1

П рез зимния сезон храната е от изключително значение, за да стимулираме имунната си система и да се предпазим от настинка и вируси в студените дни.

Сред храните, които е полезно да консумираме през сезона, са нар, киви, цитрусови плодове, варива, сладки картофи.

А един начин как да комбинираме някои от тях във вкусна и свежа салата, ни дава Наталия от Natali’s Beauty в новото си видео.

Ето как да си приготвите много здравословна, богата на полезни витамини и минерали зимна салата.

Необходими продукти:

- 2 моркова

Морковите са с високо съдържание на каротин, който се превръща в тялото ни във витамин А. Също така, морковите са полезни за сърцето и бъбреците.

Източник: Gulliver/Getty Images

- 1 глава червено цвекло

Червеното цвекло съдържа магнезий, хлор, сапонини, бетаин, йод, цинк, калций, натрий и др. То изчиства от токсини организма ни, спомага за доброто функциониране на черния дроб, бъбреците, далака и жлъчката.

Източник: Thinkstock/Guliver

- 1 глава целина 

Ако искате да си набавите витамините А, К, С и бета-каротин, то всички тях можете да намерите в целината!

Източник: ThinkStock/Getty Images

- шепа сурови орехи 

Орехите ни осигуряват повече от 19 полезно витамина и минерала. 

Източник: Getty Images/Guliver

- 1/2 лимон
- 2 с.л. сурово пресован зехтин
- сол на вкус 

Източник: ThinkStock/Getty Images

Начин на приготвяне:

След като хубаво сте измили зеленчуците, време е да ги обелите и рендосате. Започнете с целината, защото е бяла, след това морковите и накрая цвеклото. Можете да използвате ренде, но и кухненски робот, който има опция да рендосва.

Знаете колко много цапа червеното цвекло, нали?

Много хора се отказват да готвят с него поради тази причина! За да си спестите нов час при маникюристката или чудене как да извадите естественото багрило от кожата си, използвайте ръкавици! Продават се във всяка аптека и са чудесни за готвене с цвекло или пилешко да речем.

След като сте смесили всички съставки в купа, време е за дресинга.

Изстискайте сока от половин лимон и добавете 2 с.л. зехтин, а после и сол на вкус. Разбъркайте добре с вилица, за да се получи хомогенна смес.

С дресинга залейте салатата.

За финал поръсете с накълцани орехови ядки.

С няколко лесни стъпки и малко продукти може да си приготвите вкусна сезонна салата.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@
Коментирай
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

1 коментар
 
Нека ти разкажа...
Ексклузивно

Нека ти разкажа...

Преди 3 часа
Кристиан Кръстев
Ексклузивно

Бивш министър пое транспорта в София

Преди 5 часа
<p>Земетресение разлюля остров Крит</p>
Ексклузивно

Земетресение разлюля остров Крит

Преди 7 часа
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Водещи новини