3

К огато през април 2010 г. съпрузите Майкъл и Кристин Барнет от Индиана, САЩ осиновяват 6-годишната Наталия Грейс, момиче от Украйна, това е сбъдната мечта за тях. Но почти веднага Барнет твърдят, че са се оказали в кошмар, пише NY Post.

"[Наталия] заплашваше да заколи синовете ми, да измъкне телата им навън и да ги зарови под терасата", твърди Майкъл Барнет в новия документален филм на Investigation Discovery "Любопитният случай с Наталия Грейс", който излиза в понеделник. 

"Тя се опита да отрови и убие съпругата ми!" - казва той. "Тя е социопат."

В поредицата от шест части Майкъл разказва подробно за терора, който той, Кристин и биологичните им синове Джейкъб, Уесли и Итън твърдят, че са преживели в ръцете на Наталия, която е родена с рядка форма на джудже, наречена конгенитална спондилоепифизарна дисплазия. 

"Това, което те са се надявали да се превърне в много щастлив домашен живот, се превръща в истинска история на ужасите", казва пред The Post правният анализатор Бет Карас.

Но дали Наталия е извършител или жертва?

На 26 април 2010 г., след като прибрали Наталия от агенцията Adoption by Shepherd Care в Холивуд, Флорида, семейство Барнет уж направило шокиращо откритие, докато къпели осиновената си дъщеря. 

"Наталия имаше окосмяване", казва Майкъл. Майкъл и други участници в досието твърдят, че Наталия е показвала физически признаци на зрялост, въпреки че е твърдяла, че е на шест години.

Тревожната находка ги накарала да започнат да смятат, че тя е възрастен, който се маскира като дете - въпреки че документите показват, че датата ѝ на раждане е 4 септември 2003 г. По-късно двойката твърди, че е открила, че тя е имала менструация.

"Ние не знаем коя е тя. Не знаем откъде е в действителност", казва Майкъл. "Кой, по дяволите, е този човек? Доколкото знам, тя е живяла в Украйна в продължение на 20 години."

Той също така твърди, че Наталия е започнала да крои планове да убие семейството му през първите четири месеца от осиновяването. 

"Тя беше взела ножове от кухнята и ги криеше под леглото си - казва Майкъл в документа. "[Тя казваше]: "Ще те убия в съня ти".

Майкъл твърди, че Наталия злонамерено е примамвала момчетата на Барнет на пътища с интензивно движение, размазвала е фекалии по лицата им, подправяла е кафето на Кристин с отровни почистващи препарати и се е опитала да я блъсне във високоволтова електрическа ограда. 

"Тя крещеше на висок глас: "Ти, е - - кралска кучка, ще те убия. Ще умреш", разказва той за инцидента с оградата. 

Майкъл твърди, че Наталия е подлагала него и семейството му на насилие и често ги е заплашвала, че ще ги убие в съня им. През 2012 г. двойката вкарва Наталия в психиатричната болница Larue Carter House в Индианаполис.

"Тя не е дете. Това е възрастен човек", казва анонимен служител на болницата в документа. 

"Спомням си, че видях колко голям бюст имаше тя", казва друг. "Тя говореше за секс ... Наталия правеше предложения на мъжете".

Наталия, която не участва в документалния филм и не може да бъде открита от The Post, публично отрича всички обвинения. През 2019 г. тя отиде в предаването "Д-р Фил" и заяви, че твърденията "изобщо не са верни".

"Аз съм на 16 години", каза тя със сълзи на очи. По време на интервюто с д-р Фил през 2019 г. Наталия категорично отрича, че е възрастна, която се представя за дете.

Други, които са се сблъсквали с Наталия, преди да заживее с Барнет, казват, че тя не е била нищо повече от дете с увреждания, което е било прехвърляно от дом на дом след пристигането си в САЩ през 2008 г. 

"В сърцето ми Наталия е дъщерята, която никога не съм имала", казва Джудит Ървинг, малък човек, който е обмислял да осинови Наталия.

Ървинг казва, че предполагаемите актове на насилие от страна на Наталия срещу Барнет вероятно са били празни заплахи. 

"Смятам, че да се страхуваш от дете, когато си пълнолетен, възрастен човек, е малко нелепо", казва тя. "[Барнет] искаха да твърдят, че тя е по-възрастна, отколкото е. Това е просто лудост. Кой мисли за това?"

В документа Майкъл твърди, че с Кристин са били щастливо женени в продължение на 15 години, преди да осиновят Наталия. Двойката обаче е имала история, свързана с домашно насилие, датираща от 2003 г. След един месец в психиатричната клиника Наталия е освободена. Скоро след това Майкъл и Кристин законно променят възрастта ѝ на 22 години и ѝ наемат едноетажен апартамент в комплекс в Уестфийлд, Индиана. 

Там, според тази поредица, жителите обвиняват Наталия, че преследва, тероризира и упражнява сексуален тормоз върху възрастни и деца в квартала. 

"Тя е наистина зла и коварна", казва бившата съседка Сю Маккалъм в поредицата. "Хората си мислят, че тя е малка и деформирана. Тя не би могла да направи всички тези неща, които всички казват". Но те грешат и тя го е направила." 

Наемодателят отказва да поднови договора за наем на Наталия през следващата година. 

Барнет наемат на Наталия апартамент, който не е пригоден за нейните специални нужди, в двуетажна къща в Лафайет, Индиана. След това семейството, което се подготвяло да се премести в Канада, настанява Наталия в двуетажна жилищна сграда - но без приспособления за специалните ѝ нужди - в Лафайет, Индиана. 

"Те я захвърлиха", казва Карас пред The Post. "Идеята, че ще я настанят в апартамент, в който няма модификации или ерготерапевт, е сърцераздирателна." 

