4

О ткакто се присъедини към X—бивш Twitter—през 2013 г., известният автор Стивън Кинг е активен участник в социалната медия.

Емблематичният автор на ужаси никога не се е срамувал да споделя мнението си със света, но не само неговите 7.1 милиона последователи са го забелязали, разказва Newsweek.

76-годишният мъж си спечели доста врагове в социалната мрежа. Демократ от 1970 г., Кинг е имал публични спорове с няколко политици, както и спорове с много от колегите си автори.

И все пак, неговите легендарни коментари не се ограничават само до социалните медии, като някои от най-известните му конфликти предхождат социалните медии.

Ето пълния списък на най-големите вражди на Кинг с известни личности.

Доналд Тръмп

Авторът на „The Shining“ е отявлен критик на бившия президент. Кинг беше един от 450-те писатели, подписали отворено писмо, протестиращо срещу кандидатурата на Доналд Тръмп през 2016 г., като враждата му с републиканския политик датира от години.

Кинг редовно критикува бизнес магната в X. Скорошните му публикации включват подигравка на речта на Тръмп за битката при Гетисбърг в Шнексвил, Пенсилвания. Кинг нарече 77-годишния мъж „слабоумен“ – както и сподели мислите си относно наказателния процес срещу Тръмп в Ню Йорк.

Тръмп е обвинен във фалшифицирането на бизнес доклади, за да прикрие подкуп към Сторми Даниелс, актриса във филми за възрастни, преди изборите през 2016г. Даниелс твърди, че тя и Тръмп са имали връзка за една нощ през 2006., като Тръмп отрича случката и обвиненията срещу него.

„Ако Тръмп беше чернокож или беден бял човек и говореше като Тръмп, той щеше да е в Рикърс [затвора] тази вечер“, написа Кинг в X през април, след съобщенията, че бившият президент е заспал в съдебна зала.

През март Кинг отправи предупреждение към американците, като се позова на случая на Тръмп за изборна измама в Джорджия през 2020 г.

„Ако сте гласували за [президента Джо] Байдън през 2020 г. и смятате да гласувате за Тръмп този път, имайте предвид следното: В грабването на властта от Тръмп той се опита да открадне гласа ви за Байдън, като го направи невалиден“, публикува Кинг , като посланието му получи 1.7 милиона гледания.

Марджъри Тейлър Грийн

Кинг не напада само Тръмп, но и неговите привърженици, сред които е и Марджъри Тейлър Грийн, републиканският представител на щата Джорджия.

През април Кинг нарече републиканката „Московска Марджъри“ в X, след като Грийн разкритикува колегите си от Републиканската партия за приемането на законопроекта за помощта за Украйна. Законът обещава на страната 60 милиарда долара чуждестранна помощ, докато Киев продължава да се бори срещу руската инвазия.

Това обаче не е първият път, когато Кинг се прицелва в Грийн. Авторът на The Misery също критикува Грийн през януари, след като тя каза, че одобрява частичното спиране на работата на правителството.

Грийн сподели X публикация от репортерката Джойс Карам, която гласи „SCOOP: Стотици служители на американския губернатор планират да напуснат във вторник заради политиките на Байдън за Газа. **22 агенции** участват.“

„Още една причина да не се чувствам виновна за спиране на работата на правителството“, написа Грийн заедно с ретуита. „Твърде много федерални служители не са нищо повече от политически активисти. Това ще бъде чудесен списък за уволнение възможно най-скоро!

Кинг бързо отговори и попита Грийн:

„Все още ли ти се плаща, скъпа?“

През ноември авторът обвини Грийн в споделяне на невярна информация за войната Израел-Хамас.

„Израел буквално доминира във войната си с Хамас, след като беше брутално нападнат, убивайки хиляди невинни хора, и нито един американски долар все още не е похарчен за тази война“, пише 50-годишната жена в X. „Само помислете за това ."

„Адекватна ли си?“- каза в отговор Кинг. „Ние им предоставяме помощ и въоръжение в продължение на десетилетия.“

Илън Мъск

Спорът между Кинг и технологичния магнат започва през октомври 2022 г., когато Илон Мъск закупи Twitter и преименува социалната мрежа на X.

"Мисля, че харесвах Twitter повече в дните преди Мъск. По-малко спорове, повече забавление", публикува Кинг по това време.

Главният изпълнителен директор на Tesla отговори в коментар, като каза на Кинг, че „все още е фен“, въпреки забележката.

Въпреки това, Кинг също възрази срещу решението на Мъск да таксува потребителите $20 на месец за проверен статус. В миналото синята отметка в техния профил беше запазена за официалните акаунти на фирми и обществени личности.

