1

В ъншните планети - Уран, Нептун и Плутон - не са толкова ясни в своето астрологично влияние, колкото класическите планети. Знаем, че Меркурий влияе на общуването, а Венера на любовта чрез древните митове и класическата астрология, които са на хиляди години. Но външните планети не са били открити дори преди 250 години и не могат да бъдат видени с просто око.

Всички знаем за ретроградния Меркурий през 2023 г., а може би наскоро сте чели и за ретроградния Плутон през 2023 г. - но ретроградният Нептун през 2023 г. е напът да разтърси нещата със собствената си уникална планетарна сила.

Въпреки че външните планети може да не се виждат, те съществуват и ни влияят, но го правят по много по-обширен начин. Например, ако се случи така, че вашият Уран се намира в Телец, това се отнася и за всички, с които сте ходили на училище. Това означава, че качествата, които тази планета дава, са "поколенчески". Те обхващат цяло десетилетие или две.

Нептун, който съвсем скоро ще стане ретрограден, е планетата на илюзиите. Това е планета, която влияе върху вдъхновението, фантазиите, мечтите и подсъзнанието. Нептун е управляващата планета на Риби - мечтателен знак, който просто обича да избягва реалността, когато е възможно.

Нептун престоява във всеки знак около 14 години и му трябват 146 години, за да завърши обиколката си около Слънцето.

Позицията на Нептун в наталната ви карта ще покаже къде са вашите мечти и вдъхновения. Склонни ли сте да мечтаете, когато учите, или да фантазирате как каните някого на среща седмици преди да го направите? Възможно е това да е свързано с позицията на Нептун в картата ви.

Тайните на Слънчевата система: Червените астероиди около Нептун могат да ги разкрият

Какво представлява ретроградният Нептун през 2023 г.?

Когато една планета е ретроградна, това означава, че изглежда все едно тя се движи назад по небето. Естествено, никоя планета не се движи "назад", тъй като всяка от тях има своя собствена орбита, която следва. Затова само изглежда, че тя променя посоката си от нашата гледна точка на Земята.

Нептун е ретрограден около веднъж годишно, за около пет-шест месеца, така че винаги се подготвя за ретроградност, преживява ретроградност или се възстановява от последиците на ретроградност.

Нептун е управител на знака Риби, който е неуловим и творчески знак. Тази ретроградност на Нептун през 2023 г. се случва да бъде в Риби, така че този период от време ще бъде двойно по-мистериозен.

Способността ни да долавяме информация интуитивно, като използваме единствено ума си, се увеличава, но тъй като планетата е ретроградна, може да получим информация, която да не ни е от полза или да поставим под въпрос това, което виждаме.

В най-добрите времена Рибите имат отношения на любов и омраза към реалността, така че по време на ретроградния Нептун може да предпочетем илюзията пред доказаните факти и това да ни обърка.

Увереността ще бъде вашето тайно оръжие по време на ретроградния Нептун. Можете да разчитате на интуицията си, без да се съмнявате в способността дали можете да направите нещо. Можете да развихрите творческото си Аз и да се радвате на това, което поставяте на платното. Оставете сърцето си да поеме инициативата и умът ви няма да има друг избор, освен да го последва.

Между 28 юни 2022 г. и 2 декември 2022 г., Нептун също е бил ретрограден в Риби. Замислете се какво се е случило с вас по това време около любовния ви живот, работата, дома и късмета, защото същото може да се случи и по време на ретроградността през 2023 г.

Никога не сме виждали нещо подобно на Слънчевата система

Кога е ретрограден Нептун през 2023 г.?

Нептун става ретрограден на 30 юни 2023 г. в продължение на пет месеца и една седмица. В този ден Нептун е в мечтателните, романтични Риби, така че любовният живот може да е малко неспокоен за всички по това време.

Фазата преди ретроградното движение се нарича сянка и е периодът, през който Нептун изминава същия път, който по-късно ще измине и по време на ретроградното движение. Тя започна на 9 март и през това време е неизбежно известно объркване и е добре да пазите мечтите и връзките си, за да не ги опустошат объркващите енергии на ретроградността. Водете си дневник за страховете, притесненията и плановете си, за да можете да се връщате към тях и да прочетете как сте се чувствали преди ретроградността.