Майкъл твърди в документалния филм за тяхната история, че идеята на Кристин е била да остави Наталия сама да се грижи за себе си. Той също така твърди, че Кристин е била жестока към Наталия.

Същата година, след като се бори да оцелее сама, Наталия се премества при Антуан и Синтия Манс, с които се запознава случайно и познава само от три дни. 

В документа Карас обяснява, че няколко правоприлагащи органи активно са разследвали случая на Наталия между 2014 и 2019 г., за да установят дали тя е била неправомерно изоставена от Барнет.

През септември 2019 г. на Майкъл и Кристин са повдигнати две обвинения в небрежно отношение. 

През 2019 г. Майкъл и Кристин Барнет са обвинени в небрежност за това, че уж са изоставили Наталия в апартамент в Лафайет, Индиана. Карас разказва пред The Post: "Едната група от обвиненията за небрежност се основаваше на това, че Наталия е изоставено дете. Другите обвинения се основават на това, че Наталия е била изоставена като възрастен със специални нужди".

Обвинението се опитва да докаже, че Наталия всъщност е била непълнолетна. 

През декември 2019 г. те откриват биологичната ѝ майка, Анна Гава, която потвърждава, че Наталия е родена през 2003 г. 

На кадри от показания в досъдебното производство на 14 октомври 2022 г. Наталия дава показания за възрастта си, като казва: "По закон съм на 33 години. Биологично съм на 19 години."

Въпреки това по време на процеса срещу Майкъл, започнал на 24 октомври 2022 г. в Лафайет, съдията постановява, че нито биологичната, нито законната възраст на Наталия ще бъдат споменавани по време на производството. 

В крайна сметка на 27 октомври 2022 г. Майкъл е признат за невинен и по двете обвинения за небрежност. Обвиненията за пренебрегване срещу Кристин са отхвърлени на 23 март 2023 г. 

Съобщава се, че Наталия е останала заместващ член на семейство Менс, който я е придружавал в съда по време на съдебните процеси. 

"Не знам дали има една единствена жертва [в този случай]", каза Карас. 

"Дали Наталия е убедителна измамница, или пренебрегнато дете?" - попита тя. "Не знам дали знаем цялата истина."

Коментари 3
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

3 коментара
 
Годеж. Бащата на булката се обръща към зетя: - Зетко, къде смятате да живеете след сват бата?! - Амиии... ще поживеем с вас известно време...…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Над 100 представители на голям телекомуникационен оператор се включиха във второто издание на вътрешния гейминг турнир Gaming Thursday

Над 100 представители на голям телекомуникационен оператор се включиха във второто издание на вътрешния гейминг турнир Gaming Thursday

Любопитно Преди 3 минути

Вътрешният корпоративен турнир по електронни спортове на А1 е част от инициативите в компанията за изграждане на позитивна работна среда

На ски по бански: Организират спускане в плажен стил в Пампорово

На ски по бански: Организират спускане в плажен стил в Пампорово

България Преди 6 минути

Спускане на скиори и сноубордисти по бански се организира на 6 април от връх Снежанка

АЕЦ "Запорожие" в град Енергодар, Украйна

На ръба на колапса: Какво се случва в АЕЦ "Запорожие"

Свят Преди 37 минути

Системите за сигурност на АЕЦ "Запорожие" са деградирали до такава степен, че тя може да бъде опасна

<p>Провалът и възходът&nbsp;на Путин от агент на КГБ до върха на Кремъл</p>

Путин: Как агент на КГБ от Ленинград стигна до върха на Кремъл

Свят Преди 48 минути

През 1996 г. той се премества в Москва и започва работа в Кремъл

Светият Синод избира наместник-председател

Светият Синод избира наместник-председател

България Преди 52 минути

Той ще отговаря за избора на нов патриарх в рамките на следващите 4 месеца

Велико Минков

Спешен ДНК тест иска Велико Минков след жестокото убийство в София

България Преди 1 час

Пейо Пеев бе убит, но се води баща на детето, защото е сключил брак с майката преди раждането на детето

Снимката е илюстративна

Двама души загинаха при падане на лавина в Камчатка

Свят Преди 1 час

Те са били част от по-голяма туристическа група

Инфлацията в ЕС падна под 3% за първи път от близо 3 години

Инфлацията в ЕС падна под 3% за първи път от близо 3 години

Свят Преди 1 час

Индексът на потребителските цени в ЕС е стигнал 2,8% през февруари спрямо 3,1% през януари

Израел ликвидира третия човек в йерархията на "Хамас"

Израел ликвидира третия човек в йерархията на "Хамас"

Свят Преди 2 часа

При мащабна операция в болничния комплекс "Аш Шифа" в Газа са били убити десетки палестински бойци, арестувани са над 200 души

ЕС ще санкционира лица и институции, свързани със смъртта на Навални

ЕС ще санкционира лица и институции, свързани със смъртта на Навални

Свят Преди 2 часа

Все още не се съобщава официално кой попада във въпросния списък

Правят аутопсия на детето, което почина в училище в Казанлък

Правят аутопсия на детето, което почина в училище в Казанлък

България Преди 2 часа

Инцидентът станал след края на часа по физическо

<p>&quot;Часовникът на апокалипсиса тиктака&quot;</p>

Гутериш предупреди: Човечеството няма да преживее продължение на "Опенхаймер"

Свят Преди 3 часа

Генералният секретар на ООН се опита да привлече вниманието към риска от ядрена война

<p>Разпитват свидетели по делото за побой срещу Васил Михайлов</p>

Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син Васил Михайлов

България Преди 3 часа

Срещу него има и друго дело, свързано с отправени заплахи срещу бившата му приятелка