2

П онякога се чувстваме сякаш на кръстопът.

Не сме сигурни какво се случва и защо именно в този момент от живота ни си задаваме определени въпроси. Кой съм аз? Какво искам от живота? Ще успея ли? И още милиони подобни. 

7 стъпки за по-щастлив живот

И още нещо, което е дори по-интересно - не само ние се питаме всичко това. Не само ние имаме т. нар. "екзистенциални кризи". 

Всеки нормален човек преживява следните 8 силно емоционални момента в живота си - някои по-леко, други - доста по-силно, но след като си дадем нужните ни отговори, никога не сме същите, пишат момичетата от Edna.bg.

ВИЖТЕ ГОЛЕМИТЕ ЕМОЦИОНАЛНИ КРИЗИ В ЖИВОТА И КАК ДА ГИ РАЗПОЗНАЕМ В ГАЛЕРИЯТА

Кои са 8-те големи емоционални кризи в живота ни

Първата от тях засяга възрастовата група от 3 до 7 г. 

Тази криза се нарича още "укрепване на корените". През това време се формира глобалното отношение към света: безопасен ли е той, или враждебен.

Това е много важен период, тъй като от чувството, че околният свят е доброжелателен, зависи самооценката, отношението на човека към самия себе си.

Оттук нормално се развиват любознателността и желанието да бъде по-добър и още много други. Такова дете пораства с чувството за значимост на собствените му усилия. "Аз ще се старая, а целия свят около мен ще ме подкрепя".

Източник: Getty Images

Такива деца стават оптимисти, не се страхуват да бъдат самостоятелни и да вземат решение. Недоверието към света на възрастните (а това означава към света въобще) формира човек вечно съмняващ се, неинициативен, апатичен. Такива хора, пораснали вече, не са способни да приемат не само себе си с всичките си недостатъци и достойнства, но и не познават чувството на доверие към друг човек.

Вижте още в галерията.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@