Периодът на ретрограден Нептун 2023 г. е от 30 юни 2023 г. до 6 декември 2023 г. Цялата ретроградност е в Риби, както и Нептун е в Риби вече повече от десет години и както ще бъде през следващите две-три години. След това Нептун става директен на 6 декември 2023 г. По това време Юпитер и Уран ще са ретроградни, така че все още няма да е съвсем ясно за всички. Следретроградната сянка ще продължи до 25 март 2024 г., което ще ни позволи да разберем уроците от ретроградния Нептун.

Имайте предвид обаче, че ретроградният Нептун е достатъчно чест и продължителен, така че рядко се случва да сме извън ретрограден Нептун или период на сянка, така че винаги обработваме урока по вдъхновение и илюзия по един или друг начин.

"Джеймс Уеб" откри три остатъчни диска около една от най-ярките звезди - Фомалхаут

Как ретроградният Нептун през 2023 г. ще повлияе на живота и емоциите?

Нептун е планета на романтичното поведение, творчеството, мечтите и блясъка. Той се свързва и с обратната страна на всички тези неща - илюзиите, заблудите, фантазиите, както и с лъжата и измамата в любовта. Когато е вдъхновяваща, тя може да помогне на художник, автор или продуцент да състави невероятно творение. Но също така може да доведе до заблуди за величие или до това да представяте чуждо произведение за свое.

Ретроградността поема всички тези влияния и ги прекарва през сенчеста реалност, в която нищо не е ясно. По време на ретроградния Нептун внимавайте, защото нищо не е такова, каквото изглежда. Предложението за работа може да е измама. Някой, който иска да ви помогне, може да се опитва да ви бръкне в джоба. Нов романтичен партньор, който ви обсипва с любов, може да донесе със себе си емоционален риск.

Действайте предпазливо. Животът не спира за пет месеца, но ще ви е от полза да се държите колкото се може по-земно и да поставяте всичко под въпрос.

Проучване: Засечена ли е екзопланета с океан?

Хороскоп за периода на ретроградния Нептун през 2023 г.

Овен

Може би дори няма да усетите толкова силно този ретрограден Нептун в живота си. Вие сте привърженик на действията и не обичате да се вглеждате в пъпа си. Задаването на въпроси към себе си не е нещо естествено за вас. Целият урок на тази ретроградност е да следвате собствения си път и да се доверявате на собствения си разум, а това е урок, който научавате всеки ден. Единствената разлика, която може да усетите през този период, е, че сънищата ви може да са по-силни, по-ярки и изпълнени със символика.

Телец

Вие сте толкова креативни, колкото и останалите, и никога не пропускате възможност да развиете тази креативност. Интензивната ретроградност на Нептун в Риби може да ви обърка, ще ви е трудно да се доверите на собствените си инстинкти, когато става въпрос за обичайната ви творческа дисциплина. Възприемайте това като златна възможност да практикувате друга - творческо писане, скулптура, изработване на бижута. Какъв чудесен момент да опитате нещо ново, а умът ви не може да ви каже, че бъркате, защото едва сега започвате.

Близнаци

Колкото и да обичате да сте ясни и директни и колкото и да ви харесва да сте постоянно в движение, този ретрограден Нептун може да забави малко нещата за вас. Комуникативен и игрив, ретроградният Нептун през 2023 г. може да накара хората да бъдат измамни, а на вас да ви е трудно да преработите лъжите. Забавен и прям, ретроградният Нептун може да повлияе на хората да бъдат неясни и да отменят плановете си, а вие ще мразите да се занимавате с непредсказуеми обещания. Не забравяйте, че сте човек на идеите, така че когато се наложи да промените плановете си, създайте бърз план Б.

Рак

Нептун е планета, която е в супер синхрон с части от вашата личност - романтичната жилка, фантазията, интуицията. А Рибите са знак, който е много сходен с вас, тъй като сте два от трите водни знака. Така че този период на Нептун в Риби, от 2011 г. до 2026 г., изобщо не ви се струва чужд. По тази причина ретроградността ви влияе силно - ще поставяте под въпрос интуицията си и ще страдате от писателски блокаж. Подготовката е от ключово значение, напомняйте си, че това не сте вие, а Нептун, който е ретрограден през 2023 г.

