8

Н овата 2021 вече е тук! А заедно с нея и много нови филми, за които чакането си заслужава, въпреки че част от заглавията се готвеха за премиера през 2020 г., те бяха отложени заради коронавирус пандемията за 2021 г.

Заради расизъм: "Дисни" ограничи достъпа на деца до "Питър Пан" и "Дъмбо"

Киното бе силно засегнато поради нажежената обстановка, но това не сломи духа на повечето режисьори, сценаристи и продуценти. Именно заради това ще се насладим през новата година на няколко дълго чакани прожекции на големия екран.

Раздвижват ума и смразяват кръвта, цитатите от "Туин Пийкс"

Ето и списъка с 10-те най-очаквани филма през 2021 година, които от Edna.bg подбраха:

"Отряд самоубийци 2" - Четири години след първата част от Warner Bros. решиха да направят продължение на „Отряд самоубийци“ от DC Comics. През 2016 г. филмът стартира с много шум, като според статистики от социалните мрежи е бил най-дългоочакваният филм през годината. След излъчването му хиляди запалени киномани, се превърнаха в горещи фенове на култовата двойка – Харли Куин и Жокера. Нека се върнем обратно в наши дни и да разберем какво ни очаква във втората част. Марго Роби ще се завърне в своята роля на екстравагантната Харли Куин, но за съжаление Жокера, няма да вземе участие във втората част. Друг интересен участник във филма ще бъде Джон Сина, познат на всички ни от американската професионална кеч компания. Други известни лица, които ще видим на екрана са Джоел Кинаман (Рик Флаг), Вайола Дейвис (Аманда Уолър), както и Джей Кортни (капитан Бумеранг).

"Мортал Комбат" - Поредицата, базирана върху видеоигрите, се увеличава и с още една част през 2021 година. Очаква се третата част да е продължение от предните две – от 1995 г. и 1997 г., както и да е изпълнена с повече детайлност по отношение на битките точно както в играта. Филмът трябваше да излезе през март 2020 г., но поради странични обстоятелства, обвързани с пандемията, премиерата беше отменена за 16 април 2021 г.

"Матрицата 4" - Премиерата на научно-фантастичния екшън филм се очаква да е на 23 декември 2021 г. В главната роля отново влиза Киану Рийвс. Това, което ще се развие като сюжет във филма, е продължението на историята на Нео. Известният актьор споделя в интервю пред списание „Empire“, че сценарият и сюжетът са уникални и това е основната причина да приеме и да изиграе ролята си.

Снимките в Сан Франциско обаче не протичат съвсем по план, тъй като експлозиите за филма оставят след себе си сериозни щети. Въпреки това продукцията държи на реалистични ефекти, вместо дигитални добавени такива. А това от своя страна гарантира истинско изживяване за зрителите и най-запалените фенове на трилогията.

"King’s Man: Първа мисия" - Както става ясно още от заглавието, сюжетът на филма е обвързан по-скоро с предисторията, отколкото с продължението на първите две части. Основното, към което ще бъде насочено вниманието на зрителите, е създаването на тайните служби, като действието ще се развива в периода на първата Световна война.

Снимките за филма са правени в Италия и Великобритания. В актьорския състав са Ралф Файнс, Харис Дикинсън, Матю Гууд, Арън Тейлър-Джонсън и други. Премиерата на „Кингсман 3“ е насрочена за 12 март 2021 г.

"Бързи и яростни 9" - Успешната поредица продължава и с девета част, която стартира нова трилогия. Това, което се очаква да видим е по-задълбочено развитие на Доминик, в чиято роля отново влиза Вин Дизел. Типично за поредицата, отново ще присъстват прословутите гонки и хубавите спортни коли, но в центъра на събитията ще бъде именно семейството на Доминик, тъй като той вече е баща.

