363

В ладимир Путин встъпи днес официално в длъжност като президент на Русия.

"Напълно съзнавам каква огромна отговорност нося към всички вас, към Русия", каза Путин.

Той постави ръката си върху конституцията на церемония в Андреевската зала на Големия кремълски дворец и се закле да служи на руския народ, да опазва правата и свободите му и да защитава руския суверенитет.

ВИЖТЕ ПРОМЯНАТА В ИМИДЖА НА ПУТИН В СНИМКИ

„Русия няма време за губене, не веднъж се е изправяла пред трудности, но винаги се е възраждала като птицата Феникс", заяви той след полагането на клетвата.

Преизбран през март със 76,7 % от подадените на президентските избори гласове - най-високият резултат от идването му на власт - Путин ръководи страната от 2000 г. като държавен глава или правителствен ръководител.

"Смятам за мой дълг и за смисъл на моя живот да дам всичко от себе си за Русия, за нейното настояще и нейното бъдеще", каза руският президент.

Путин изрази убедеността си, че неговата страна ще постигне пробив, защото е мощен екип, който може да се справи с всякакви задължения.

Той се изрази в подкрепа на надеждното обезпечаване на сигурността на Русия, за равноправно и взаимноизгодно сътрудничество с всички държави. 

Путин представи "Русия за хората" - страна, която дава възможности за реализация на всеки човек - като ключов ориентир на своята политика. По думите му Русия трябва да бъде съвременна, и динамична и смело да посреща предизвикателствата, които й отправя времето. Да даде повече поле за изява "на предприемачи, учени, хора на изкуството и всички, които се стремят към обновление".

Завръщането на Русия към ерата на Съветския съюз

Според световното мнение Путин е по-добър от Тръмп

Държавният глава изрази увереност, че Русия ще пробие в редица сфери, благодарение на своето "свободно общество", което възприема всичко ново и е отворено към напредък, което отхвърля несправедливостта, застоя, бюрократичната безжизненост и всичко, което пречи на хората да разкрият пълния си потенциал за реализация.

Путин отново предложи за министър-председател заемащия същата длъжност в момента Дмитрий Медведев, малко след като се закле за четвърти път като президент на Русия.

"Президентът на Руската федерация внесе кандидатурата на Дмитрий Медведев в Държавната Дума (долната камара на парламента), за да получи съгласието й", съобщиха от Кремъл в изявление. Медведев е президент на Русия от 2008 г. до 2012 г. и министър-председател от 2012 г. до 2018 г.

Путин сравни комунизма с християнството

"Владимир Путин подписа указ „За националните цели и стратегическите задачи на развитието на Руската Федерация в периода до 2024 година“, съобщи пресслужбата на Кремъл.

До шест години Русия трябва да влезе в петицата на най-големите икономики в света, пише в документа. Икономическият ръст трябва да е над световния, а инфлацията да не превишава 4%. 

Как Путин използва религията като оръжие

Встъпването в длъжност на руския президент бе известено с 30 оръдейни салюта. След като положи клетвата си, Путин, който е и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Русия, отиде на Съборния площад.

Там той прие рапорт на командира на Президентския полк, който премина след това пред президента. Церемонията след това продължи с преминаването на почетния кавалерийски ескорт - 21 конника в униформи от времето на Отечествената война през 1812 г. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@