1

Б огатството на американския президент и милиардер Доналд Тръмп се е стопило с 600 милиона долара за една година, показват данните на списание „Форбс”.

Причините са спадащите цени на пазара за недвижими имоти в Ню Йорк, скъпоструващи съдебни процеси, както и президентската кампания на милиардера. 

Защо Мелания Тръмп се облече като мъж

Тръмп пред военни: Затишие пред буря

Това е довело до спад в състоянието му от 3,7 млрд. на 3,1 млрд. долара в рамките на последните 12 месеца. Това са 16% по-малко от парите му през 2016. 

Така Тръмп отива на 248-мо място сред най-богатите хора в САЩ. По това време миналата година той е 156-ти в същата класация.

Изчисленията показват, че най-много загуби са му донесли луксозните му имоти. Това се дължи предимно на спада в цената на няколко от тях, намиращи по „Пето Авеню” в Манхатън, което е лишило Тръмп  от 400 милиона долара.

Провокативното поведения на предприемача като кандидат за президент, а впоследствие и на поста, е отблъснало платежоспособни гости от голф комплексите му в Маями, Ирландия и Шотландия, смятат от „Форбс”.

Над 100 милиона са стрували на американския президент самата кампания, голяма част от която плати сам, както и делото покрай т.нар. „Университет Тръмп” – курсове за бъдещи предприемачи, легитимността и ползата от които беше оспорена от някои хора, заплатили за тях. 

Президентските избори в САЩ, спечелени от милиардера Доналд Тръмп, се проведоха на 8 ноември 2016 година. 

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@