„Ако това бъде въведено, аз си отивам като Enron“, каза Кинг, въпреки че той все още остава активен потребител на платформата от май 2024 г. Авторът на „Зелената миля“ обаче продължава да изразява недоволството си от промяната на името, все още наричайки сайта Twitter.

Това доведе до публичен спор с Мъск през февруари, когато Кинг публикува: „Скъпи Илон: Twitter. Twitter, Twitter. Twitter, Twitter, Twitter. Twitter, Twitter, Twitter, Twitter.“

„По дяволите, трябва да поставиш своята лична марка върху всичко“, добави той в последваща публикация малко след това. „Това, че сте го купили, не означава, че го притежавате.“

Публикацията стана сензационна и получи над 12.4 милиона гледания. В отговор Мъск просто отговори с новото лого на платформата, двойно X.

До март 2023 г. Кинг отправяше чести удари срещу политиките на Мъск, като милиардерът понякога отвръщаше. Авторът остава отявлен критик на Мъск, въпреки че 52-годишният основател на SpaceX засега е замълчал.

Джеймс Патерсън

Конфликтът между двамата автори започна през 2007 г., когато Кинг, след като получи награда за цялостно творчество от Канадската асоциация на книжарите, разкритикува работата на Патерсън.

„Не го харесвам, не уважавам книгите му, защото всички са еднакви,“каза Кинг пред репортери и обвини автора на трилъри, че е шаблонен.

Патерсън отговори чрез рецензия на 1408, публикувана на неговия уебсайт през същата година. Филмът е базиран на едноименния разказ на Кинг от 1999 г. за обитавана от духове хотелска стая.

„Наскоро Стивън Кинг коментира, че не изпитва никакво уважение към мен“, написа Патерсън. „Няма много смисъл – аз съм добър баща, добър съпруг – единственото ми престъпление е, че съм продал милиони книги.

Враждата ескалира през 2016 г., когато Патерсън обяви книга, озаглавена „Убийството на Стивън Кинг“.

В романа Кинг щеше да бъде преследван от герой, въплъщаващ много от неговите собствени творения, но Патерсън в крайна сметка реши да се откаже от проекта от уважение към Кинг и семейството му – и от значителна обществена реакция.

Дан Бонджино

Враждата между Кинг и подкастъра избухна през май, след като Бонджино критикува Байдън.

Като поддръжник на Байдън, Кинг се възползва от възможността да се подиграе с Бонджино. Авторът на „Тъмната половина“ се подигра на консервативния политически коментатор в X, осмивайки скорошното му напускане от Fox News.

Бонджино преди това беше водещ на съботното вечерно шоу Unfiltered. Въпреки това, 48-годишният прекъсна връзките си с мрежата през май след договорен спор, преди да пусне новия си подкаст, The Dan Bongino Show.

Бонджино отвърна на удара, като нарече Кинг "з*****."

„Да, прав си. Милиони слушатели на ден в подкаст, докато ти гледаш порно в мазето на майка си, копнеейки за дните, в които на хората всъщност им пукаше за твоя тъп г**“, написа Бонджино.

„Намери си работа, загубеняк,“ добави Бонджино.

Дж.К.Роулинг

Враждата между Кинг и създателя на Хари Потър започна през 2020 г., когато Кинг сподели публикация от Роулинг, защитаваща се от обвинения в трансфобия. Шотландската авторка похвали Кинг на X, като каза, че нейната „любов“ към него е достигнала „нови висоти“.

Въпреки това, когато потребител помоли Кинг да изясни позицията си относно транссексуалните жени, той отговори: "Да. Транс жените са жени."

Това накара Роулинг да изтрие положителния си пост за Кинг, като 58-годишната също престана да го следва в мрежата.

Кинг сподели за неудобната ситуация по време на интервю за The Daily Beast през май 2021 г. Кинг подчерта, че макар да имат различни мнения, той защитава правото й да поддържа възгледите си, дори и да не е съгласен с тях.

Станли Кубрик

Неговият конфликт с Кубрик е може би най-известната от враждите на Кинг. Авторът и всепризнатият режисьор се сблъскаха за първи път в началото на 80-те години, когато Кубрик придоби правата върху класиката на ужасите на Кинг от 1977 г., The Shining.

Първоначално Кинг беше развълнуван от това, че Кубрик ще режисира адаптацията поради репутацията му на майстор режисьор. Носителят на Оскар обаче направи няколко промени в сюжета, които Кинг смяташе за ненужни.

