42

П резидентът на САЩ Доналд Тръмп отново взриви социалните мрежи, този път с едно просто и съвсем човешко действие като пиенето на вода. Никое дейсвие обаче не е обикновено, когато го извършва президентът на една от най-могъщите държави в света.

Тръмп излезе пред телевизионните камери, за да обобщи резултатите от обиколката си из Азия, но

вниманието на всички беше привлечено от паузата, която той направи за освежаване,

информират световните агенции.

Тръмп измисли нова дума, милиони се чудят какво значи

Ден след края на 12-дневната си визита в редица азиатски страни държавният глава направи над 20-минутно телевизионно обръщение на живо. По средата на изявлението си, докато говореше високо пред медиите, Тръмп обаче спря, за да отпие глътка вода.

След като той първоначално не видя вода на подиума си, репортерите му посочиха бутилка, поставена на маса вдясно от него. Президентът посегна към бутилката и отпи.

Това простичко действие предизвика вълна от коментари в социалните мрежи.

Припомнен беше случаят от 2013 г., когато сенатор Марко Рубио по време на телевизионно обръщение неловко отпи вода. В предизборната си кампания миналата година Тръмп осмя Рубио, тогава негов опонент.

Рубио днес си върна с ироничен съвет към Тръмп. „Прилично. Трябва обаче да работи по формата си. Трябва да се направи с едно движение, без очите да изпускат камерата. Все пак не е зле като за първи път“, написа сенаторът в „Туитър“.

Други потребители на социалните медии отбелязаха иронията, че Тръмп е избрал вносна напитка – от марката „Фуджи уотър“ – по време на реч, в която сред основните теми е обещанието да намали търговския дефицит на САЩ с други страни.

„Вместо обещаното голямо изявление, научихме, че Доналд Тръмп е дехидратиран нарцис, който има нужда и от двете си ръце, за да пие бутилирана вода от Фиджи вместо от САЩ“, възмущава се един потребител.

Друг пък пише: „Толкова е приятно да те видя как пиеш, платена от данъкоплатцит,е вода от Фиджи, докато в много части на Пуерто Рико все още няма питейна вода! Срамота!“

Тръмп отпи още една глътка преди края на изявлението си и напусна, без да отговаря на въпроси на репортерите.

Вижте паузата за освежаване на Доналд Тръмп във видеото горе.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@