3

Т ази година 31 декември се пада в делничен ден, затова ли предлагаме бързо и вкусно меню, с което ще сте готови за празника за час.

Богата зелева салата - 20 минути

0.25 зелка бяло зеле
0.25 зелка червено зеле
1 малка глава карфиол
1 малка глава броколи
1 стъбло селъри
2 скилидки чесън
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
За топлия дресинг:
50 мл червен винен оцет
50 мл олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
За студения дресинг:
200 г майонеза
1 скилидка чесън
20 г мека горчица
0.25 ч.л. пушен червен пипер
сол на вкус

Източник: iStock/Getty Images

Нарежете карфиола и броколите, така че да получите малки розички, сложете ги в купа. Залейте ги със зехтин и ги поръсете с нарязан на ситно чесън. Овкусете ги със сол и черен пипер и ги прехвърлете в тава. Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор и изпечете зеленчуците за около 20 минути. След това ги оставете да се охладят.

Нарежете бялото и червеното зеле на тънко и го сложете в голяма купа. Обелете целината, нарежете я под ъгъл с помощта на белачка и я разбъркайте със зелето. 

Загрейте олиото и оцета заедно със захарта и солта. Щом кипнат, залейте с тях бялото и червеното зеле. Разбъркайте и оставете да престои 20 минути. След това отцедете.

Смесете изпечените карфиол и броколи с бялото и червеното зеле.

Стрийте на паста чесъна за дресинга и го разбъркайте с горчицата, майонезата, пушения пипер и сол на вкус. С полученият дресинг залейте готовата салата и я разбъркайте.

Свински котлети - 30 минути

  • 4 свински котлета (по-дебели)
  • 6 връзки пресен лук
  • 100 мл пилешки бульон
  • 100 мл бренди
  • 50 г краве масло (студено)
  • сол и черен пипер на вкус
  • зехтин за намазване
Източник: iStock/Getty Images

Месото и лукът се намазват със зехтин и се овкусяват със сол и черен пипер. Пекат се на плоча или на грил тиган. 

Котлетите се прехвърлят в обикновен тиган, намазан със зехтин. Налива се брендито, по желание се фламбира. Готвят се, докато алкохолът се изпари. 

Налива се бульонът. Готвят се още 2–3 минути. Изваждат се и сосът се оставя да се редуцира, след което се монтира със студеното масло. 

Пържолите се поднасят с лука и соса.

Бързи чийзкейк в чаша - 10 минути

  • 400 г овча извара
  • 150 мл сладкарска сметана
  • 50 г мед
  • 200 г пълнозърнести бисквити дижестив
  • 80 г масло
  • 200 г горски плодове
  • пудра захар за поръсване
  • листа мента
Източник: iStock/Getty Images

Сложете бисквитите в купа и ги натрошете. Разбъркайте добре натрошените бисквитите с масло. Разпределете сместа за основа в 4 широки чаши.

С миксер разбийте крем от извара, сметана и мед и прехвърлете сместа в пош. Шприцовайте крема в чашите, като оставите място и за плодовете.

Допълнете чашата с пресни горски плодове. Поръсете с пудра захар и украсете с листенца мента.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

@
Коментирай
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

3 коментара
 
Топла храна от сърце

Създадено за Happy Bar & Grill

Ексклузивно

Топла храна от сърце

Преди 4 часа
485 са случаите на Ковид-19 в България
Ексклузивно

485 са случаите на Ковид-19 в България

Преди 4 часа
IN THE PALACE International Short Film Festival удължава срока за желаещите да участват
Ексклузивно

IN THE PALACE International Short Film Festival...

Преди 5 часа
Tesla Model Y
Ексклузивно

Пореден рекорд на Tesla

Преди 5 часа
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Водещи новини