1

М алко неща са по-смразяващи от едно ужасяващо убийство, освен, разбира се, неразкритото ужасяващо убийство. Освен, че се запознавате с куп кървавите подробности се изправяте и пред разочарованието, което всеки незавършен случай предоставя, и пред страха, че убиецът все още може да е някъде там.

Убиецът, който продължил да се обажда на Дороти Джейн Скот

Скот, самотна майка от Калифорния, получавала странни обаждания. В някои получавала обяснения в любов, а в други яростни заплахи, от което станало ясно, че обаждащият се я преследва. Тя изчезнала през 1980 г., но убиецът продължил да се обажда на семейството й до 1984 г. и възобновил обажданията малко след като намерили овъглените й кости.

Убийствата в Хинтеркайфек


През зимата на 1922 г. във фермата Хинтеркайфек в Бавария, Германия, фермерът Андреас Грубер казал на съседите си за странни неща, които му се случили – открил отпечатъци в снега, които водели към къщата му, чул стъпки на тавана, намерил непознат вестник в дома си и липсващи ключове от къщата. Скоро след това всичките шестима жители на фермата, на възрасти между 2 до 72 години, са намерени мъртви. Били са убити един по един в плевнята с кирка. Мистерията била толкова озадачаваща, че полицията изпратила главите на жертвите при ясновидка в Мюнхен.

Черната Далия


Елизабет Шорт, вече известна като Черната Далия, е намерена мъртва в Лос Анджелис през 1947 г., прерязана в кръста. Подробностите за живота на 22-годишната са до голяма степен неизвестни, но неразкритото й убийство е станало източник на вдъхновение за книги и филми. Най-странната част? Около 60 души са признали за престъплението, за 25 е имало големи съмнения, но нито един не е осъден.

Човекът с брадвата от Ню Орлиънс


От май 1918 г. до октомври 1919 г. убиец с брадва дебнел в Ню Орлиънс, като нападал 12 и убил шестима. Самоличността му така и не е открита. Убиецът обаче изпратил любопитно писмо, адресирано от ада, до местните вестници...
В писмото пишело, че на 19 март 1919 г. всеки, който слушал джаз оркестър, ще бъде спасен от брадвата. През онази нощ градът бил пълен с джаз музика и никой не бил убит.

Убийства в магазин за кисело мляко


На 6 декември 1991 г. пожарникарите, реагирали на сигнали за дим в магазин за кисело мляко. В пламъците открили мъртвите тела на четири тийнейджърки. Осем години по-късно четирима мъже, които по онова време били тийнейджъри, били обвинени, но само двама от твх осъдени през 1999 г. Присъдата им обаче била отменена през 2006 г., тъй като признанията им били счетени за неверни. Убийствата остават загадка.

Дамата от дюните


В дюните близо до Провинстаун, Масачузетс през 1974 г. е открито тяло на жена със смачкана глава и без ръце. Никой не знае кой я е убил или защо, не се знае също коя е тя, въпреки че ексхумират тялото й няколко пъти.

Убиецът с усмихнатите лица


Най-малко 45 смъртни случая от удавяне на мъже в колежанска възраст са приписани на убиеца с усмихнатите лица, за когото се твърди, че оставял усмихнато лице близо до удавеното тяло, въпреки че според повечето полицейски управления той не съществува. Първият предполагаем случай е от 1997 г., а последният е от 2016 г.

Бруталното неразкрито убийство на семейство Дардийн


В престъпление, твърде ужасяващо за телевизията, Ръсел Кийт Дардийн, съпругата му, тяхната неродена дъщеря и тригодишният им син били убити в Ина, Илинойс през 1987 г. Сериен убиец на име Томи Лин Селс признал за убийството през 2000 г., заедно с още около 70 други. Но само 22 били убедителни, това на Дардийн, не било едно от тях.

Убийството на семейство Уокър през 1959 г.


Семейство Уокър и двете им малки деца, били застреляни в дома им във Флорида. Въпреки над 500 заподозрени, случаят остава неразрешен.

Убийството от 1908 г., което вдъхнови "Туин Пийкс"


Смъртта на измислената Лора Палмър е вдъхновена от реалното неразкрито убийство на Хейзъл Дрю, 20-годишна жена, намерена изхвърлена на брега. Подобно на Палмър, тя имала таен и хаотичен личен живот, който въвел много подозрителни участници в разследването. Но в крайна сметка това убийство останало мистерия.

Кой постави Бела във вещерския бряст?


