3

Н якои го смятат за един от най-блестящите умове на нашето време, други не са му най-големите фенове (особено Американската Комисия по ценни книжа и фондови борси (SEC)).

Мъск отново ядоса регулаторите с туитовете си

Той е инженер, изобретател, предприемач, инвеститор, милиардер и една доста противоречива личност… той е просто Илон Мъск.

Независимо дали сте от феновете му, или пък го смятате за егоцентричен фукльо, успехите на собственика на авиокосмическата корпорация "Спейс Екс" не могат да бъдат отречени.

Футуристичната мисъл на Мъск му създаде империя и направи името му популярно по целия свят (и в космоса).

И дори да не искате да оглавявате компании като „Спейс Екс“ и „Тесла“, със сигурност някой друг съвет за успех от един милиардер не би бил излишен при създаването и развиването на свой бизнес или изграждането ни като успешни личности.

Ето и няколко “Musk-dos” съвета за успех на Илон Мъск:

Никога не се предавайте

Мъск, както много други предприемачи, добре познава вкуса на провала. Той е изправян пред редица предизвикателства с компаниите си, както и пред фалит, но винаги се изправя на краката си и продължава.

Никога не се предавам. Трябва да съм умрял или напълно неработоспособен“, споделя той през 2014 г. в 60-минутно интервю със Скот Пайли.

Харесвайте това, което правите

Независимо в коя област сте, дори да сте най-добрите от добрите, винаги има шанс за провал. Затова е наистина важно да харесваш това, които правиш. Ако не ти харесва, животът е твърде кратък…“, казва Мъск по време на презентация.

Не се вслушвайте в дребни хора

И под дребни хора се имат предвид бедните души и умове, които винаги ще намерят начин да омаловажат труда ви и да ви накарат да се чувствате неспособни. Ако вярвате в себе си, не слушайте завистниците.

Както Илон казва пред Пайли „Лудост е колко много хора се опитаха да ме разубедят да основа своя компания. Една приятелка дори ми показа поредица от видеа на взривяващи се ракети. Просто не искаше да загубя всичките си пари… Правим нещата, които изглеждат обречени на провал, но сме щастливци, поне донякъде, и успяваме“.

Вижте и останалите съвети за успех на Илон Мъск:

Правилата за успех на Илон Мъск

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@