0

С лед дълъг ден или в някой лежерен следобед всички имаме нужда от нещо сладичко, което да повдигне тонуса ни и да подобни настроението ни. Точно за един от тези дни сме запази и днешната ни вкусна рецепта. 

за крушите:
800 г круши
50 мл вино „Марсала“
2 с. л. кафява захар „Мусковадо“
40 г краве масло
2 стръка мащерка
1 щипка индийско орехче
за крема:
400 г сирене „Рикота“
200 мл течна животинска сметана
2 с. л. мед
2 с. л. пудра захар
10 г бурбонска ванилова захар

Почистете крушите и ги нарежете на кубчета.

В тиган загрейте маслото, пуснете крушите и ги запържете за 2–3 минути, прибавете клонките мащерка и индийското орехче. След това поръсете със захарта и ги оставете да се карамелизират. 

Налейте марсалата, по желание фламбирайте и след минута-две дръпнете от огъня и охладете.

За крема разбийте сметаната със захарта и бурбонската ванилова захар. Рикотата смесете с меда, а след това разбъркайте с разбитата сметана. В чаши за сервиране редувайте пластове от крем и круши. Оставете десерта в хладилник поне за 2 часа и сервирайте. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@