9

Д ългоочакваните мемоари на херцога на Съсекс вече са факт и са определеляни като дълбок размисъл върху скръбта, любовта и изцелението, разказвайки как житейските преживявания на Хари са го оформили в човека, който е днес.

Мемоарната му книга "Spare" ("Резервен") предизвика лавина от коментари и дискусии, чиито отзвук ще отеква дълго. Принцът обяснява заглавието така: наскоро научил, че баща му Чарлз казал на майка му Даяна в деня на неговото раждане: "Чудесно! Вече ми даде наследник и резерва - работата ми е свършена".

В книгата му принц Уилям се появява в множество истории. Събрахме всичко, което принц Хари сподели в мемоарите си за връзката си с бъдещия монарх и съпругата му.

Уилям и Кейт, Хари и Меган: Кралската четворка отново заедно

Хари твърди, че Уилям го е нападнал по време на спор за Меган

Хари припомня за конкретен спор с брат си през 2019 г., който се превръща във физическо насилие. Той твърди, че прееканието е започнало, когато Уилям нарекъл съпругата му Меган Маркъл "трудна", "груба" и "дразнеща", на което Хари отговорил, че брат му просто "повтаря наративите от пресата" за жена му. Тогава Хари обвинява брат си, че се държи като наследник, след което двамата си разменят обиди. Уилям в защита казал, че просто се опитва да помогне на брат си.

„Той се нахвърли върху мен. Всичко се случи толкова бързо“, пише Хари. „Той ме хвана за яката и ме събори на пода. Паднах върху купата на кучето, която се спука под гърба ми, парчетата се врязаха в мен. Лежах там за момент, замаян, след което станах на крака и му казах да се маха.", продължава той.

Принц Хари - изгубеното момче на короната

Хари твърди, че Уилям и Кейт са го накарали да носи нацисткия костюм

В книгата Хари твърди, че брат му Уилям и снаха му Кейт Мидълтън са го насърчили да носи нацистка униформа на партито с маски през 2005 г. Тогава Хари беше на 20 години и снимката му с военна риза и лента с червена свастика, държащ питие и цигара, влезе в световните заглавия. Хари твърди в мемоарите си, че е обсъждал с брат си и съпругата му дали да се облече като нацист или като пилот за партито на тема „Местни и колониални“ и те го насърчили да избере точно нацисткия костюм. „Попитах Уили и Кейт какво мислят. Нацистка униформа, казаха те“, пише още Хари.

Важните послания на принц Хари, които пропуснахме

Тогава Хари изрази дълбоко разкаяние за обидното облекло, наричайки решението „една от най-големите грешки в живота ми“ в документалните сериали за Хари и Меган наскоро излъчени по Netflix.

Хари нарича Уилям свой „любим брат“ и „архемезис“

По време на скорошно интервю, водещият цитира "Spare" и моли Хари да разясни защо нарича Уилям свой „любим брат“ и „архемезис“ в книгата.

„Винаги е имало състезание между нас двамата, странно е“, отвърна Хари. „Мисля, че това наистина беше умело изиграно от британската преса. Те изправиха уелсците – от които сега са Кейт и Уилям – срещу Съсекс, мен и жена ми. Винаги са ни настройвали един срещу друг. Те също настройваха Кейт и Меган една срещу друга."

Какво научихме от сериала "Хари и Меган"?

Хари се е чувствал така, сякаш Уилям си е „заминал завинаги“, след като се жени на Кейт Мидълтън

В откъс от мемоарите си Хари си спомня, че е почувствал сватбата на Уилям и Кейт като „още едно сбогуване“

„Братът, когото придружих до Уестминстърското абатство сутринта изчезна – завинаги“, пише Хари. „Кой би могъл да го отрече? Той никога вече нямаше да бъде Уили. Никога повече нямаше да яздим коне заедно. Кой ни раздели? Животът, ето кой."

