4

Сандвичите отдавна не са само за децата, които тръгват на училищна екскурзия. Приготвени с внимателно подбрани съставки и поднесени с чаша вино, лесно могат да се превърнат в непретенциозна петъчна вечеря с приятели.

Предлагаме ви 3 варианта на сандвич от 24kitchen, на които няма да можете да устоите.

Тост с чеснови скариди

  • 1/4 ч.ч. нарязани на ситно магданоз и копър
  • 3 скилидки чесън
  • 10 скариди
  • 1/2 ч.ч. масло със стайна температура
  • лимонова кора
  • 6 филии бял тост хляб
  • сол и черен пипер
  • 2 с.л. гхи или масло

В купа сипете нарязаните на ситно магданоз и копър. Настържете фино обелените скилидки чесън.

Нарежете на стино предварително почистените и обелени скариди. Добавете ги в купата заедно с маслото. Настържете фино лимонова кора и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре с помощта на шпатула.

Намажете три филии със сместа със скариди. Захлупете всяка с втора филия. Разтопете гхи в тиган и запържете всеки сандвич по 2 минути от всяка страна.

Изрежете коричките по краищата на тост сандвичите и ги нарежете на малки триъгълници. Набучете по 3 триъгълничета на шишче и поднесете.

Брускети с тапенада

  • 500 г пълнозърнест хляб
  • 250 г маслини
  • 50 г филенца аншоа
  • 50 г каперси
  • 1 скилидка чесън
  • 150 г зехтин екстра върджин
  • 3 стръка копър
  • 0.5 лимон
  • сок
  • 1 стрък прясна майорана
  • сол и черен пипер
  • 3 бр. мариновани сушени домати

Нарежете хляба на филии и ги запечете за 10 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. 

Нарежете всички продукти за тапенадата по отделно – аншоата, различни видове маслини без костилки, каперсите, сушените домати и пресните подправки първо на едро, а след това на възможно най-ситно. Смесете ги добре и овкусете с малко лимонов сок, сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте добре.

Натрийте топлите запечени филии с обелената скилидка чесън. Намажете тапенадата върху хляба и гарнирайте със ситно нарязан копър.

Обгорен говежди бургер

  • 500 г говежсда кайма
  • сол
  • бял пипер
  • черен пипер
  • сос "Табаско" с пушен бекон
  • 4 слайса кашкавал
  • 1/4 салата Айсберг
  • 1 домат
  • 2 питки за бургер
  • майонеза
  • доматен сос
  • 2 кисели краставички
  • картофен чипс

Сложете каймата в купа и я овкусете с по една щипка сол, бял и черен пипер. Добавете лютия сос с вкус на пушен бекон и омесете каймата добре. Разделете я на две равни части. Омесете всяка част между дланите си, като зивестно време я прехвърляте от едната в другата си ръка. След това сплескайте каймата на плоско кюфте.

Поставете двата бургера в тавичка или тиган. Започнете да обгаряте повърхността им с газова горелка. За да приготвите бургерите по този начин, ще ви отнеме 5-10 минути.

Поставете по 2 слайса кашкавал или друг вид зряло сирене върху бургерите и обгорете и тях, докато леко се разтопят.

Разрежете питките на две и ги обгорете с горелката.  Намажете всяка половинка питка с майонеза и доматен сос. Подредете 2 кръгчета домат и нарязани листа айсберг. Поставете бургера и захлупете питката. Поставете кисела краставичка върху питката с бургер и я захванете към питката с помощта на дървен шиш.

Сервирайте говеждия бургер с картофен чипс.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

@
Коментирай
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

4 коментара
 
Палау
Ексклузивно

Палау: там, където няма коронавирус

Преди 7 часа
Изграждат Национална детска болница
Ексклузивно

Изграждат Национална детска болница

Преди 9 часа
Неща, които не знаем за коронавируса
Ексклузивно

Неща, които не знаем за коронавируса

Преди 9 часа
Екстракти, а не запарки – кои природни продукти ни поддържат здрави

Създадено за BIoLine

Ексклузивно

Екстракти, а не запарки – кои природни продукти ни...

Преди 10 часа
Почина народният борец Георги Рупкин
Ексклузивно

Почина народният борец Георги Рупкин

Преди 10 часа
Нови 8 заразени с COVID-19 у нас
Ексклузивно

Нови 8 заразени с COVID-19 у нас

Преди 11 часа
<p>48 българи се завърнаха от <strong>Тирол&nbsp;</strong></p>
Ексклузивно

48 българи се завърнаха от Тирол 

Преди 12 часа
COVID-19 остави 900 000 испанци без работа
Ексклузивно

COVID-19 остави 900 000 испанци без работа

Преди 13 часа
Над 500 000 случаи на COVID-19 в Европа
Ексклузивно

Над 500 000 случаи на COVID-19 в Европа

Преди 13 часа
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Водещи новини