0

Д ори тези, които не вярват в призраци, трябва да признаят, че приказките за свръхестественото могат да бъдат особено завладяващи, а някои места просто имат зловещ привкус. В Съединените щати множество гробища, стари домове, затвори и хотели са вдъхновявали истории за призраци, често предавани от поколения. Някои места дори възпроизвеждат своите традиции, предлагайки обиколки с призраци или атракции за Хелоуин. Най-страшните обекти в Америка включват места, където са се извършвали ужасяващи престъпления, пещера, където се казва, че дебне зла вещица, и гробище, където според някои все още може да се чуе как заровен череп крещи изпод земята. Прочетете, ако смеете.

Пансион и закуска "Лизи Бордън"


Фол Ривър, Масачузетс Това е къщата, в която бащата и мащехата на Лизи Бордън са били убити с брадва през 1892 г. Въпреки че Бордън е била оправдана за престъпленията, тя се е превърнала в изгнаник в родния си град Фол Ривър, където мнозина продължили да вярват, че е именно тя е убила хладнокръвно собствените си родители. Домът сега е хотел, предлагащ нощувки и обиколки.

Хотел "Стенли"


Хотел "Стенли" в Колорадо е голям и красив хотел, разполагащ със 142 стаи и изглед към Скалистите планини. Именно тук писателят Стивън Кинг, докато бил на почивка със съпругата си Табита, му хрумнала идеята за романа „Сиянието“. Книгата разказва историята на семейство, което идва в The Overlook, подобен хотел в Колорадо, за да го охранява през зимата, само за да разберат, че хотелът е обитаван от зли духове. След популярността на „Сиянието“ се разпространили слухове, че и в истинския хотел има духове и от хотела започнали да предлагат обиколки с призраци. Хотел "Стенли" обаче не се появил във филма на Стенли Кубрик.

Гробище Сейнт Луис, Ню Орлиънс


Красивите гробища на Ню Орлиънс са популярна забележителност сред безбройните туристически атракции на Big Easy. Гробището Сейнт Луис е най-старото сред тях, датиращо от 1700 г. Гробниците и парцелите не са подредени в точни редове и колони, придавайки усещане за лабиринт на мястото. Някои твърдят, че гробището е обитавано от няколко призрака, включително вуду легендата Мари Лаво и Хенри Вигнес. Поне едно гробище в Ню Орлиън в момента е затворено за ремонт, а други имат определени часове за посещение и са затворени в неделя, така че не забравяйте да проверите уебсайта на града, преди да тръгнете.

Къщата във Вилиска


Къщата във Вилиска не се опитва да скрие мрачното си минало. През лятото на 1912 г. неизвестен натрапник нахлул в къщата и убил Джосая и Сара Монтгомъри Мур и техните деца - Херман, 11, Катрин, 9, Бойд, 7 и Пол, 5 - докато спели. Убити били и сестрите Лена и Ина Стилингер, на 12 и 8 години, които прекарали нощта в къщата на Мур след църковни дейности по-рано същия ден. Убиецът така и не бил заловен. Днес гостите могат да резервират обиколка или нощувка в дома.

Затвор Алкатраз, Сан Франциско     

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Разположен на остров в залива на Сан Франциско, Алкатраз бил затвор с максимална сигурност от 1934 г. до 1963 г., охранявал някои от най-известните и опасни затворници в страната. Днес Алкатраз е една от най-популярните туристически атракции в Калифорния. Историите за призраци включват легендата за клетка 14-D, самотна килия, използвана за наказание, която винаги била студена. Там имало затворник, който бил намерен мъртъв, след като крещял цяла нощ, че някакво същество искало да го убие. Други твърдят, че са чували викове и стенания из целия затвор, както и мистериозно банджо, за което се говори, че се играе от призрака на скандалния затворник Ал Капоне.

Имението "Лемп", Св. Луис


Семейство Лемп било натрупало състоянието си в лагер. Джон Адам Лемп, който се преместил в Сейнт Луис от Германия през 1838 г., създал пещерната система под Сейнт Луис и основал изключително успешна пивоварна. Въпреки богатството им, трагичната история на семейството кара мнозина да вярват, че имението, в което са живели, е обитавано от духове. Синът на Джон Адам Лемп, Уилям Дж. Лемп и съпругата му Джулия, са живели там. Те имали осем деца. Едно от тях, Фредерик Лемп, починал поради сърдечна недостатъчност само на 28 години, а самият Лемп, както и три от децата му - двама сина и най-малката му дъщеря - се самоубили. Последният оцелял син, Едуин Лемп, помолил своя иконом да унищожи всичките му произведения на изкуството, документи и наследствени вещи след смъртта му. Днес гостите могат да посетят ресторанта и бара на имението или да направят обиколка на имота.

Клинтън Роуд, Уест Милфорд, Ню Джърси


Говори се, че този криволичещ път се обитава от различни духове, вероятно поради странната му история. На това мястото през 1983 г. е намерена една от жертвите на убиеца Ричард „Айсмен“ Куклински, което в крайна сметка довело до ареста му. Освен това там има още останки от злополучна зоологическа градина и слухове за призрак на удавено момче. Този призрачен път, ограден от гори, които стават особено тъмни през нощта е място, на което със сигурност не искате да замръквате.

