1

С лед като през 2020 г. беше отменен, а изданието му от 2021 г. беше силно ограничено заради пандемията, тази година най-големият в света форум за комикси, филми, косплей и всякакви попкултурни елементи – Сан Диего Comic-Con, се завърна с пълна сила.

В рамките на четири дни, от 21 до 24 юли, пред десетки хиляди фенове бяха представени редици любопитни проекти, като несъмнено сериозен интерес и отзвук предизвика панелът на Marvel. По традиция от студиото показаха трейлъри за най-скорошните си хитове и разкриха информация за интригуващите заглавия от предстоящите Фази 5 и 6 от впечатляващата им филмова вселена – информация, част от която беше изненада дори за най-заклетите фенове.

Основен акцент в презентацията на Marvel беше дебютът на първия трейлър на "Черната пантера: Уаканда завинаги" – дългоочакваното продължение на един от най-големите хитове на студиото - "Черната пантера" (2018), който направи фурор в боксофиса, нареждайки се до филмите за Отмъстителите, и получи цели 7 номинации (три от тях превърнати в награди) за Оскар, включително и за най-добър филм.

Трейлърът, който впечатлява с внушителна визия, комбинираща множество различни култури и елементи, мащабни екшън сцени и вълнуваща драма, беше приет с огромен ентусиазъм и възторг от феновете, но и с малко тъга поради ненавременната смърт на актьора, изпълняващ ролята на Черната пантера, Чадуик Боузман, който почина преди да започнат снимките на новия филм.

Феновете си задават куп въпроси – как ще се развие историята? Има ли достоен заместник на Черната пантера? И как продължаваш напред, когато всичко изглежда загубено?

Кадър от "Черната пантера: Уаканда завинаги"
Кадър от "Черната пантера: Уаканда завинаги" Източник: Forum Film Bulgaria

В "Черната пантера: Уаканда завинаги" Кралица Рамонда (Анджела Басет), Шури (Летиша Райт), М‘Баку (Уинстън Дюк), Окойе (Данай Гурира) и воините Дора Милаж се борят да защитят нацията си от намесата на световните сили след смъртта на Крал Т‘Чала. Докато хората от Уаканда се опитват да приемат промените, настъпили в страната им, героите трябва да се обединят с помощта на Накиа (Лупита Нионго) и Еверет Рос (Мартин Фрийман) и да проправят нов път за Уаканда, като се изправят пред страховит нов противник – краля на скритата подводна нация на Атлантида Неймар (Теноч Уерта).

Като режисьор на филма завръща Райън Куглър (Fruitvale Station, Крийд: Сърце на шампион, Черната пантера), който отново е и сценарист, заедно с Джо Робърт Коул (Черната пантера).

Междувременно от Marvel продължават да разширяват вселената си.

"Ант Мен и Осата: Квантомания"

Пета фаза ще стартира на 17 февруари 2023 с "Ант Мен и Осата: Квантомания" – фантастично пътешествие, което е уникално за франчайза. Скот Ланг (Пол Ръд) и Хоуп ван Дайн (Еванджелин Лили) се завръщат, за да продължат своите приключения като Ант Мен и Осата.

Заедно с родителите на Хоуп - д-р Ханк Пим (Майкъл Дъглас) и Джанет ван Дайн (Мишел Пфайфър), те се впускат да изследват невероятните измерения на квантовата реалност, взаимодействайки си със странни същества, а приключението им ги отвежда отвъд пределите на всичко, което са мислили за възможно. "Ант Мен и Осата: Квантомания" ще бележи и първата кинопоява на един от най-ключовите герои за на Marvel - Канг (Джонатан Мейджърс), когото феновете познават от първия сезон на телевизионния сериал Локи, и който ще изиграе изключително важна роля в предстоящите събития.

"Пазители на галактиката Vol. 3"

Следващата стъпка от пътешествието е дългоочакваната трета част от приключенията на Звездния повелител Питър Куил (Крис Парт) и бандата му неудачници – "Пазители на галактиката Vol. 3", който ще дебютира в кината на 5 май 2023. Във филма Куил все още оплаква смъртта на Гамора (Зоуи Салдана), но трябва да намери начин да обедини екипа около себе си, както за да спаси Вселената от надвиснала угроза, така и да защити един от тях. Мисия, която, ако не бъде завършена успешно, може да доведе до края на Пазителите такива, каквито ги познаваме. Наред с познатите от предишните части Прат, Салдана, Карън Гилън, Дейв Батиста, Брадли Купър, Вин Дизел, Пом Клементиеф и Шон Гън, с роли във филма се включват Уил Полтър и номинираната за Оскар българска актриса Мария Бакалова, която дава гласа си на един култовите образи в киновселената – Космо, съветско куче, изпратено в космоса през 60-те години, който сега е пазител на космическата станция Ноууеър.

Мария Бакалова на Comic-Con
Мария Бакалова на Comic-Con Източник: Forum Film Bulgaria

"Капитан Марвел 2"

Пета фаза продължава на 28 юли 2023 с "Капитан Марвел 2". Бри Ларсън се завръща като Каръл Данвърс, Тейона Парис е Моника Рамбоу, Иман Велани е Камала Кан, а Самюъл Л. Джаксън отново ще бъде емблематичният Ник Фюри.

 "Блейд"

За 3 ноември 2023 е предвидена премиерата на "Блейд", който бележи завръщането на един от обичаните герои на Marvel – едноименния убиец на вампири, изигран от Махершала Али. Във филма участват още Делрой Линдо и Арън Пиер.

