16

И звестен пластичен хирург за модифициране на тялото е изрязал вътрешното ухо на клиент в операция за отстраняване на раковината. Причината - за естетика. 

Сончай Мейбър от клиника за модификация на тялото в Стокхолм е изрязал раковината на Чарлз В. Бентли, който пътува от Австралия, за да се подложи на подобна процедура.

"Да знаете фактите - тази процедура не ви прави глухи", пише Майбер под две снимки на модифицираните уши на Бентли. „Това може да наруши способността ви да чувате откъде идва звукът за седмица или две, докато умът ви се приспособи към новите ви уши. Слушането ще се подобри. Ушите ни не "хващат" звука, както преди години, когато бяха по-големи", казва той.

Под снимката на процедурата има 6 400 реакции, 34 000 коментара.

Оказва се, че това е и нова зараждаща се мода. И вече набира желаещи, които да имат дупка в ухото. 

Процедурата обаче е подложена на съмнение от лекари и медици. Някои лекари смятат, че това ще наруши слуха, други коментират шевовете на ухото. 

Смята се и че човекът ще има затруднение като чуе нещо да знае дали идва пред или зад него. 

Трудно е да се каже колко да се каже какъв процент е загубата на слуха, обяснява лекар специалист.

Самият Мейбър, който се представя като артист, се занимава и с раздвояване на езика като на змия, личи от работата му. Той обича да преобразява клиентите си. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@