0

В астрологията Сатурн е класическата планета на твърдата любов, която управлява ограниченията и правилата и е известна с това, че ни насърчава да научим нещата по трудния начин. На 7 март тя премина през мечтателните Риби, прилагайки характерната за тях доза реалност и отговорност към въпроси като сънища, духовност и интуиция. Но от 17 юни Сатурн забави ход и обърна посоката си, като стана ретрограден в Риби до 4 ноември - период, през който всички ще бъдем принудени да преосмислим какво сме научили от март насам и как можем да приложим тези уроци.

Както ретроградните движения отразяват периоди на космическо забавяне и обръщане, така и енергийните им ефекти върху нас са такива. Когато планетите се движат назад от наша гледна точка, ние също сме насърчени да погледнем към миналото и да преразгледаме, преоценим и преосмислим някои неща. В резултат на това ретроградните движения обикновено забавят напредъка ни, но това е най-видимо, когато планети по-близо до нашата са ретроградни. При външните планети като Сатурн последиците често са по-малко осезаеми - вместо да усещате, че има вероятност да изпуснете полет или да се объркате в комуникацията, по-вероятно е да усетите, че по-широките ви цели (или тези на вашата общност) са възпрепятствани.

Като се има предвид, че Сатурн и Риби са доста полярни противоположности по отношение на вибрациите - първият е господар на зодиака, а вторият се свързва с безграничната бездна на нашите чувства и мечти - преминаването на Сатурн през Риби е разтърсващ транзит. Той налага ред в областите на живота, в които иначе бихте могли да се развихрите, като изважда от облаците и връща към реалността хората със силни позиции в Риби.

Но с навлизането на планетата в ретроградно движение всички ние ще бъдем принудени да забавим темпото или дори да натиснем паузата за момент, за да разберем по-добре суровата реалност или трудните уроци, които Сатурн в Риби цели да ни предаде.

Ретрограден Нептун през 2023 г.: Как ще повлияе на романтичния живот и на решенията ни

Общи вибрации на ретроградния Сатурн в Риби

Според астролога Селесте Брукс след преминаването на Сатурн в Риби през март вибрациите на планетата внасят теми характерни за Рибите - емоции, мисли, мечти, цели и надежди, по-твърдо чувство за структура и ограничения. За мнозина тази промяна означава да се обърнат към трудни, но необходими истини.

"Сатурн може да бъде обезкуражаващ в някои отношения, но също така поставя реалността право в лицето ви, така че това означава, че някои хора ще се сблъскат с някои граници, ограничения и обрати", казва Брукс.

Ако сте свикнали да давате воля на въображението си и на склонността си към бягство, може да се почувствате така, сякаш напоследък сте върнати обратно на земята или сте изправени пред повече предизвикателства, особено в сферата на живота, над която Сатурн властва за вас в зависимост от зодиакалния ви знак.

Тъй като темите на Рибите са от дълбоко лично и вътрешно естество, характерната за тях твърдост на Сатурн може да нанесе истински удар, казва астрологът Мария София Марманидес. "Рибите са мечтатели, така че когато Сатурн се появи там със своите правила и ограничения, може да има малко безнадеждност и меланхолия", казва тя. (Ако сте се вглъбили в чувствата си - и то не по най-добрия начин - виновен за това може да е транзитът на Сатурн в Риби).

"Сатурн винаги дава урок, така че е все едно сте били в клас, а сега трябва да си напишете домашното", казва Марманидес.

Тъй като планетата привидно спира заради ретроградния си цикъл, всъщност може да получим малко облекчение. В края на краищата, ретроградните периоди са време за пауза и равносметка - а в този случай това може да означава, че ще си починем от уроците на Сатурн и ще имаме възможност да усвоим всичко, с което сме се сблъсквали вътрешно през последните няколко месеца, казва Марманидес. 

Има вероятност да разберете как да приложите някаква сатурнова структура към иначе мъглявите си или несвързани мечти или видения. "Да имаш мечти е чудесно, но Сатурновата проверка на реалността ви кара да се запитате: "Как да ги реализирам?", казва Марманидис.