Лъв

Нептун е планета на илюзиите, а вие предпочитате яснотата. Тъй като животът ви е практичен, без фантазия - правите големи планове, а не просто мечтаете за големи неща - връзката ви с ретроградния Нептун е несъществуваща. Възможно е да откриете, че хората около вас се държат по-малко ясно, по-объркващо, и те да са по-силно повлияни от ретроградния Нептун през 2023. Но животът ви няма да претърпи никаква промяна. Кариерата ви няма да бъде засегната, любовният ви живот ще е толкова открит и директен, колкото винаги, и дори може да спечелите предимство пред конкурентите си, тъй като сте имунизирани срещу влиянието на Нептун.

Дева

Вие сте комуникатор през цялото време и затова, когато хората не общуват ефективно с вас, това ви дразни. Този ретрограден Нептун ще окаже влияние върху общуването, защото хората, включително и вие, ще бъдат по-малко правдиви, по-малко директни и по-несигурни. Колкото и да обичате творчеството, ще се чувствате малко изгубени и ще копнеете за времето, когато можехте да разчитате на думите на другия. Междувременно гравитирайте към огнените знаци, които едва ли ще усетят промяната. Обградете се с хора, за които тази ретроградност е едно голямо нищо, и ще попиете тяхната устойчивост.

Везни

Вие обичате баланса и стабилността, здравословното равновесие, а ретроградният Нептун през 2023 г. е всичко друго. Това е време за живот, което ви харесва, но нищо не е ясно и сигурно, а това го мразите. Спрете тези объркващи времена да ви разстройват, като откажете да търсите виновник. Когато сте стресирани, имате нужда някой да поеме отговорността. Опитайте се да избегнете този инстинкт и ретроградността ще бъде много по-лесна - просто използвайте времето, за да инвестирате в творчеството си. Рисуването или аранжирането на цветя ще ви помогнат.

Скорпион

Нептун е римският бог на водите и моретата, а вие сте воден знак. Подобно на този бог и на тази планета, вие също сте вдъхновяващи, променливи и мечтателни. Когато планетата е ретроградна, е лесно да изгубите фокус, лесно е да загубите спокойствие и да се притеснявате за това кое е реално и кое реално. Продължавайте да мечтаете, вие сте един от водните мечтатели на зодиака и не можете да бъдете укротени.

Стрелец

Свободата и приключенията са важни за вас, а всяка промяна започва с една мечта. Ретроградният Нептун през 2023 г. може да накара мечтите ви да изглеждат нереалистични или прекалени, но се придържайте към тях. Ако вие не можете да го направите, никой не може. Каквато и да е безумната ви мечта - да се преместите в друга държава, да карате суперавтомобил, да организирате фестивал - вие можете да я осъществите. Трябва да пренебрегнете ретроградния глас, който ви казва, че това не може да се направи, и просто да изчакате подходящия момент, за да опитате!

Козирог

Подредени и добре подготвени, вие обичате да се вдъхновявате от другите. Нептун е планета на вдъхновението и тъй като е ретроградна, може да се окажете объркани. Хората, които ви вдъхновяват, ще се окажат измамници. Други, чиято стойност не успявате да видите, ще се окаже, че пазят тайни. Да преобърнете възприятията си с главата надолу всъщност е фантастично. Предизвикайте предубежденията си и позволете на този ретрограден Нептун да ви научи, че нещата не винаги са такива, каквито изглеждат.

Водолей

Вие сте човек на идеите, така че месеците на ретроградния Нептун ще бъдат интересно време за вас. Обичате да имате идеи и цените това, че са странни, така че докато творческите ви сокове текат, завършените ви предложения може да са много различни от това, което очаквате. Може да обичате да пишете, но сега стихотворенията ви са в съвсем различен стил. Все още можете да шиете, но нито едно от изделията ви вече не е с два ръкава. Позволете на вдъхновението на Нептун да ви завладее, кой все пак иска да бъде нормален!

