0

Едва ли има някой, който не обича пълнени чушки с яйце и сирене, но какво ще стане, ако заменим сладката чушка с една от най-лютите - отговорът е в тази рецепта от кулинарния канал 24kitchen.

Чушки халапеньо със сирене и бекон

  • 6 чушки халапеньо
  • 150 г крем-сирене
  • 1 ч.л. сос хабаньеро
  • 1 ч.л. сос чипотле
  • 1 с.л. нарязан на ситно див лук
  • сол и черен пипер
  • 1 с.л. карамелизиран бекон
  • 20-24 слайса бекон
  • 2 яйца
  • 1/2 ч.ч. брашно
  • 1/4 ч.ч. хлебни трохи или галета панко
  • 4 ч.ч. олио за пържене
Източник: iStock/Getty Images

Направете разрез отстрани на чвсяка чушка, без да отстранявате дръжката. С помощта на лъжичка извадете семките.

В купа намачкайте крем-сиренето със стайна температура. Добавете двата люти соса, нарязания див лук и начупения на парченца карамелизиран бекон (ленти бекон се разстилат в тавичка и се поръсват със захар, пекат се във фурна). Разбъркайте добре и овкусете със сол и черен пипер.

Напълнете чушките със сместа. Увийте всяка чушка в 3-4 ленти бекон. Поставете напълнените и увити чушки в хладилник за 10 минути.

Загрейте олиото в дълбок тиган до 180 градуса. Оваляйте чушките първо в брашно, после в разбити яйца с малко прясно мляко и накрая в хлебни трохи или галета панко. Изпържете чушките от всики страни, до златисто-кафяво. Извадете върху кухненска хартия.

Разрежете чушките на половинки, под ъгъл и поднесете с подходяща напитка.

Ако тази рецепта ви се струва пригответе 

Пържени картофи с пикантен сос, те със сигурност ще се харесат на всички.

1 кг картофи
зехтин за пържене на маслена баня за соса:
400 г домати на кубчета (от консерва)
3 скилидки чесън
1/2 глава червен лук
1 дафинов лист
2 с. л. зехтин
1 с. л. червен пипер (или 1 с. л. пушен)
1 ч. л. захар
1/4 ч. л. кайенски пипер
сол на вкус

Източник: iStock/Getty Images

Картофите се белят и се режат на големи кубчета. Пържат се на няколко пъти в сгорещения зехтин до полуготовност, за около 8 минути.

Изваждат се в цедка, за да се отцедят от излишната мазнина. Лукът и чесънът за соса се наситняват и се запържват в зехтина.

Прибавят се дафиновият лист, червеният пипер, кайенският пипер, доматите, 100 мл вода, сол на вкус и захарта. Готви се около 15 минути, дърпа се от огъня и сосът се прецежда през едра цедка.

Картофите се пържат още веднъж – до готовност. Изваждат се и се отцеждат от излишната мазнина, след което се посоляват. Сервират се със соса.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

@
Коментирай
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

<p>48 българи се завърнаха от <strong>Тирол&nbsp;</strong></p>
Ексклузивно

48 българи се завърнаха от Тирол 

Преди 14 минути
COVID-19 остави 900 000 испанци без работа
Ексклузивно

COVID-19 остави 900 000 испанци без работа

Преди 58 минути
Над 500 000 случаи на COVID-19 в Европа
Ексклузивно

Над 500 000 случаи на COVID-19 в Европа

Преди 1 час
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Водещи новини