Как точно ще усетите тази енергия, зависи от зодиакалния ви знак, тъй като Сатурн попада в различен астрологичен дом за всеки от тях. Прочетете за вашите слънчеви, лунни и изгряващи знаци, за да научите къде можете да очаквате проверка на реалността по време на ретроградния Сатурн в Риби и да вземете съвети от звездите за преодоляване на този транзит.

Венера е в Лъв: Нещата са напът да станат горещи

Как ретроградният Сатурн в Риби ще се отрази на всеки зодиакален знак

Овен

Тъй като Сатурн попада в дванадесетия ви дом на подсъзнанието, може да почувствате този транзит по дълбок начин. Това е време да се замислите дали се грижите за себе си и дали го правите по начин, който подкрепя по-големите ви цели, казва Брукс. В тази сфера е полезно също така да "разберете страховете си и всички склонности към бягство", добавя тя. Например, ако сте склонни към самосаботаж, ретроградният Сатурн в Риби е чудесен момент да предприемете стъпки за справяне с това поведение.

Телец

Този транзит засяга вашия 11-и дом на групите и приятелите. Може би осъзнавате, че сте надраснали едно приятелство или че поглъщането на всички дейности от вашия социален кръг чрез Instagram не ви служи и е време за пост в социалните медии.

Във всеки случай можете да използвате безсмислената енергия на Сатурн, за да прецените дали връзките ви - и методите за тяхното развиване и поддържане - ви зареждат или изтощават. "Това е възможност да преразгледате и преоцените къде влагате енергията си, когато се свързвате с хора, независимо дали в реалния живот или онлайн", казва Марманидис.

Близнаци

Работата ви стресира? Вашият 10-и дом на кариерата и репутацията е засегнат от ретроградния Сатурн в Риби, който ви кара да се борите с промени на работното място. "Сатурновата фигура може да се появи под формата на властен шеф или може би сте усетили, че през последните няколко месеца работното ви натоварване се е увеличило, или просто нещата са били наистина потискащи", казва Марманидес.

Ретроградният Сатурн дава възможност да проучите връзката си с кариерата в условията на тази атака и да направите някои вътрешни търсения, за да "намерите нов път към тези предизвикателства", добавя Марманидес. Може би сте открили нещо ново, което ви доставя удоволствие да вършите сред новите задачи, и бихте искали да продължите в тази посока, а може би осъзнавате, че е крайно време да поставите нови граници между работата и личния живот.

Рак

Като се има предвид, че тази ретроградност засяга вашия девети дом на убежденията, мислите и ученето, може да се почувствате насърчени да мислите критично за вашата гледна точка към света. "Ако се чувствате доста догматични и не сте отворени към нещата, почти като че ли сте се вкопчили или ровите в убежденията си, това е възможност да дадете малко почивка на себе си и на другите хора и да позволите да се появи различна гледна точка", казва Марманидес.

Отделно от това девети дом обхваща и пътуванията на дълги разстояния, така че тази ретроградност може да бъде чудесен момент да измислите и проучите едно или две пътувания, които ще ви помогнат да разширите системата си от убеждения и да отворите ума си.

Лъв

Време е да уредите дълговете си. Сатурн ще се движи назад през вашия осми дом на собствеността и кармата, което може да доведе до нови парични разходи - Брукс казва да бъдете нащрек за неочаквани парични събития, като например голяма сметка или заем, но също така е свързано по-общо с това, което дължите на другите и което обменяте с тях на по-дълбоко ниво. Помислете доколко допускате другите до себе си и колко от себе си позволявате на другите да видят и познаят.

Според Марманидес присъствието на Сатурн в този дом обикновено е сигнал да разгледате въпроси, свързани с доверието. "За Лъвовете това ретроградното движение е наистина свързано с уязвимостта и с това доколко удобно позволяваме на другите да ни виждат", казва тя.

Дева

Подгответе се за сътресения в отношенията. Ретроградният Сатурн в Риби засяга вашия седми дом на партньорствата - и тъй като Сатурн се свързва с дългосрочното обвързване, тази ретроградност е шанс да помислите дали искате да останете с хората, с които сте обвързани, романтично или по друг начин... или да изберете да се разделите.

