12

М илиардерът и предприемач Илон Мъск отново се забърка в сериозен скандал. Той определи един от спасителите на децата от пещерата в Тайван за педофил, съобщава BusinessInsider.

Подводницата на Мъск не е била практична за спасяването на децата

Вижте миниподводницата на Илон Мъск за децата в Тайланд

Острата реакция на Мъск бе продиктувана от също остра забележка на британеца Вернън Ънсуорт, който в края на миналата седмица обяви пред CNN, че "Мъск може да си завре подводницата където боли". Мъск и екипът му създадоха малка подводница, с която искаха да помогнат за спасяването на децата, но устройството в крайна сметка не беше нужно.

Превръщат в музей пещерата, приковала за 18 дни децата от Тайланд

След това се породиха размени на реплики между спасители и Мъск. Първоначално подводницата беше обявена за неподходяща, като Мъск обори твърденията и показа имейли, в които ръководителите на спасителния екип казват, че биха я използвали при по-лоши условия.

След това Ънсуорт остро критикува подводницата и самия Мъск. В интервюто си пред CNN Ънсуорт заявява, че подводницата е просто PR реклама и няма да измине и 50 метра в пещерата. "Нямаше шанс това да проработи. Той нямаше представа как изглежда процепът в пещерата", смята британецът.

Мъск, който по дефиниция не обича много критиката и има навик да атакува хората в Twitter, отново не сдържа нервите си. "Никога не съм виждал този британски изгнаник, който живее в Тайланд, докато ние бяхме при пещерите. Видях само хора от армията, които бяха страхотни. Тайландските "тюлени" ни ескортираха, а не искаха да се махнем. Нивото на водата беше много ниско и не течеше. Можеше буквално да се преплува до Пещера 5, което е очевидно как децата са стигнали там. Ако не е вярно, тогава предизвиквам този пич да покаже последното видео от спасяването. Голяма заслуга има екипът с помпата и генератора. Те са герои, които не получиха признание", пише Мъск в Twitter.

Малко по-късно добавя: "Знаеш ли какво, не се занимавай да показваш видеото. Ние ще прекараме една от тези малки подводници до Пещера 5 без проблем. Съжалявам педо момче, сам си го изпроси", заяви Мъск в Twitter. "Педо" е американски жаргон за педофил.

Естествено коментарът му моментално предизвика остри реакции от потребители на Twitter, които обвиниха Мъск в безвкусица. Мъск отговори лаконично: "Обзалагам се с подписан долар, че е вярно".

Малко по-късо Мъск явно се е успокоил и осъзнал какво е направил. Вече всички негови туитове по темата са изтрити. Потребители на Twitter обаче вече са направили снимки на неговите изказвания.

Наскоро Мъск отново си навлече критики с острите си коментари след проблемите на Tesla. Самият той наскоро обяви в интервю за Bloomberg, че се опитва да се научи да не напада хората в Twitter. За сега обаче явно трябва все още да тренира. Дори и с изтритите вече публикации, той сега продължава да търпи още по-остра критика и си припомня, че в интернет нищо не остава незабелязано или скрито за дълго време.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуално съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@