26

Р уският президент Владимир Путин заяви, че е готов да посети Вашингтон за среща с Доналд Тръмп и че е поканил американският президент в Москва.

На пресконференция след края на срещата на върха на БРИКС (група страни с влияние в международната икономика, бел. ред.) в Йоханесбург Путин каза, че телефонните разговори не са достатъчни.

Той отбеляза ползата от срещите с Тръмп.

Според Путин "те са полезни не само за Русия и за САЩ, но и за целия свят. Ето защо от тези срещи е заинтересуван целият свят", допълни той.

Покана от Тръмп за Путин, шефът на разузнаването не знае

Президентът каза, че Русия и САЩ трябва да говорят за глобални въпроси като иранската ядрена сделка и глобални конфликти. Руският държавен глава допълни, че трябва да има необходимите условия, за да се състои подобна среща.

Източник: БГНЕС

По адрес на Доналд Тръмп руският президент каза, че неговият най-голям плюс е неговият стремеж да изпълни предизборните си обещания. 

"Това е специфика на настоящия президент, при това считам положителна, защото по правило след избори някои лидери бързо забравят това, което са обещали на народа си, когато са били пред изборните секции“, подчерта руският президент.

Двамата президенти неведнъж оцениха положително качествата един на друг:

"Мисля, че той е опитен човек, бизнесмен с голям опит, и разбира, че ако иска да установим отношения на сътрудничество, то е нужно да се отнасяш с потенциалния си партньор с уважение, в противен случай нищо няма да се получи помежду ви“, коментира ситуацията Путин.

По повод срещата в Йоханесбург Путин посочи също, че БРИКС не планира да включва в състава си сега нови страни.

Групата се състои от Русия, Китай, Индия, Южна Африка и Бразилия (Brazil, Russia, India, China, South Africa).

На въпрос за евентуален референдум в Украйна за Донбас, Путин се въздържа от коментар и припомни, че това е доста деликатна сфера, която изисква допълнително проучване.

Източник: БГНЕС

Путин заяви още, че лидерите на БРИКС са приели положително предложението на Русия за активно оказване на помощ на Сирия.

Доналд Тръмп отново: Не сте ме разбрали за Русия

Time: "На кого вярвате?"

Русия продала американски дълг за десетки милиарди

Какво прави в САЩ сочената за шпионин на Русия

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@