7

Ш околадовите изделия не трябва да се държат в хладилник особено когато времето навън е топло.

Това съветва експертът и собственик на онлайн магазин за продажба на шоколад - Chocolate Bar, Люк Оуен Смит.

По думите му, този любим на мнозина сладък продукт се втвърдява в хладилника и губи част от вкусовите си качества.

"Ниските температури променят вкуса на шоколада. Охлаждането на шоколада в хладилника, го прави "тъп", смята Смит.

Къде уволняват, ако изядеш шоколада на колегата

Учени откриха нови полезни свойства на шоколада

За препоръчване е сладкото изкушение да се съхранява на хладно, сухо и тъмно място.

"15 градуса по Целзий е перфектната температура за шоколада", съветва още експертът.

Люк Оуен Смит
Люк Оуен Смит Източник: Getty Images/Guliver

"Може да поставите шоколада в хладилника само ако стайната температура в дома ви е твърде висока, например 28 градуса", добавя той. За да се запази вкуса на шоколада, преди това го затворете в метална кутия.

Преди консумацията е необходимо да се остави няколко минути на стайна температура. 

Крие ли риск за здравето течният шоколад "Нутела"

Доказано е - шоколад на закуска за слабеене и здраве

Източник: ThinkStock/Guliver

Друга причина е, че шоколадът абсорбира миризмите, така че има риск, когато след това го похапвате, да усещате мириса на останалата храна в хладилника ви.

Във видеото горе разберете няколко любопитни факта за сладкото изкушение.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@