12

И лон Мъск отново се оказа в центъра на критики и недоволство. Този път то е породено от идеята да помогне за блокираните в пещера в Тайланд деца чрез създаването на малка подводница. Мъск не успя да стане готов с подводницата навреме и докато стигне до Тайланд, местните военноморски сили вече бяха спасили всички 12 момчета и техния треньор. Въпреки това, Мъск успя да привлече доста внимание, отбелязва BusinessInsider.

Вижте миниподводницата на Илон Мъск за децата в Тайланд

Всички деца са извадени от пещерата в Тайланд

Той получи доста похвали и благодарности в Twitter за усилията си. Ръководителят на спасителната операция Наронгсак Останакорн обаче обяви пред медиите, че идеята за подводницата не върши работа. "Технологията е добра, но не е практична за тази мисия", казва той.

Впоследствие Мъск отговори като публикува отговор, в който твърди, че Останакорн не е бил ръководител на спасителната мисия, а бивш губернатор на провинцията. Той казва, че реален ръководител е бил експертът Дик Стантън, с който е комуникирал директно и който му е казал, че подводницата може да бъде използвана, ако условията се влошат.

Намеси се и говорителят на премиера на страната Прайът Чан-О-Ча, който казва, че министър-председателят е много благодарен на Мъск за положените усилия и е вдъхновен от неговите действия.

Всичко това провокира и може би очаквана вълна от критики, че Мъск може и искрено да е искал да помогне, но в крайна сметка е използвал ситуацията, за да трупа популярност и да рекламира фирмите си. Други пък смятат, че по този начин иска да отклони вниманието от проблемите и критиките към Tesla. Трети са на мнение, че той просто е искал да вдъхнови хората.

Мъск спрял тестове за надеждност, за да постигне 5000 Model 3 седмично

Във всеки случай популярността на Мъск вече е толкова голяма, че всяко негово действие и дума ще бъде гледано под лупа и ще бъде търсена скрита причина. Самият Мъск не изглежда притеснен, дори напротив, сякаш знае как да се възползва от това.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуално съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@