Тайнствената къща на Уинчестър, Сан Хосе, Калифорния


След смъртта на собственика на Winchester Repeating Arms Co. Уилям Уинчестър, неговата вдовица Сара наследила цяло състояние. След като загубила съпруга си и малката си дъщеря поради болест, тя се преместила със сестра си и племенницата си от Кънектикът в Калифорния през 1884 г. и закупила дом в долината Санта Клара. С изключителното си богатство тя започнала обсесивно да добавя стаи към дома, като в един момент го издигнала на седем етажа. (Поради щетите от земетресението през 1906 г. днешната къща е само на четири). Имотът имал над 150 стаи с много архитектурни странности. Носят се слухове, че вярата на Сара Уинчестър в призраци - особено на тези, убити от оръжия Уинчестър - я накарала предприеме този безкраен градеж, за да успокои или да търси убежище от духовете. Въпреки че слухът е оспорван, легендата продължава да съществува.

Корабът "Кралица Мери", Лонг Бийч, Калифорния


Този пенсиониран океански кораб е постоянно акостирал в Лонг Бийч, където е функционирал като хотел с ресторанти, и барове. Дълго време се носели слухове, че различни призраци обитавали палубите, включително мистериозна жена в бяло и дете, което се удавило в басейна на кораба. Въпреки че повечето от тези истории нямат исторически доказателства, това не попречило на кораба да се възползва от възникналите легенди, като на него се предлагали призрачни обиколки и ежегодни събития за Хелоуин. Това включвало множество лабиринти, зони на страх и интерактивни дейности. За съжаление яхтата е затворена за посетители от март 2020 г.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>&quot;От години чувствам заплахи от Китай&quot;</p>

Китай е следил председателя на парламентарната комисия по външни работи на Белгия

Свят Преди 17 минути

От подобни действия е пострадал и зам.-председателят Самюел Коголати

<p>Това са отчаяни времена за Украйна (ВИДЕО)</p>

VOA: Това са отчаяни времена за Украйна

Свят Преди 21 минути

Пакетът от помощи на Вашингтон за Украйна се състои предимно от заеми, което предизвика интензивен дебат в Украйна

От втория път: НС събра кворум, депутатите започнаха работа

От втория път: НС събра кворум, депутатите започнаха работа

България Преди 53 минути

Това стана след 30-минутната почивка, която обяви председателят на НС Росен Желязков след неуспешната регистрация първия път

МОСВ предупреждава: Очакват се повишения на някои от речните нива

МОСВ предупреждава: Очакват се повишения на някои от речните нива

България Преди 1 час

За 25 април е обявен жълт код за валежи от дъжд в 12 области от страната

Как се лекува коклюш

Как се лекува коклюш

България Преди 1 час

Към момента доказани случаи на заразата има в 17 области у нас

Арестуваха 16-годишен, искал да умре като "мъченик" на Олимпийските игри

Арестуваха 16-годишен, искал да умре като "мъченик" на Олимпийските игри

Свят Преди 1 час

Младежът е арестуван след изказването си в социалните мрежи

Готвят блокади в Ботевградско заради пренасочен трафик от АМ "Хемус"

Готвят блокади в Ботевградско заради пренасочен трафик от АМ "Хемус"

България Преди 1 час

Ще преградят ли пътя на тировете жителите на село Врачеш

д

Тапа на границата: Колона от тирове блокира "Дунав мост 2"

България Преди 1 час

Товарните автомобили не мърдат часове наред

<p>Стево Пендаровски и Гордана Давкова отиват на балотаж в РС Македония</p>

На 8 май: Стево Пендаровски и Гордана Давкова са на балотаж в Северна Македония

Свят Преди 2 часа

Двамата кандидати за президент на Северна Македония отиват на втори тур на изборите

ж

Миньори и енергетици излизат на протест

България Преди 3 часа

Исканията им са експлоатацията на въглищните централи да продължи и след либерализацията на пазара на електроенергия

<p>Електрическата&nbsp;G-класа&nbsp;е с&nbsp;4 мотора и много нютон метри</p>

Електрическата Mercedes G-Class е с 4 мотора и колосален въртящ момент

Технологии Преди 3 часа

И да, може да завива на място като танк

Старт на делото за смъртта на 14-годишния Филип, убит на пешеходна пътека

Започва делото за смъртта на 14-годишното момче на пешеходна пътека в София

България Преди 4 часа

На подсъдимата скамейка ще застане Петър Тодоров

<p>САЩ: Русия се кани да разположи ядрена бомба в Космоса</p>

САЩ подозират, че Русия се кани да разположи ядрена бомба в Космоса

Свят Преди 4 часа

Москва наложи вето на резолюция на ООН срещу надпреварата във въоръжаването в междупланетното пространство

TikTok ще бъде забранен, ако не бъде продаден

TikTok ще бъде забранен, ако не бъде продаден

Технологии Преди 4 часа

Решението може да промени сегмента на социалните мрежи