„И си спомням как Уили тръгна с Кейт по пътеката и се качиха в каретата, която щеше да ги отведе до Бъкингамския дворец и във вечното партньорство, което си бяха обещали. Спомням си, че си помислих: Довиждане“, пише той.

Източник: Getty Images

Хари и Уилям молят баща си Чарлз да не се жени за Камила

В откъс от "Spare", Хари пише, че той и Уилям не са били против баща им крал Чарлз да има романтична връзка със сегашната кралица Камила след смъртта на майка им принцеса Даяна, но те не са не искали той да се жени за нея.

Хари пише още, че той и Уилям са имали лични срещи с Камила в опит Чарлз официално да представи любимата на синовете си. Хари пише, че първоначално се е страхувал, че Камила - тогава известна като Камила Паркър Боулс - ще бъде "зла мащеха".

„Спомням си, че се чудех... дали ще бъде жестока с мен; дали ще бъде като всички зли мащехи в приказките“, пише той.

Срещите са минали добре, но братята са били против идеята баща им да се обвърже сериозно с „другата жена“. Дългогодишната връзка на Чарлз и Камила се припокриваше със браковете им с принцеса Даяна и Андрю Паркър Боулс, а Даяна споменава Камила в интервюто си за Панорама от 1995 г., когато казва: „Бяхме трима в този брак, така че беше малко пренаселено ."

Чарлз и Камила се женят през април 2005 г. и тя получава титлата херцогиня на Корнуол след техния съюз. След смъртта на кралица Елизабет Чарлз става крал Чарлз III и дава титлата кралица консорт на съпругата си.

Вижте младоженците принц Хари и Меган Маркъл

Принц Хари споделя за спор между съпругата му Меган Маркъл и снаха му Кейт Мидълтън

В "Spare" принц Хари описва конфронтация между двете жени, след като Меган спомена „бебешкия мозък на Кейт заради нейните хормони“ по време на разговор преди сватбата на принц Хари и Меган през май 2018 г.

„Това предизвика такъв огромен скандал, защото на Меган беше казано, че не е достатъчно близка със снаха си, за да обсъжда хормоните ѝ, и това не е начинът, по който хората разговарят помежду си в кралското семейство“, пише Хари.

Съобщава се, че Меган на свой ред е била обидена от порицанието.

Източник: GettyImages

Вражда за шаферските рокли между Меган Маркъл и Кейт Мидълтън

На страниците на книгата си Хари говори за случилата се пред сватбата вражда между Меган и Кейт. Таблоидите съобщиха през есента на 2018 г., че Меган Маркъл е разплакала Кейт преди сватбата, но Меган каза пред Опра, че това не е вярно и всъщност е било обратното. Тя отказа да навлезе в повече подробности, като сподели: „Не мисля, че е честно спрямо нея да навлизам в подробности, защото тя се извини. И аз ѝ простих."

Хари няма същата сдържаност като съпругата си. По-скоро той се впуска изцяло в подробностите от враждата на Меган и Кейт - дори споделя текстовите съобщения, разменени между кралските жени.
„Роклята на Шарлот е твърде голяма, твърде дълга, твърде широка. Тя плака, когато я пробваше у дома“, твърди се, че Кейт е написала на Меган.

Меган отговорил: „Точно, аз казах, че шивачът стои тук от осем сутринта. Можеш ли да доведеш Шарлот, за да преправят роклята, както направиха всички останали майки?“

"Хари е в култ": Кралското семейство изпадна в отчаяние

На което Кейт отговорила: „Не, всички рокли трябва да бъдат преправени“. Тази кореспонденция накарала Меган да се почувства зле и да се разридае. На следващата сутрин Кейт се появява с цветя и картичка, в която се извинява за случилото се.

„Просто недоразумение, казах си“, пише Хари.

В своята мемоарна книга "Spare" принц Хари разказва още и за това как е употребявал наркотици в ранната си младост, как е загубил девствеността си, споделя и за студеното отношение на семейството си към Меган и целенасоченото изтичане на информация от Двореца в пресата. 

