23

"На кого вярвате? Това е прост въпрос, който беше зададен на президента Тръмп от журналист в Хелзинки. В този момент той можеше да опровергае думите на своя дългогодишен враг Русия, но вместо това Тръмп отговори: "Имам вяра и в двете страни”.

Така световноизвестното списание "Time” започва материала от предстоящия си брой.

Чрез направения колаж от лицата на Владимир Путин и Доналд Тръмп обединени в едно, "Time" отново предизвиква световното внимание към себе си с провокативната корица. Явно е, че целта е да привлече вниманието към скандала около двамата президенти след срещата на върха в Хелзинки преди няколко дни и "обстрелът", на който бе подложен Тръмп след нея.

"Владимир Путин отрече отново, че Русия се е намесила в президентските избори през 2016 г. Американското министерство на правосъдието, разузнавателните служби и двете камари на Конгреса окончателно заключиха, че Кремъл има пръст в американските избори.

На кого Тръмп вярва повече?" Питат читателите си "Time".

Според списанието това е бил моментът, в който американският президент е можел да нанесе силен укор на дългогодишния противник на САЩ. Вместо това, Тръмп отговори: "Имам доверие и на двете страни. Имам голямо доверие в разузнавателните ми служби, но ще ви кажа, че президентът Путин беше извънредно категоричен и силен в отричането си днес“.

"Основателите на Съединените щати са дали на бъдещите президенти само няколко важни инструкции, събрани в Конституцията. Преди да встъпи в длъжност, президентът на Щатите трябва да се закълне да опази и защити Конституцията ни и съвестно да изпълнява задълженията си”, посочват от "Тайм”.

Според текста в списанието, това е бил моментът, когато Тръмп е трябвало да изпълни тези клетви.

"Когато държавен глава не вярва на собствените си разузнавателни служби, това е огромен проблем за страната, в която се случва”, посочва още пенсионираният генерал от КГБ Владимир Рубанов пред изданието.

Новият брой на "Time” трябва да излезе на 30 юли.

Защо срещата Путин - Тръмп е толкова важна

Голямата грешка на Тръмп при срещата му с Путин

Доналд Тръмп отново: Не сте ме разбрали за Русия

Тръмп: Русия контролира напълно Германия

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@