През 1943 г. четири момчета откриват череп във вещерски бряст (или „wych elm“) в Уорчестършър, Англия. Принадлежал е на жена, която била мъртва от поне 18 месеца, а в гърлото й е открит плат. Случаят привлякъл внимание едва след края на Втората световна война, когато се появили графити в района на убийството и на тях пишело „Кой постави Бела в Wych Elm?“. Графитите продължават да стоят върху обелиска Хагли близо до мястото, където е било намерено тялото.

Сестрите Граймс

През декември 1956 г. тийнейджърките Барбара и Патриша Граймс присъствали на прожекция на филма „Love Me Tender“ на Елвис Пресли в Чикаго и никога повече не се върнали. Търсенето било объркващо, тъй като хората твърдели, че са забелязали момичетата в Нешвил, Тенеси, и мнозина смятали, че те просто са избягали, за да намерят Елвис. Тази идея била толкова разпространена, че самият Елвис помолил момичетата по радиото да се върнат у дома.
Около месец по-късно телата им били открити край пътя в Уилоу Спрингс, Илинойс. След аутопсията установили, че са били убити часове след филма. Имало теории, фалшиви самопризнания и свързани инциденти, но убийствата остават неразрешени.

Бдителното убийство на Кен Макелрой


Кен МакЕлрой бил известен като „градския побойник“ в Скидмор, Мисури. Бил обвинен в много престъпления - сексуално посегателство, палеж, нападение, кражба с взлом, опит за убийство и т.н., но никога не бил осъден. Един ден той бил прострелян няколко пъти посред бял ден на главната улица на града с около 60 свидетели наоколо, но никой не е извикал линейка, никой не направил самопризнания.

Убийството на холивудския Уилям Дезмънд Тейлър


Един от най-продуктивните режисьори в Холивуд бил смъртоносно прострелян в дома си в Лос Анджелис през 1922 г. Около този неразрешен случай имало различни истории, свързани с корупционни разследвания, грешни доклади и подозрителни изчезвания на лекар, камериера на Тейлър и пистолет.

Кой уби Джорджет Бауердорф?


Обичаната 20-годишна петролна наследница била намерена мъртва във ваната в дома си, без никакви улики, освен развита електрическа крушка пред вратата й. Убиецът си тръгнал с колата й, която по-късно изоставил, но няма други данни за грабеж.

Йоан с Библията


В края на 60-те години на миналия век в Глазгоу, Шотландия, три брюнетки били убити, след като напуснали клуб заедно с непознат мъж, който според свидетели често цитирал Библията. Самоличността на библейския Йоан остава загадка.

Случаят YOGTZE


В един от най-мистериозните неразкрити случаи в Германия, Гюнтер Щол бил открит, жив и гол, в катастрофиралото си превозно средство през 1984 г. Той едва бил в съзнание и мърморел за четирима мъже, които били с него. Той починал по пътя към болницата, оставяйки зад себе си бележка, която гласяла YOGTZE.

Неразкритото убийство на Маргарет Мартин


През 1938 г. 19-годишно наскоро завършило момиче от Кингстън, Пенсилвания се качила в кола, за да се срещне с мъж относно секретарска работа. Четири дни по-късно голото й тяло е намерено в чул, плаващ във водата на около 40 км северозападно от Кингстън. Убиецът й така и не бил открит.

"Красивото момиче с пурата" вдъхновило криминалната литература


Криминалната мистерията на Едгар Алън По от 1842 г. „Мистерията на Мари Роже“ се основава на реалното убийство от 1841 г. на Мери Сесилия Роджърс, млада нюйоркчанка, която работела в магазин за тютюневи изделия. Тя била намерена в река Хъдсън и въпреки че мнозина имали теории за смъртта й нито По, нито детективите успели да разрешат тази мистерия.

Коментари 1
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

1 коментар
 
Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 8 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Русия може да влоши отношенията си със САЩ в такъв случай

Русия може да влоши отношенията си със САЩ в такъв случай

Свят Преди 8 часа

Рябков заяви, че Москва ще предприеме икономически и политически ответни мерки, ако руските активи бъдат конфискувани

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 10 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 10 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 10 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 11 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 12 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 12 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 12 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 13 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 13 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности

Инцидент с кран в София

Инцидент с кран в София

България Преди 13 часа

Инцидентът е станал около 15.00 ч. в четвъртък

Съученици, учители и близки на 15-годишния Филип, който загина блъснат от автомобил на пешеходна пътека в София, се събраха на мирно шествие в София.

Родителите на прегазения Филип: Отнеха ни мечтите и слънцето, крайно време е агресията да спре

България Преди 13 часа

Граждани се събраха на протест пред Съдебната палата преди делото за смъртта на 14-годишното момче