Други силно разпознаваеми имена, чиeто участие ще видим във филма, са това на Чарлийз Терон, която се въплъщава като кибер-терориста Сайфа, както и Джон Сина, като малкия брат на Доминик – Джейкъб Торето. Продукцията е инициирала интересно представяне на трейлъра, като за целта е организирала концерт в Маями, като освен звездите от поредицата, участие за взели и изпълнителите Уиз Калифа, Карди Би, Лудакрис и други. Официалната дата за премиерата на „Бързи и яростни 9“ е 28 май 2021 г.

"Черната вдовица" - Познатата от „Отмъстителите“ Наташа Романов (Скарлет Йохансон) вече и със самостоятелен филм. В него ще се разказва за мисия, която тя отлага от много години. Ще се наложи Наташа да потърси примирие с други агенти, както и други черни вдовици, една които е Йелена Белова, за да ѝ помогнат в новата мисия. „Черната вдовица“ не прави изключение и също попада в списъка с отложени през 2020 г. филми. Премиерата сега е насрочена за 7 май 2021 г.

"Венъм: Нека да е Карнидж" - След успеха на Marvel с първата част, Том Харди се завръща на екран в ролята на Еди Брок, който ще се наложи да се изправи срещу друг извънземен симбиот – Карнидж, и серийния убиец – Клетъс Касиди, който бе част и от първата част, но чак на финала. Филмът е режисиран от Анди Съркис, познат от ролята на Ам-гъл във „Властелинът на пръстените“. Тъй като филмът ще бъде за аудитория 18+, се очаква да бъдем свидетели на касапница в пълния смисъл на думата, много екшън и уникални ефекти. Снимките са се осъществили във Великобритания и САЩ, а премиерата бе пренасочена от 2 октомври 2020 г за 25 юни 2021 г.

"Пепеляшка" - След излизането на игрални версии на любими анимации като „Аладин“, „Цар Лъв“ и „Маугли“, дойде ред и на „Пепеляшка“. Голяма част от нас са израснали именно с тези заглавия на Disney и именно затова са толкова дългоочаквани. Съвременните версии са по-свежи и, разбира се, леко изменени и модернизирани, но посланията и онова магическо и мистериозно чувство, което пораждат, остават като запазена марка.

Интересен факт, е че именно „Пепеляшка“ е една от малкото продукции, които продължиха със снимките, въпреки наложените мерки заради пандемията, които бяха проведени във Великобритания. Можем да очакваме премиерата на 5 февруари 2021 г. А в главната роля ще видим певицата Камила Кабейо.

"Годзила срещу Конг" - Римейкът на класическия филм от 1962 г. ще излезе през 21 май 2021 г. „Годзила срещу Конг“ е четвъртият филм от новата „чудовищна вселена“ на Legendary, в която те вдъхват нов живот на легендарните кино зверове. Официален трейлър все още няма, но сюжетът е ясен – фокусът ще е върху сблъсъка на две мощни и силни същества, като всичко е предварително планирано, за да бъдат унищожени и заличени завинаги от лицето на Земята. Намеса има и тайната организация „Монарх“, тъй като са концентрирани в изследването на произхода на двата гиганта.

Дали борбата ще бъде между доброто и лошото, дали хората са тези, които изтребват всичко по пътя си, щом не касае интересите им, предстои да разберем.

"Морбиус" - В главната роля ще влезе Джаред Лето, който ни е познат от „Отряд самоубийци“ като Жокера. В този филм, той ще се превъплъти като д-р биохимик Майкъл Морбиус, който страда от тежка нелечима болест още от дете. Поставен между живота и смъртта, д-р Морбиус се подлага на експериментално лечение с изключително нетрадиционни методи.

Разбира се, не всичко върви по план и последствията стават все по-сериозни. Ако направим една ретроспекция, ще установим, че героят Морбиус се е появявал и преди – през 2012 г. в „Невероятният Спайдер-Мен“. Тази препратка може да загатва много неща, предстои да разберем какво точно са ни приготвили от Marvel. Премиерата на филма в България е на 19 март 2021 г.

"Сексът и градът" се завръща с продължение! Ето кога

Коя ще е новата Саманта в продължението на "Сексът и градът"

"Хари Потър" се завръща с нов сериал?