Авторът смята, че Кубрик е пропуснал смисъла на романа, пропускайки ключови теми - като важността на семейството - и фокусирайки се повече върху неяснотата и психологическия ужас.

Кинг също не беше доволен от кастинг решенията на Кубрик. Кинг смята, че изобразяването на Джак Торънс от Никълсън е твърде "маниакално" от самото начало, което не позволява постепенното изпадане на героя в лудост, както е описано в неговия роман.

Той също така не харесва характеристиката във филма на Уенди Торънс, изиграна от Шели Дювал, която според него е представена като психически слаба и не толкова находчива от нейния литературен двойник.

През 1997 г. Кинг пише и продуцира своя собствена телевизионна адаптация на The Shining. Въпреки че е по-верен на романа, минисериалът получи смесени отзиви, докато адаптацията на Кубрик остана в историята на киното.

Стефани Майър

Враждата между Кинг и Стефани Майер се разпалва от интервю за USA Weekend през 2009 г., в което Кинг сравнява неблагоприятно автора на „Здрач“ с Дж.К. Роулинг.

„И Роулинг, и Майер, говорят директно на младите хора“, каза той. „Истинската разлика е, че Дж. К. Роулинг е страхотен писател, а Стефани Майер хич не може да пише. Тя не е много добра.“

Не е изненадващо, че посветената тийнейджърска фен база на франчайза дойде в защита на Майер, но авторката никога не отговори публично на коментарите на Кинг.

Независимо от това, Кинг се придържа към изказването си от години и го е повторил в няколко интервюта. Той твърди, че критиката към Майер е изцяло литературна и не е на лична основа.

Тед Круз

Кинг за първи път се нахвърли върху Тед Круз, друг консервативен политик, през февруари 2021 г. Сенаторът от Тексас беше изправен пред широка критика, че предприе семейно пътуване до Канкун, докато неговите избиратели страдаха от прекъсване на електрозахранването и минусови температури след тежка зима буря в щата.

Кинг беше един от многото, които нападнаха Круз в социалните медии. След като 53-годишният публикува предупреждение до X за „инвазия“ на мигранти на южната граница, Кинг коментира: „Вие също сте прекарали много време в Канкун. Това е доста южно, нали?“

Круз отвърна на удара, обвинявайки Кинг, че е „ляв мултимилионер“, който пренебрегва страданието на южната граница, обвинявайки го, че не го е грижа за смъртните случаи и малтретирането, случващи се там.

Въпреки това Кинг продължи да се подиграва на Круз в социалната мрежа, изтъквайки богатството на републиканския политик и усещането за липса на загриженост за неговите избиратели.

В отговор на пренебрежението Круз обвини Кинг, че е заобиколил дебат по граничните въпроси, като се е съсредоточил върху нетната си стойност, добавяйки, че ще продължи да „се бори всеки ден за 30 милиона тексасци“.

Рон ДеСантис

Заедно с Disney, Рон ДеСантис добави Кинг към списъка си с врагове в света на развлеченията. Те първоначално се сблъскаха през август 2021 г., когато Кинг се появи в The Late Show със Стивън Колбърт.

По време на интервюто Кинг не сдържа презрението си към губернатора на Флорида. Писателят, който има ваканционна къща в щата, критикува начина, по който републиканците се справят с пандемията COVID-19 и екологичната криза, причинена от червения прилив във водите на Флорида.

„Рон ДеСантис вероятно не е най-ярката крушка в полилея дори и в най-добрите си моменти“, каза Кинг.

Когато Колбърт попита Кинг дали вярва, че ДеСантис е „зъл гений“ , авторът отговори: „Не, не бих казал така. Знаеш ли, той някак има вид на елен в светлината на фаровете. "

Не след дълго дуото започна да спори на X, като Кинг упрекна Десантис за забраната му за маски в училищата и политиките за околната среда.

„Политиките на Десантис са десни политики на „индивидуалните правила и по дяволите какво се случва“, пише той. „Те превръщат един красив щат в голямо интензивно отделение, където дори здравите хора едва могат да дишат.“

Кинг обаче беше подложен на критики през юли 2022 г., след като случайно сподели подвеждащо заглавие за ДеСантис. Статията в Salon предполага, че ДеСантис е подписал законопроект, изискващ от учителите и професорите да регистрират политическите си възгледи в държавата.

„ДеСантис подписва законопроект, изискващ от студентите и професорите във Флорида да регистрират политически възгледи в държавата“, туитна той. "Аз. Не мога. Дори."

