9

"Не мога да повярвам, че споделям това в интернет. И с риск никога повече мъж да не ме покани на първа среща, ще призная: Бръсна лицето си!", разказва Кирби Джонсън за PopSugar.com.

Жената обяснява и причината - като малка е израснала със съвсем малко окосмяване по лицето, стандартно мъхче, както всяка жена. Зоната над горната ѝ устна е била покрита с тънки руси косъмчета - отново, съвсем нормално.

Впоследствие обаче, в тийнейджърските ѝ години, окосмяването е станало по-видимо. И въпреки, че не е съвсем отблъскващо, тя самата не се е чувствала добре.

Във времето е изпробвала какви ли не методи за епилация, докато не е попаднала на поредица от видеа в интернет, в които най-различни момичета - признати за гуру, стане ли дума за съвети за красота, не споделят, че бръснат лицата си, защото по този начин, нанасяйки грима си, кожата им изглежда много по-красива.

Източник: ThinkStock/Guliver

Вижте жената, която бръсне лицето си и се чувства като кралица тук

И така Кибри започва да го прави, а тенденцията става все по-популярна. Продават се дори специални бръсначи за жени, които искат да отстранят мъхчетата по бузи, над устна, челото.

Дали маркетингов трик, или самата истина, но в интернет се появяват и много информации, че жени като Мерилин Монро и дори Клеопатра са отстранявали окосмяването по лицето си, а това от своя страна не води до поражения.

А сред най-често срещаните въпроси са:
Дали боли?
Не, не е болезнено, просто жената трябва да държи бръснача правилно, за да не се пореже.

Колко често се прави?
Веднъж на две седмици, не отнема повече време от всяка друга грижа за красота.

Косъмчетата порастват ли по-твърди и тъмни?
Според всички, които го правят - не.

Какви са позитивите?
Кожата изглежда по-сияйна, бляскава, ексфолирана и чиста.

А дали всяко момиче е склонно да го направи и какви са другите странни трикове за красота? Вижте във видеото горе

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@