11

М устафа Карадайъ беше преизбран за председател на Движението за права и свободи на днешната отчетно-изборна конференция на движението, която се проведе изцяло онлайн. Карадайъ беше и единственият кандидат за поста.

"С този избор ме натоварвате с тежестта да продължавам да работя всеотдайно, за да го оправдавам всеки ден. Не се заблуждавам, признавам, аз съм човек и като такъв допускам грешки. Въпросът е в това до колко можеш да видиш своите грешки, да ги анализираш, да ги признаваш и да се учиш от своите грешки.

Мога да кажа, че съм благодарен на своите грешки на възможността да се уча от тях. Благодарен съм и на тези, които ми показваха грешките и така трябва да бъде. Ние сме партия, която върви напред. Развива се. Твърдо вярваме, че успехите се дължат на усилията на всеки един от нас, когато сме обединени и в заедност вървим по пътя. Ние сме партията, която не просто има амбиция да участва в управлението, ние знаем, че имаме силата, волята и капацитета да работим и да направим живота на българските граждани по-добър", заяви Карадайъ след избора.

"Вярваме, че можем и трябва да възстановим демокрацията и да пазим мира като ценност. Демокрацията означава сблъсък на идеи, толерантност на гледните точки и сериозни дебати. Историческите условия ни гарантират основното предимства в този процес - да имаме характер", каза още председателят на движението и продължи:

"Не очакваме да спрат лъжите и лъжливите внушения за нас. Ние ще продължаваме да се борим за доверието на всички наши избиратели и на всички български граждани. Да доказваме правотата на нашите идеи за едни по-добър живот в чиста и здравословна среда, където живота и здравето на всеки един от нас са защитени, където живота и здравето на всеки един човек са ценност, която държавната машина е призвана да гарантира. Още веднъж благодаря на всички ви за доверието. За мен е чест да бъда част от най- организираната стабилна и сериозна партия в България, част от либералното политическо семейство в Европа и в света".

По време на конференцията беше избран състава на Централния съвет. Програмата и решенията на НК.

Карадайъ се обърна към почетния председател на д-р Ахмед Доган с думите: "Благодаря ви, че ви има и че продължавате да ни насочвате. България и световната либерална общност има нужда от вас. За нас е празник, днес да сте с нас дори и при тези условия". Председателят на ДПС закри Национална отчетно-изборна конференция с пожелание за здраве и успех в борбата срещу COVID-19 и победа на предстоящите избори.

В навечерието на конференцията в социалните мрежи изненадващо се появи и почетният председател на ДПС- Ахмед Доган, информира NOVA.

Първоначално поздравителното му обръщение беше прочетено от евродепутата Илхан Кючюк, но веднага след това самият Доган, който присъства на онлайн събитието от самото начало, пожела да говори и на живо пред съпартийците си.

"Знаете ли, понякога така съм се сърдил на съдбата, че ме направи политик. Но като гледам как се утвърждавате и развивате, значи трябва да се извиня на съдбата, защото получавам едно огромно вътрешно удовлетворение, като ви гледам. Благодаря ви изобщо, че ви има! Убеден съм, че ви предстои много интересно бъдеще, особено в контекста на вашата отговорност, на този хъс, който имате - да изграждате нов свят.", каза Доган.

Той поздрави и председателя на движението Мустафа Карадайъ за организацията на онлайн конференцията.

"Респектиран съм от цялата организация, не че не съм очаквал такова нещо. В тези условия да направите онлайн конференция, поздравления, г-н председател", обърна се към него Доган.

По-рано в приветствието си той подчерта, че още повече сега, пред лицето на пандемията, е време "да си преговорим уроците за единство и заедност". Почетният председател на движението подчини словото си на пандемията от коронавирус и в този дух бяха напътствията към партията. "Един вирус промени начина на живот и показа колко много сме уязвими. Разбира се, и това ще мине".

Доган изтъкна, че епидемията е оголила "дефицитите на държавните институции".

"Удари икономиката. С лека ръка издигна здравната сигурност на гражданите в основен приоритет. Това шокира политическия елит, защото решаването на този проблем беше отлагано с години."

"Пожелавам ви да превърнете единството и заедността във вътрешна мотивация за правене на политики", заяви Ахмед Доган.

Той напомни на съпартийците си от ДПС, че винаги трябва да бъдат поне една крачка пред останалите партии. "Не забравяйте, че да бъдете равнопоставени с другите политически сили, трябва да сте поне една крачка, но не повече, пред тях в сканирането, визирането и реформирането на света, в който живеем. Ако изпреварването на другите е непоносимо за тях, тогава ще се превърнем в събирателен образ на врага за всички. Този императив е валиден за всички формации, които се появяват на бял свят като съпротива срещу асимилирането на тяхната идентичност. Намирането на оптималния баланс в съотношението какви сме и как искаме да се легитимираме, съобразно политическото време в обществото, е изкуството за правене на политика".

"Избирайки ръководните органи на партията, трябва да скрепим тези решения с личната отговорност на всеки един от делегатите – представители на нашите членове. То е необходимо, за да укрепим и развием организационните си структури, за да изградим имунитет срещу всеки политически вирус", каза от своя страна Карадайъ.