Ако сте в романтична връзка, отделете време, за да прецените как върви тя, и помислете дали се чувствате взаимноизгодни, а ако не е така, дали дисбалансът не е временен. Възможно е да откриете, че "в момента трябва да поемате повече тежести във връзката, защото партньорът ви е претоварен по някакъв начин", казва Брукс. Откритата комуникация е от ключово значение, за да разберете дали можете да постигнете по-справедлив баланс в бъдеще.

Везни

Ретроградният Сатурн преминава през шестия ви дом на рутината. Този дом съответства на ежедневното ви функциониране, което засяга неща като грижа за себе си, работа и общо благосъстояние, казва Марманидис. В резултат на това сатурновата проверка на реалността може да се изразява в осъзнаване на това, че ежедневните ви ритуали не ви служат - или може би трябва да въведете няколко рутинни процедури, за да изпълните списъка си със задачи по-ефективно и да се чувствате по-добре като цяло.

Това може да изглежда като определяне и спазване на режим за лягане, за да си осигурите по-спокоен сън, или като поставяне на цел за ежедневна разходка, за да включите повече движение и възможност за умствена почивка в дните си. Във всеки случай става въпрос за активно решение да се грижите по-добре за благосъстоянието си, казва Брукс.

Скорпион

С ориентирания към задачите Сатурн във вашия пети дом на удоволствието, насладата и любовта може да се окаже, че преоценявате или критикувате нещата, за които казвате, че правите за забавление. Помислете дали "се чувствате в продуктивна фаза по отношение на творческите идеи и добавянето на повече радост в живота ви", казва Марманидис. Ако отговорът е категорично "не", намерете начин да промените това.

Стрелец

Промени могат да ви очакват на домашния фронт. Сатурн се движи през вашия четвърти дом на семейството и основите, което може да доведе до проблеми у дома, като например ремонт или неразбирателство с членовете на вашето семейство. Възможно е да се наложи да поправите нещо в тази сфера или да се окаже, че трябва да поемете допълнителни отговорности.

Прекарайте тази ретроградна фаза в обмисляне на това как да се справите с тези нужди, за да укрепите основите на дома си - включително тези на психиката и емоциите. "Може би има определена поколенческа травма, върху която бихте могли да работите с доверен приятел или терапевт, или може би става въпрос за проучване как можете да се свържете по-добре с членовете на семейството", казва Марманидес.

Козирог

Сатурн е вашият планетарен управител, така че вероятно ще почувствате тази ретроградност особено силно. По-специално, той се движи през третия ви дом на общуването, призовавайки ви да проучите как се отнасяте към другите и как изразявате себе си, казва Марманидес. Това е време, в което да разберете как "да изразите по-добре надеждите, мечтите и нещата, които наистина имат значение за вас", добавя тя и предлага да напишете мислите си на хартия, като си водите дневник.

Водолей

Парите може да са в центъра на вниманието ви по време на тази ретроградна фаза. Сатурн ще се движи през втория ви дом на финансите, като ще ви подтикне да помислите как парите могат да ви помогнат да структурирате живота, който искате да живеете. "Това може да е добър момент да съставите план за това къде харчите пари и как по-добре да разпределите ресурсите си", казва Марманидес. Можете да поемете контрол над финансите си, като си поставите реалистични цели за спестяване и разработите план за изплащане на дълговете, предлага Брукс.

Риби

Ако напоследък ви е трудно, може би за това е виновен Сатурн. В края на краищата, от март насам той се движи през вашия знак, т.е. през вашия първи дом, прилагайки своите правила и строгост към вашата свободна личност. Това е време да си дадете сметка как искате да се движите и да бъдете възприемани в света, казва Марманидис.

Задачата ви по време на тази ретроградност е да предприемете стъпки, за да разберете "какво е важно за вас, докато създавате следващата версия на себе си", казва Марманидис. Тъй като първият дом се свързва и с физическата същност, добавя Брукс, това е благоприятно време да дадете приоритет и на своя имидж и жизненост.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

- Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си? - Вземам те! - Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Василев отговори на лидера на ГЕРБ: Борисов не е в положение да поставя условия

Василев отговори на лидера на ГЕРБ: Борисов не е в положение да поставя условия

България Преди 2 минути

Нека да видим програмата на ГЕРБ и ще говорим, допълни той

Преговори за примирие в ивицата Газа започват в Кайро

Преговори за примирие в ивицата Газа започват в Кайро

Свят Преди 6 минути

Западни страни, включително и най-близкият съюзник на Тел Авив - САЩ, призоваха Израел да се въздържа от атаки срещу граничния град