 "Captain America: New World Order" и "Thunderbolts"

Последните две заглавия от фазата са "Captain America: New World Order" – първото самостоятелно приключение на Сам Уилсън (Антъни Маки) след като наследи щита на Капитан Америка, чиято премиера е на 3 май 2024, и бележещият средата на „Сагата за Мултивселената“ "Thunderbolts", в центъра на който е екип от злодеи, предвождан от познатия на феновте Барон Зимо (Даниел Брюл).

"Фантастичната четворка", "Avengers: The Kang Dynasty" и "Avengers: Secret Wars"

Източник: Forum Film Bulgaria

Но това не е всичко. Обявени са и част от заглавията на Фаза 6 - дългоочакваният нов филм за първото семейство супергерои на Marvel "Фантастичната четворка", чиято премиера е на 8 ноември 2024 ., както и двата филма, които ще бележат кулминацията на „Сагата за Мултивселената“ и в които ще се завърне обичаният супергеройски екип на Отмъстителите – "Avengers: The Kang Dynasty" и "Avengers: Secret Wars". Тепърва ще научаваме подробности за сюжетите на тези два филма, но основни улики са закодирани в заглавията, а част от важните елементи, които ще се включат, вече са заложени в предишните две фази. Премиерните дати са съответно 2 май 2025 за Avengers: The Kang Dynasty и 7 ноември 2025 за Avengers: Secret Wars.

Коментари 1
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

1 коментар
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Снимката е илюстративна

Как купуват боеприпаси за Украйна от съюзници на Русия

Свят Преди 6 часа

Основен инициатор на сделката е малка Чехия

Тръмп не може да плати гаранция от 464 млн. долара

Тръмп не може да плати гаранция от 464 млн. долара

Свят Преди 6 часа

Той е поискал от апелативния съд да отложи крайния срок за внасяне на гаранцията

Борел: Това е най-голямото "открито гробище" в света

Борел: Това е най-голямото "открито гробище" в света

Свят Преди 8 часа

27-те държави членки на ЕС се затрудняват да намерят единен отговор на войната в Газа

„Като две капки вода: ФИНАЛЪТ“ – невиждано шоу на живо пред повече от 10 000 души

„Като две капки вода: ФИНАЛЪТ“ – невиждано шоу на живо пред повече от 10 000 души

Любопитно Преди 8 часа

Финалът на дванадесети сезон на предаването ще бъде на 13 май в „Арена София“

50 украински пилоти на F-16 ще бъдат обучени в Румъния

50 украински пилоти на F-16 ще бъдат обучени в Румъния

Свят Преди 10 часа

Украинските пилоти се очаква да пристигнат на румънска земя през лятото

АТИ и КЗП се споразумяха да увеличат ползите за потребителите 

АТИ и КЗП се споразумяха да увеличат ползите за потребителите 

България Преди 11 часа

Потребителите могат да упражнят правото си за предсрочно прекратяване в срок от един месец от обявената от съответния оператор начална дата на индексация

Плановете на САЩ за морски коридор в Газа са "безразсъдни"

Плановете на САЩ за морски коридор в Газа са "безразсъдни"

Свят Преди 11 часа

Създаването на морски коридор ще отнеме седмици и още десетина дни, посочват от Министерството на отбраната на САЩ

Дете почина на спортна площадка в Казанлък

Дете почина на спортна площадка в Казанлък

България Преди 11 часа

Съдебните медици потвърдиха, че няма данни за насилствена смърт

<p>&ldquo;От Газа не трябва да остане нищо&quot;&nbsp;</p>

“От Газа не трябва да остане нищо": Съдбата на ултраортодоксалните евреи

Свят Преди 12 часа

Светската общност в Израел смята за несправедливо ултраортодоксалните, които съставляват 13% от населението, да нямат военни задължения в страната

Желязков: България осъжда безмилостния руски терор

Желязков: България осъжда безмилостния руски терор

България Преди 12 часа

Желязков: Русия трябва да понесе пълна отговорност за всички свои престъпления в Украйна

Зов за помощ! Да помогнем на Иво в битката с тежката диагноза

Зов за помощ! Да помогнем на Иво в битката с тежката диагноза

България Преди 12 часа

Иво Димитров се бори с тежката диагноза „Първичен неходжкинов лимфом на ЦНС, едроклетъчен В тип“

България: Руските избиратели бяха лишени от правото на информиран избор

България: Руските избиратели бяха лишени от правото на информиран избор

България Преди 12 часа

България не признава резултатите от изборите, проведени в незаконно окупираните територии на Украйна

Новият графит на Банкси в Лондон отправя послание, свързано с околната среда (СНИМКИ)

Новият графит на Банкси в Лондон отправя послание, свързано с околната среда (СНИМКИ)

Свят Преди 12 часа

Художникът потвърди, че творбата в парк Финсбъри е негова

Диляна Попова: Стараем се да възпитаме вкус към новините и висок стандарт за информацията, която публикуваме

Диляна Попова: Стараем се да възпитаме вкус към новините и висок стандарт за информацията, която публикуваме

Любопитно Преди 13 часа

Пожелавам на екипа на Vesti.bg още много години на успешна работа, иновации и качествено и коректно представяне на новините, каза тя

Сливенски свещеник обяви гладна стачка

Сливенски свещеник обяви гладна стачка

България Преди 13 часа

Причината е касираният избор за митрополит на Сливен

<p>&quot;Повечето руснаци в България са гласували за Путин&quot;</p>

ТАСС: Повечето руснаци в България са гласували за Путин

България Преди 14 часа

По оценки на руския посланик в България Елеонора Митрофанова "изборите са преминали спокойно и организирано"