33

К метовете на селата в Община Раковски се надпреварват кой да вземе стария асфалт от ремонта на автомагистрала "Тракия", за да поправи разбитите улици в малките населени места.

Вместо непотребната вече пътна настилка да се изхвърля на сметището, парчетата се товарят на камионите и се изсипват до депо в близкото село Белозем. Струпаните там хиляди тонове фракция ще отидат за настилка на калните улици в петхилядното село.

90 км/ч на АМ "Тракия" заради дупки

Чиновник до всяка дупка, но полицай не може

Борисов за дупките: От -15 на 20 градуса и пломба на зъб пада

"Такава фракция по принцип се закупува, тя струва пари, а при нас идва даром", каза пред Nova кметът на Белозем Иван Тачев. "Здрава е, предполагам, че 3-4 години ще издържи", допълни той.

Същевременно обаче Пенка Ангелова, жител на селото, вече 50 години чака улицата пред дома й да бъде ремонтирана. 80% от улиците в Белозем са в окаяно състояние. Осеяни са не с дупки, а с огромни кратери.

Затова старият асфалт няма да стигне за всички.

Отново тапи и ремонти на магистрали, как ще стигаме до морето

От страх да не свърши настилката от "Тракия”, някои от хората платили директно на камионите, за да я стоварят пред домовете им - по 100 лв. на камион, разказват те.

Старият асфалт ще стигне за ремонт на улици само на 3 села. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@