<p>Обстрел в контролираните от Русия части на Запорожка област, има жертви&nbsp;</p>

Украински обстрел в контролираните от Русия части на Запорожка област, има жертви

Свят Преди 1 час

Това съобщи в канала си в „Телеграм“ губернаторът на руската Пензенска област Олег Мелниченко

<p>Ето какво&nbsp;ограничава терора на Путин</p>

Зеленски: Всяка медийна публикация за нарушаването на санкциите от Русия, ограничава терора на Путин

Свят Преди 1 час

ЕС подготвя нов пакет санкции срещу компании от Турция, Китай, ОАЕ и Хонконг, които правят доставки за Русия

Русия твърди, че е превзела украинско село в Донецка област

Русия твърди, че е превзела украинско село в Донецка област

Свят Преди 2 часа

В изявлението се посочва, че руската армия е отблъснала серия украински контраатаки в близост до Часов Яр

Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съответствие за вота 2 в 1

Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съответствие за вота 2 в 1

България Преди 2 часа

Публичното теглене ще се извърши в присъствието на служебния министър-председател и министър на външните работи Димитър Главчев

Димитър Главчев се е отказал от заплатата си на външен министър

Димитър Главчев се е отказал от заплатата си на външен министър

България Преди 2 часа

Като министър на външните работи Главчев има право на допълнителна заплата от 9100 лв.

<p>Тази дейност развива нашата креативност</p>

Роботи възпроизвеждат ръкопис, наподобяващ човешкия

Свят Преди 3 часа

Отвъд романтичната идея, какви ползи спираме да получаваме, като спрем да пишем на ръка?

Отслужиха тържествена литургия за Цветница в "Св. Александър Невски" (СНИМКИ)

Отслужиха тържествена литургия за Цветница в "Св. Александър Невски" (СНИМКИ)

България Преди 3 часа

Десетки бяха православните християни, които се причастиха с Тялото и Кръвта Христови

<p>ЦИК: Един човек може да се кандидатира едновременно и за ЕП, и за НС</p>

ЦИК: Един човек може да се кандидатира едновременно и за ЕП, и за народен представител

България Преди 3 часа

Другата седмица ще има яснота за машините и софтуера за вота 2 в 1, заяви Камелия Нейкова

<p>Калейн грабна бронзов медал на обръч в Ташкент</p>

Боряна Калейн взе бронзов медал във финала на обръч на Световната купа в Ташкент

Любопитно Преди 4 часа

Възпитаничката на Марияна Памукова Калейн изигра много добре композицията си

<p>Борисов: Ще работя с ПП само при тези условия</p>

Борисов: Ще работя с ПП само при доминираща роля на ГЕРБ - с наши министри и програма

България Преди 5 часа

Моят противник на тези избори са проруските партии, посочи лидерът на ГЕРБ

<p>Терзиев: В момента, в който&nbsp;си повярваш, има обстоятелства, които те приземяват</p>

Васил Терзиев: Във всеки един момент, когато си повярваш, има обстоятелства, които те приземяват

България Преди 5 часа

Един от важните за мен уроци, е че отговорността към обществото става все по-голяма с успехите, които натрупваме, заяви кметът на София

<p>Воден ад: Най-малко 70 загинали при наводнения в Кения</p>

Воден ад: Най-малко 70 загинали при наводнения в Кения, дъждовете продължават

Свят Преди 5 часа

Броят на жертвите е два пъти по-висок от обявения по-рано през седмицата

<p>Контрера: Археологическите разкопки около храма &bdquo;Св. Неделя&ldquo; са зарити</p>

Карлос Контрера: Археологическите разкопки около храма „Св. Неделя“ са зарити

България Преди 6 часа

Общинският съветник от ВМРО заяви, че ще продължава да търси отговори какво се случва с археологическия обект

<p>Папа Франциск &quot;влезе&quot; в затвор във Венеция (ВИДЕО)</p>

Необичайно решение: Папа Франциск "влезе" в затвор във Венеция (ВИДЕО)

Свят Преди 7 часа

Това е първото му посещение в града от избирането му за папа през 2013 г.