На всеки по вкуса: Кои сериали да гледаме, докато сме у дома

Най-добрите филми, базирани на истински истории

Актьорът Мигел Ферер почина от рак на 61

Коментари 8
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

8 коментара
 
Майка към дъщеря: - Дъще, мъжът трябва да се избира умно! Виж баща си - разбира от електричество, от водопровод, от мебели, може да поправи…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Пеевски: След 20 години в НАТО България се доказа като надежден партньор

Пеевски: След 20 години в НАТО България се доказа като надежден партньор

България Преди 30 минути

Евроатлантическите ценности се превърнаха в основен стълб в международните геополитически отношения, подчертава той

<p>&quot;Понякога простотата е гениална&quot;: Григор Димитров с победа в Маями&nbsp;</p>

Григор Димитров се класира за полуфинала на турнира в Маями

Свят Преди 36 минути

Димитров е устремен към втората си титла от турнир от сериите "Мастърс 1000" след тази в Синсинати през 2017 година

Експлозия в най-голямата петролна рафинерия в Румъния

Експлозия в най-голямата петролна рафинерия в Румъния

Свят Преди 1 час

Властите съобщават, че няма жертви, правят се измервания за определяне на степента на замърсяване на въздуха

Теменужка Петкова

Теменужка Петкова за "Турски поток": Ние притеснение нямаме, ПП-ДБ да създават колкото си искат анкетни комисии

България Преди 1 час

Според Томислав Дончев повдигането на темата показва "политическа безпомощност"

„На път за Шенген” в „Темата на NOVA“

„На път за Шенген” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 1 час

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

НАТО

Сълзи и ентусиазъм: 20 години България в НАТО

България Преди 1 час

Разходете се през събитията отпреди 20 години с нас

<p>&quot;Не сме виждали подобна ситуация от 1945 г. насам&quot;</p>

Туск: Започна нова ера на войни

Свят Преди 1 час

Тя бе поставена с руското нахлуване в Украйна преди малко повече от две години, заяви премиерът на Полша

Тестват сирените за въздушна тревога в София, ето кога

Тестват сирените за въздушна тревога в София, ето кога

България Преди 1 час

Това съобщиха от Столичната община

<p>Край на хартиените рецепти за антибиотици</p>

Хартиените рецепти за антибиотици остават в историята, от понеделник - само по електронен път

България Преди 1 час

Издадените до неделя (31 март) хартиени рецепти имат валидност от 30 дни и могат да се изпълняват в аптеките

Петролната индустрия на Путин е в беда

Петролната индустрия на Путин е в беда

Свят Преди 2 часа

За да се справи с риска от недостиг на вътрешния пазар, тъй като руските рафинерии са подложени на мащабен спешен ремонт, Москва се обърна за помощ към своя ключов съюзник и съсед Беларус

Добро дело: Първокласници върнаха изгубена чанта с голяма сума пари (ВИДЕО)

Добро дело: Първокласници върнаха изгубена чанта с голяма сума пари (ВИДЕО)

Вдъхновени истории Преди 2 часа

Децата веднага предали чантата с парите на ръководството на училището

Земетресение с магнитуд 5,7 в Гърция

Земетресение с магнитуд 5,7 в Гърция

Свят Преди 2 часа

Към момента няма данни за жертви или нанесени материални щети

Снимката е илюстративна

Над 14 милиона германци са бедни

Свят Преди 2 часа

Всяко пето дете в Германия е засегнато от бедност

Борисов: Мераклии за премиери ще се намерят

Борисов: Мераклии за премиери ще се намерят

България Преди 2 часа

Президентът е отговорен човек и в случая може да му се разчита, заяви лидерът на ГЕРБ

Три земетресения разлюляха Родопите за няколко минути

Три земетресения разлюляха Родопите за няколко минути

България Преди 2 часа

Най-силното от тях, с умерен магнитуд от 3,8 по Рихтер, е край Девин