за да видите всичко на живо, концертът ще се излъчва на живо по BBC One, BBC iPlayer, BBC Radio 2 и BBC Sounds.

Ученици първи ще приветстват крал Чарлз на коронацията му

6. Станете доброволец в "Голяма помощ за коронацията"

"Голяма помощ за коронацията" е национален ден на доброволчеството, планиран за 8 май, официалният празник в понеделник на тържествата по случай коронацията. Инициативата е разработена от скаутите и Кралската доброволческа служба и е организирана от коалицията „Заедно“ в чест на службата на крал Чарлз III.

Няколко организации участват в "Голяма помощ за коронацията", включително National Trust, RNLI Lifeboats и RSPCA, а категориите включват хуманно отношение към животните; устойчивост и околна среда; младежи и деца; и спорт, изкуство и култура. Проверете официалния уебсайт, за да видите как можете да участвате.

Британците все още подкрепят монархията, но спада ли рейтингът на крал Чарлз III

7. Отплавайте на круиз на тема коронация

Отидете до Темза и отпразнувайте коронацията със стил. Между понеделник, 17 април, и понеделник, 8 май, City Cruises организира специални круизи на тема коронация, за да отпразнува новия монарх. Неговите круизи със следобеден чай ще включват специално проектирани сладки изкушения и дейности на кралска тематика за деца. Дългите вечери ще се сервират сред патриотични декорации, докато се наслаждавате на някои от най-известните кралски забележителности в Лондон.

Музиката за коронацията на Чарлз III ще е отражение на "романтичната му душа"

8. Участвайте в специално събитие за коронясване

В Обединеното кралство се провеждат хиляди събития, свързани с коронацията, за да се отпразнува новия монарх.

Има и концерти за коронацията в Глазгоу, Норич, катедралата Уинчестър и абатството на Бат; коронационни песни в Тонтън в Съмърсет и Марлборо в Уилтшир; и коронационни лудории в Харуич, които включват танци на майпол, народни танци и народно пеене.

Междувременно на 6 и 7 май площад Столетник в Бирмингам ще бъде домакин на два дни дейности, насочени към общността, включително музика на живо и улични артисти. 

Меган Маркъл няма да присъства на коронацията на Чарлз III

9. Преживейте отново магията на светлинно шоу "Корона и коронация"

Ето някои добри новини за кралските фенове. Честването на коронацията на Чарлз и кралица Камила ще продължи дълго след празничния уикенд. „Корона и коронация“, грандиозно светлинно и звуково шоу, ще бъде прожектирано върху емблематични сгради в цялата страна. Продуцирано от Historic Royal Palaces и Luxmuralis, това потапящо визуално и музикално шоу ще изследва историята на коронациите и ще даде по-задълбочен поглед върху този най-кралски повод. Шоуто ще започне в Лондонската кула през есента, преди да обиколи страната надлъж и шир, за да бъде прожектирано върху някои от най-известните забележителности. Датите и местата ще бъдат публикувани скоро на уебсайта на Luxmuarlis.

9 правилни начина за отпразнуване на коронацията на крал Чарлз III
Коментари 2
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

2 коментара
 
Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Протести във Венеция след въвеждането на такса за туристи

Протести във Венеция след въвеждането на такса за туристи

Свят Преди 42 минути

Стигна се до сблъсъци между полицията и демонстрантите

Пускат движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас

Пускат движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас

България Преди 47 минути

От 5 март потокът от превозни средства се осъществяваше двупосочно в платното за София заради ремонт

САЩ, Канада и Великобритания наложиха нови санкции срещу Иран

САЩ, Канада и Великобритания наложиха нови санкции срещу Иран

България Преди 1 час

Мерките са насочени предимно към търговията и производството на безпилотни летателни апарати

Alphabet: AI е възможност, която идва веднъж в живота

Alphabet: AI е възможност, която идва веднъж в живота

Технологии Преди 1 час

ИТ гигантът вижда огромен потенциал в технологията

ОССЕ описва в доклад руските престъпления

ОССЕ описва в доклад руските престъпления

Свят Преди 9 часа

Задържаните са били подлагани на сексуално насилие, глад и жажда

Столтенберг: Не е късно Украйна да победи Русия

Столтенберг: Не е късно Украйна да победи Русия

Свят Преди 10 часа

Той също така отправи упреци към Китай

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 10 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Русия може да влоши отношенията си със САЩ в такъв случай

Русия може да влоши отношенията си със САЩ в такъв случай

Свят Преди 11 часа

Рябков заяви, че Москва ще предприеме икономически и политически ответни мерки, ако руските активи бъдат конфискувани

Министърът на земеделието на Украйна подаде оставка

Министърът на земеделието на Украйна подаде оставка

Свят Преди 11 часа

Стефанчук: Върховната рада получи писмо за оставка от Николай Солски

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 12 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 12 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 12 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 12 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

В Испания са арестувани 15 българи

В Испания са арестувани 15 българи

Свят Преди 13 часа

Те са били съпричастни към изграждане на нелегални фабрики за производство на цигари

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 13 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено