2

Я дем, защото сме гладни. Да, но и защото сме нервни, стресирани, липсва ни обич, разбиране или интересно занимание, което да уплътни вечерите.

Когато храната е компенсация за други липси, за отслабването ще ви помогне не диета, а справяне с въпросните липси – емоционални или психологически.

Edna.bg разказва за една жена, успяла да отслабне с 10 кг за два месеца само чрез дишане.

Историята на френската учителка Мартин е добре позната.

Много стрес на работното място, защото Мартин преподавала в училище в предградията, колеги, които я потискат ежедневно и много малко свободно време. Резултатът – успокояване с храна. Кифла за закуска, шоколад в междучасието и обилна вечеря като награда за преживяването на още един стресиращ ден.

Източник: Getty Images

Каквито и диети да опитва, Мартин нямала успех, защото проблемът ѝ бил не в храненето, а в стреса. Тогава нейният лекар д-р Дейвид О'Хер я посъветвал да опита нещо, наречено "сърдечна кохерентност".

Бабиният режим за топене на мазнини без гладуване

Ето как тялото се самоизяжда без храна

Това е състояние на синхрон между дишането и сърдечния ритъм.

Поддържането на максимална хармония между двата процеса е от изключително значение за психическото и физическото здраве. При хармонично движение нивото на стрес намалява, дишането се подобрява, всички процеси в тялото протичат по-плавно.

За хора, подложени на стрес, умението да достигат до сърдечна кохерентност е от изключителна важност, за да се преодолеят последствията от напрежението върху тялото и психиката.

Източник: GettyImages/Guliver

Редица изследвания показват, че овладяването на контрола над дишането и оттам и върху сърдечната дейност намалява значително състоянията на депресия, панически пристъпи и тревожност.

А оттам се стига и до подобряване на здравословното състояние, щитовидната жлеза започва отново да работи нормално (тя произвежда хормоните, отговорни за стреса) и теглото е в норма.

СТРАННИТЕ МЕТОДИ НА ЗВЕЗДИТЕ ЗА ОТСЛАБВАНЕ - СНИМКИ

Странните методи на звездите за отслабване

Лекарят на Мартин я посъветвал да диша три пъти на ден за по 5 минути по следния простичък начин.

Вдишване в продължение на 5 секунди, издишване в продължение на 5 секунди. Вдишването трябва да е от корема, с пълни гърди, през носа. Издишването също е през носа.

Тялото трябва да е в покой, но не легнало. Достатъчно било тя да е седнала спокойно на стол, с двата крака, стъпили на пода.

След като усвоила това дишане, в рамките на две седмици, тя трябвало да започне да си представя стресовите ситуации от деня, докато продължавала да диша все така ритмично.

Източник: ThinkStock/Getty Images

Това ѝ помогнало да управлява реакциите на тялото си в напрегнатите ситуации.

Така, само за няколко седмици, успяла да "неутрализира" негативното влияние на колегите си върху настроението, а оттам и да намали храненето.

Започнала да се чувства по-леко, да приема по-спокойно ежедневието си и да обръща повече внимание на това какво яде.

Източник: Getty Images

Желанието за непрестанно похапване на сладко изчезнало, защото изчезнал и стресът, който я карал да се успокоява с вкусна храна.

Златни правила за хранене от жена, доживяла до 103 г.

Ако ви трябва мотивация за спорт, последвайте тези хора

Ако идеята да синхронизирате дишането и сърдечния си ритъм, за да сте по-здрави, по-спокойни и по-слаби, ви допада, ето няколко практични съвета.

- Използвайте хронометър или часовник със секундарник

Честно казано, бясно препускащите милисекунди не са най-успокояващото нещо за гледане, но ако се абстрахирате от тях, това е най-лесният начин за отмерване на времето.

- Да отделяте 3 пъти на ден по 5 минути, за да се вслушвате в тялото си, е най-хубавото безплатно удоволствие, което можете да си дадете. Освен това е полезно за здравето.

Източник: Getty Images

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини и любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@