Коментари 9
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

9 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Освободиха от длъжност областния управител на Бургас

Освободиха от длъжност областния управител на Бургас

България Преди 21 минути

Пламен Янев беше назначен за областен управител на Бургас на 28 юли 2023 година

Стоянов: Янев е имал контакт с Мартин Божанов

Стоянов: Янев е имал контакт с Мартин Божанов

България Преди 25 минути

Това става известно от писмен отговор на служебния министър на вътрешните работи

Стефан Димитров: Оставам министър до указ на президента

Стефан Димитров: Оставам министър до указ на президента

България Преди 54 минути

Стефан Димитров: Аз не съм политик, аз съм дипломат

България няма да „паркира“ МиГ-29 до 2028 г.

България няма да „паркира“ МиГ-29 до 2028 г.

България Преди 2 часа

Вдигат заплатите в армията

Как да организираме по-добре приложенията си

Как да организираме по-добре приложенията си

Технологии Преди 3 часа

Няколко съвета за по-практична работа със смартфона

ЕС призова Грузия да не приема закона за "чуждестранните агенти"

ЕС призова Грузия да не приема закона за "чуждестранните агенти"

Свят Преди 3 часа

Той нанася вреди на страната и противоречи на европейските принципи, заяви говорител на ЕК

<p>&nbsp;Ударът на Иран срещу Израел обедини и същевременно раздели Конгреса на САЩ</p>

"Светът гори": Ударът на Иран срещу Израел обедини и същевременно раздели Конгреса на САЩ

Свят Преди 3 часа

Демократите в Конгреса се стараят да не критикуват прекалено остро действията на Байдън по отношение на конфликта в Газа

Вулканът Руанг в Индонезия с пет големи изригвания за ден (ВИДЕО/СНИМКИ)

Вулканът Руанг в Индонезия с пет големи изригвания за ден (ВИДЕО/СНИМКИ)

Свят Преди 3 часа

Властите затвориха летище, продължава евакуацията на хора от района

Защо е важно да приемаме магнезий

Защо е важно да приемаме магнезий

Любопитно Преди 4 часа

Повишаването на магнезиевите нива в мозъка може да подобри когнитивните функции

<p>Всичко, което трябва да знаем, за да се предпазим от коклюш</p>

Всичко, което трябва да знаем, за да се предпазим от коклюш

България Преди 4 часа

Полезна информация и съвети от Европейският център за профилактика и контрол върху заболяванията

<p>Обмислят&nbsp;2 май да бъде неучебен ден в цялата страна</p>

Галин Цоков: Обмисляме 2 май да бъде неучебен ден в цялата страна

България Преди 4 часа

Според него има възможност издадените вече заповеди от някои кметове, които обявиха 2 май за неучебен ден, да отпаднат

Ново земетресение в Турция, този път край Измир

Ново земетресение в Турция, този път край Измир

Свят Преди 4 часа

Трусът е станал в 11.02 ч. местно (и българско) време, а епицентърът му е бил недалеч от турския град Сеферихисар

БСП: България ще плати за газ с 1,2 млрд. лева повече, отколкото може да използва

БСП: България ще плати за газ с 1,2 млрд. лева повече, отколкото може да използва

България Преди 4 часа

От левицата представиха доклада от дейността на Временната комисия за установяване на факти и обстоятелства около подписването на договора с турската газова компания "Боташ"

Арести в Полша заради нападение срещу съмишленик на Навални

Арести в Полша заради нападение срещу съмишленик на Навални

Свят Преди 4 часа

Арестуваните заподозрени ще бъдат прехвърлени в Литва

руски газ

Енергийният регулатор на Съюза: ЕС още се нуждае от руския природен газ

Свят Преди 4 часа

Руският втечнен природен газ е нужен, въпреки забраната, за да се избегне енергиен шок

Електроразпределителна мрежа

На първо четене: Парламентът отложи либерализацията на пазара на ток за 2025 година

България Преди 4 часа

Реформата на електроенергийния пазар за битови потребители трябваше да започне частично от 1 юли