21

Д оскоро британските тийнейджъри бяха известни с употребата на алкохол и безразборния секс.

Училищните власти бяха принудени да въведат интензивно сексуално обучение и дори да рекламират оралния секс с цел да ограничат бума на забременявания сред непълнолетните и малолетните.

Лошо хранене, стрес и ранен секс при учениците в България

Родните ученици - пият рядко, но се наливат по много

Мая Манолова: Срам! 300 деца са в затвора за неща, позволени на възрастните

Ново проучване сред 16-18 годишните обаче разкрива огромна промяна в поведението на тийнейджърите, която до голяма степен е свързана с навлизането на технологиите за онлайн комуникация, но и с подобряването на сексуалната култура на подрастващите.

За тях става все по-малко вероятно да правят секс и да употребяват алкохол. Вместо това те предпочитат онлайн комуникацията.

Британската консултантска служба за бременност смята, че това може да обясни резкия спад на забременяванията на тийнейджърки в последните години до едва 1,36% от всички зачатия.

Две трети от анкетираните посочват, че никога не са правили секс. А 24% казват, че никога не са пили алкохол. Вместо това мнозинството – над 80%, искат добро образование и бъдеща кариера.

Младите хора също са по-склонни да оценяват времето, прекарано със семейството си, а не само това с приятелите.

Ежедневните дневници, попълнени от анкетираните тийнейджъри, като част от проучването, разкриват, че всеки ден те прекарват средно почти пет часа онлайн, докато не работят или учат.

По-малко от една четвърт от тях говорят с приятелите си толкова често лице в лице, колкото онлайн.

Изследователите предполагат, че младите хора, които имат по-редовни социални контакти извън мрежата, са по-склонни да бъдат сексуално активни.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@