Риби

Това е вашата планета, във вашия знак. Колкото и вдъхновяващ да е Нептун, когато е ретрограден във вашия знак, това означава притеснения. Интуицията ви работи добре, не ви е подвела преди и няма да ви изостави сега, но трябва да вярвате, че все още е там за вас. Потърсете утеха при други Риби, ако познавате такива. Ретроградният Нептун е предизвикателен момент и ако се държите заедно, всички ще се чувствате много по-малко загрижени.

Коментари 1
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

1 коментар
 
- Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си? - Вземам те! - Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>Папа Франциск &quot;влезе&quot; в затвор във Венеция</p>

Необичайно решение: Папа Франциск "влезе" в затвор във Венеция

Свят Преди 2 часа

Това е първото му посещение в града от избирането му за папа през 2013 г.

Русия задържа двама журналисти по обвинения "в екстремизъм"

Русия задържа двама журналисти по обвинения "в екстремизъм"

Свят Преди 2 часа

Константин Габов и Сергей Карелин ще бъдат поставени под стража в продължение на минимум два месеца

"Мислеше приятелката ми за обяд": Мечка нападна жена заради селфи

"Мислеше приятелката ми за обяд": Мечка нападна жена заради селфи

Свят Преди 3 часа

Повече за мечешкото нападение четете в следващите редове

Кои вируси ни разболяват тази пролет и как да се предпазим

Кои вируси ни разболяват тази пролет и как да се предпазим

България Преди 3 часа

В момента в страната се наблюдава значително увеличение на случаите на коклюш

Руска атака с дрон е нанесла щети на хотел в украинския град Николаев

Руска атака с дрон е нанесла щети на хотел в украинския град Николаев

Свят Преди 3 часа

Там са били настанени англоговорящи наемници, воюващи в Украйна

Мощно торнадо в Китай уби най-малко петима души

Мощно торнадо в Китай уби най-малко петима души

Свят Преди 4 часа

По официални данни бурята е нанесла щети на 141 производствени обекта, но няма срутени жилищни сгради

Арестуваха руски гражданин в Германия заради двама намушкани с нож украинци

Арестуваха руски гражданин в Германия заради двама намушкани с нож украинци

Свят Преди 5 часа

Това е станало на територията на търговски център в Мурнау, Горна Бавария

Асен Василев: Няма дупка в бюджета

Асен Василев: Няма дупка в бюджета

България Преди 6 часа

Ако се правят разходи извън това, което е гласувано в парламента, тогава въпросът е към служебния финансов министър кои пера се намаляват, заяви той

<p>Готви ли ни изненада времето в неделя</p>

Времето в неделя: Слънчево и с температури до 25°С

България Преди 6 часа

Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните - между 20° и 25°

AI влошава обслужването на клиентите

AI влошава обслужването на клиентите

Технологии Преди 7 часа

Хората не са доволни от чатботовете, които компаниите използват

Зеленски: Русия атакува газови съоръжения, осигуряващи доставките за ЕС

Зеленски: Русия атакува газови съоръжения, осигуряващи доставките за ЕС

Свят Преди 14 часа

Русия продължава да доставя газ за ЕС през Украйна по силата на транзитно споразумение с руския Газпром

Маргарита и Кристиян на крачка от елиминацията в “Един за друг”

Маргарита и Кристиян на крачка от елиминацията в “Един за друг”

Любопитно Преди 14 часа

Те завършиха със седмичен бюджет от 0 лева за втори път този сезон

Харви Уайнстийн влезе в болница

Харви Уайнстийн влезе в болница

Свят Преди 15 часа

72-годишният Уайнстийн излежава 23 години в нюйоркски затвор за две сексуални нападения

Блинкен ще участва в преговорите за прекратяване на огъня в Газа в Саудитска Арабия

Блинкен ще участва в преговорите за прекратяване на огъня в Газа в Саудитска Арабия

Свят Преди 15 часа

Той ще се срещне с министри от блока на арабските държави от Персийския залив

Австралия ще предостави на Украйна помощ от 100 млн. долара

Австралия ще предостави на Украйна помощ от 100 млн. долара

Свят Преди 16 часа

Това заяви украинският министър-председател Денис Шмигал след среща с австралийския министър на отбраната Ричард Марлес

Арестуваха финландски депутат заради стрелба

Арестуваха финландски депутат заради стрелба

Свят Преди 16 часа

Заподозреният Тимо Ворнанен влязъл в словесен спор със свой колега