В отчета си за изминалия мандат председателят на ДПС обобщи действията на партията:

“Ангажирани с мисълта за утрешния ден, за отговорността пред бъдещите поколения, отчитайки действителната ситуация в страната, както и пълния провал на управляващото мнозинство, ДПС в началото на есенната сесия на парламента очерта необходимостта спешно правителството и Президентът да подадат оставка и да започнем дебати с участието на всички системни партии и формации в страната за вземане на такива решения, които да са в подкрепа и стимулиране на бизнеса, за очертаване на националните приоритети, за приемане на мерки, които да създадат реални условия за справяне с COVID-19. Изпълнението трябваше да се възложи на експертно правителство, което да изведе страната от кризата, да приеме бюджет, адекватен на икономическите и политическите реалности, както и да организира свободни и честни избори за нов парламент."

Президентът на Турция и председател на Партията на справедливостта и развитието (ПСР) Реджеп Тайип Еродоган се включи с  видео поздравление по време на 10-та онлайн отчетно-изборна конференция на ДПС.

Ердоган: В най-критичния период бяхме до нашата съседка България

Либерали по света в защита на Ахмед Доган

Летифов: ДПС ще преизбере лидера си Мустафа Карадайъ

Коментари 11
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

11 коментара
 
Блондинка в банката: - Здравейте, бих искала да отворя обща сметка... - С кого? - Все ми е едно... Важното да е с някой, който…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Властите в Киев разследват украински министър за корупция

Властите в Киев разследват украински министър за корупция

Свят Преди 31 минути

Министърът и неговото ведомство отказаха коментар по случая

Коя държава дава най-много военна помощ за Украйна

Коя държава дава най-много военна помощ за Украйна

Свят Преди 41 минути

Без военната и финансова помощ от други държави Украйна няма никакъв шанс да оцелее в тази битка

<p>Ким Кардашиян загуби повече от 100 000 последователи заради Тейлър Суифт</p>

Ким Кардашиян загуби повече от 100 000 последователи заради песен на Тейлър Суифт

Любопитно Преди 1 час

43-годишната Кардашиян все още не е коментирала ефекта на песента върху социалните ѝ медии

<p>Април или януари: Половин метър сняг падна в Италия (ВИДЕО)</p>

Месец след началото на пролетта: Половин метър сняг падна в Италия

Свят Преди 1 час

Максималните температури не надвишават 9 градуса, обмислят да отворят отново ски пистите

Порой и ужасяващи бури в Китай

ООН: Азия е най-пострадалият регион от климатичните промени

Свят Преди 2 часа

Основната причина за жертвите и икономическите загуби са наводненията и бурите

а

Грозни пижами и космати чехли: Младежите в Китай на бунт с "груби" работни облекла

Любопитно Преди 2 часа

Защо младежите в Китай се бунтуват четете в следващите редове

<p>Политически затворници в Беларус страдат от сериозни медицински проблеми</p>

"Вероятно просто ще умра тук": Политически затворници в Беларус страдат от сериозни медицински проблеми

Свят Преди 2 часа

Беларус започна жестоки репресии срещу опозицията, след като в цялата страна избухнаха масови протести след изборите през август 2020 г.

<p>Революционно - туристите вече ще влизат във Венеция с билети</p>

За първи път в историята - туристите вече ще влизат във Венеция с билети

Свят Преди 2 часа

Целта е да се намали натиска върху италианския град, който се задъхва под тежестта на масовия туризъм

Какво е плодороден прозорец? Ето отговора

Какво е плодороден прозорец? Ето отговора

Любопитно Преди 2 часа

Водещи на събитието ще бъдат гл. редактор на Ohnamama.bg Наталия Мазгарева и писателят Георги Блажев

Еминем празнува 16 години трезвеност

Еминем празнува 16 години трезвеност

Любопитно Преди 2 часа

Почти фаталното предозиране с наркотици през 2007 г. е било сигнал за събуждане, който го е мотивирал да изтрезнее

Меглена Плугчиева подаде оставка като съветник на служебния премиер Главчев

Меглена Плугчиева подаде оставка като съветник на служебния премиер Главчев

България Преди 3 часа

Плугчиева обяви, че са ѝ били предлагани министерски постове, които е отказала

104-годишна жена е връзвана в болница във Видин твърдят нейните близки

104-годишна жена е връзвана в болница във Видин твърдят нейните близки

България Преди 3 часа

Районна прокуратура-Видин се самосезира по случая

Том Холанд се завръща в четвъртата част на "Спайдърмен"

Том Холанд се завръща в четвъртата част на "Спайдърмен"

Любопитно Преди 3 часа

27-годишният актьор се превъплъти в образа на супергероя на Marvel в три филма досега

<p>Великобритания обявява&nbsp;онлайн мрежа&nbsp;за терористична организация</p>

Великобритания обявява "Терорграм колектива" за терористична организация

Свят Преди 3 часа

Министърът обяви, че това ще е първата онлайн мрежа, която ще бъде обявена за терористична организация