9

Я понките се славят с добре поддържан външен вид. Винаги фини и елегантни. 

От BrightSide представят някои от хранителните навици на японските, които ги поддържат млади и слаби.

Ето и кои са те:

Богат и балансиран хранителен режим

Източник: Thinkstockphotos

Заблуда е, че жените в Япония се хранят само със суши. Храната им е разнообразна, но и добре балансирана, лишена е от твърде калорични храни. Салата от морски водорасли, зеленчуци, соя, ориз, плодове и щедри количества зелен чай. Японките се хранят предимно с плодове и зеленчуци, които са сезонни.

През зимата се консумира повече месо, горещи напитки, особено топли супи. През лятото се залага на студените ястия, морски дарове и салати.

10 места, които със сигурност трябва да посетим в Япония

Методи на готвене

Традиционната японската кухня използва предимно задушаването, печене или пържене в специален тиган, с много малко мазнина, като основен метод за приготвяне на ястия. Зеленчуците са нарязани, за да изглеждат по-добре, но и се готвят по-бързо. Предимството на тези методи е, че храните запазват много от хранителните си свойства.

Японките не прекаляват с подправките. Стараят да запазят вкусовете и ароматите на използваните продукти. Същината на японската кухня е в естествената красота, цвят и аромат. 

Тайните на гейшите

Културата на хранене

Източник: Thinkstockphotos

Храненето в Япония е ритуал. Консумират храната бавно, на малки хапки и порции. Рядко използват излишни украси и декорации за чиниите. Акцентът е върху сервираната храна.

 Оризът може да присъства на трапезата по всяко време, включително за закуска. При всяко хранене се поднася чай, а сред традиционните мезета е сурово конско месо, нарязано на тънко (басаши).

Природното чудо, което лекува, успокоява и тонизира (видео)

Закуската - основното хранене за деня

Храненето сутрин е най-важното в Япония. Закуската включва няколко ястия - риба, ориз, омлети, водорасли, чай, супа с мисо (традиционна японска подправка)

Зеленият чай подобрява паметта

Нищо сладко за десерт

Десертите се срещат изключително рядко.

Японците имат много и различни бонбони, но не толкова торти и кремове. 

Обичат и мочи, вид десерт. Прави се от бял лепкав ориз, който се приготвя чрез желиране. Обикновено в Япония този десерт се прави на специална церемония, която се нарича „мочитцуки". Консумира се целогодишно, но е традиционен десерт за Нова година.

Във видеото вижте и любопитни факти за Япония

Четете още:

4 чаши зелен чай и чаша кафе предпазват от мозъчен инсулт

Най-мощното оръжие за детоксикация

Нещата, които ще направят годината ви по-здравословна

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@