След като осъзна грешката, Кинг се извини, като призна, че не е проверил точността на заглавието, преди да го сподели.

Съжалявам, че публикувах заглавието, без да съм по-уверен, че историята е правилна“, каза той. „Twitter е постоянна възможност за учене и аз ще се опитам да се справя по-добре.“

Не пропускайте най-важните новини - последвайте ни в Google News Showcase

 

Коментари 4
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

4 коментара
 
Ако един мъж те носи на ръце, целува те от глава до пети, налива ти шампанско, покрива те с рози, отрупва те с бижута... Събуждай…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>Избраха ръководствата и членовете на постоянните комисии в 50-ото НС</p>

Избраха ръководствата и членовете на постоянните комисии в 50-ото Народно събрание

България Преди 8 минути

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисoв отново оглави Комисията по външна политика

<p>14 ученици са приети в болница след консумация на лют чипс</p>

14 ученици са приети в болница след консумация на лют чипс в Япония

Свят Преди 18 минути

Чипсът е овкусен с прословутите “призрачни чушки”

Сателитни кадри показват мистериозни обекти до резиденцията на Путин (СНИМКИ)

Сателитни кадри показват мистериозни обекти до резиденцията на Путин (СНИМКИ)

Свят Преди 1 час

Валдай се намира северозападно от Москва и на югоизток от Санкт Петербург

Пожар изпепели автомобил, къща и селскостопански постройки край Враца

Пожар изпепели автомобил, къща и селскостопански постройки край Враца

България Преди 1 час

Огънят пламнал във вторник през нощта в оряховското село Долни Вадин

Нова атака близо до Доналд Тръмп

Нова атака близо до Доналд Тръмп

Свят Преди 1 час

Застрелян е мъж, въоръжен с два ножа

Отвориха специална телефонна линия за сигнали за пожари

Отвориха специална телефонна линия за сигнали за пожари

България Преди 1 час

Единният телефон за спешни случаи 112 продължава да функционира и на него също могат да се подават сигнали, както досега

След проливен дъжд: Луксозният дом на Дрейк се наводни

След проливен дъжд: Луксозният дом на Дрейк се наводни

Свят Преди 1 час

Домът на Дрейк, известен като „Посолството“, се намира в луксозния квартал Bridle Path в Торонто

Откриха голямо количество наркотици на яхта на пристанището в Царево

Откриха голямо количество наркотици на яхта на пристанището в Царево

България Преди 1 час

Плавателният съд е трябвало да отплава за Турция

<p>Разкриха какво е правил стрелецът срещу Тръмп преди атаката</p>

Хронология на събитията: Какво знаем за стрелеца срещу Доналд Тръмп

Свят Преди 1 час

Разследващите продължават да търсят мотива зад опита за убийство

<p>Дните на Земята ще растат с безпрецедентна скорост</p>

Дните на Земята ще растат с безпрецедентна скорост с топенето на полярния лед

Свят Преди 1 час

Познаването на точната ориентация на Земята във всеки един момент е от решаващо значение

"Фалшива тревога": Първи енергоблок на Ростовската АЕЦ отново е включен

"Фалшива тревога": Първи енергоблок на Ростовската АЕЦ отново е включен

Свят Преди 1 час

Във вторник вечер "Росатом" съобщи, че той е прекратил работа автоматично поради неизправност в турбинния генератор

Благоприятен ли е бизнес климатът в България за чуждестранни IT инвестиции?

Благоприятен ли е бизнес климатът в България за чуждестранни IT инвестиции?

Любопитно Преди 2 часа

Българските IT компании имат потенциала да се конкурират успешно на глобалния пазар

Разединение в ДПС и за разговорите с ПП-ДБ

Разединение в ДПС и за разговорите с ПП-ДБ

България Преди 2 часа

Джевдет Чакъров и Делян Пеевски изразиха различни позиции по темата

"Смърт от хиляди разрези": Новата фаза на войната в Украйна

"Смърт от хиляди разрези": Новата фаза на войната в Украйна

Свят Преди 2 часа

Ежедневните атаки са като "месомелачка" за украинската армия

<p>Каква е сумата, необходима за&nbsp;издръжка на тричленно семейство у нас</p>

КНСБ обяви нужната сума за издръжка на тричленно семейство у нас

Пари Преди 2 часа

1453 лева на месец са необходими за сам живеещ човек, за да живее нормално

Още по-екологични SIM карти от Vivacom

Още по-екологични SIM карти от Vivacom

Любопитно Преди 2 часа

Иновативните карти са произведени от 100% рециклирана пластмаса