16

С оциалният министър Бисер Петков е издал заповедта за командировката в Ню Йорк на Росица Димитрова, но тя подаде своята оставка. Самолетният й билет за бизнес класа за над 8000 лева разтърси кабинета, а премиерът Борисов одобри решението й. Неговото пък ядоса Валери Симеонов.

„Росица Димитрова нямаше друг полезен ход, освен да подаде оставка след всичко, което се изсипа върху нея. Тя работи повече от 20 години в социалната сфера и винаги е била съпричастна. Това не означава, че ще я изгубим като експерт. Евентуално може да бъде назначена като съветник към ресора на Валери Симеонов, за да може да продължи да работи”, коментира в „Здравей, България” председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Скъпа командировка коства поста на зам.-министър

Цветанов обясни, че в Ню Йорк Димитрова е спала в общежитието на консулството и не е похарчила нито лев от бюджета на държавата, за да може да бъде в скъп хотел. Освен това тя е имала планирана друга командировка, която не е била със средства от държавния бюджет.

"Три дни преди събитието е решено, че тя трябва да представи България на нужното високо ниво на 11-та сесия на Конференцията на страните по Конвенцията за правата на хората с увреждания в Ню Йорк. България е председател на форума за периода 2017-2018 г. и в това си качество организира конференцията", поясни още Цветанов.

По думите му тя е направила изключително много за хората с увреждания и винаги е работила в интерес на хората.

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че самият той избягва да лети в бизнес класа заради подобни спекулации, които могат да излязат в публичното пространство и внушенията, които се правят след това.

Цветанов коментира и протеста на майките на деца с увреждания. Той подчерта, че не сега е търсен диалог с тях, а напротив - той бил постоянен.

„Има един бюджет, който трябва да бъде разпределен солидарно на всички необходими сфери. Има много области, които са недофинансирани и това е проблем, който не е възникнал сега. Точно затова тези разговори продължават с месеци”, обоснова се той.

Майките на деца с увреждания поставиха искания на премиера

Майка на дете с увреждания: Нямаме какво да губим

Политикът не пропусна и искания вот на недоверие заради проблемите в сектор "Сигурност". Според него това е системен ход на БСП.

"Искаха го преди председателството, а сега и след. Сигурно следващият ще е преди евроизборите", саркастичен бе той.

БСП внесе втория вот на недоверие, ДПС го подкрепя

Цветанов смята, че мотивите на БСП не отговарят на желанието и амбициите, които имат. "Когато искат един вот на недоверие, трябва да си предложил някаква алтернатива. В мотивите им има много неистини”, заяви председателят на ГЕРБ.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@