0

В ъпреки мрачното и сърдито време навън лятото все пак ще дойде, а какво ще бъде и дали ще го прекараме подобаващо зависи от самите нас и настроението, което си създаваме.

Книгите, музиката и пътешествията са само част от развлеченията, които могат да разнообразят ежедневието ни и да направят всеки ден по-красив и позитивен.

Предложенията ни за книги, които да прочетем през месец юни, са свежи, различни, такива, каквито ще ни накарат да размишляваме, но и ще ни разведрят и усмихнат.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bookworm (@b00k.wizard) on

„Игрите на глада” – Сюзан Колинс

„Да разрушиш нещо е толкова по-лесно, отколкото да го създадеш…”

Първата книга от трилогията на американската писателка Сюзан Колинс със сигурност си заслужава да бъде прочетена поне веднъж в живота. Роман, който те увлича от първата секунда и те оставя без дъх до последната страница. Сюзан Колинс определено знае как да задържи вниманието на читателя.

„Игрите на глада” е роман, към който човек не може да остане безразличен. Разказът за един нов световен ред, роден от алчността за власт и пари, потъпкал достойнството и стойността на индивида, разчувства всекиго.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ben Fergusson (@ben_fergusson_) on

„Полет над кукувиче гнездо” – Кен Киси

„Този свят принадлежи на силните. Силният да стане по-силен, като унищожи слабия”

„Полет над кукувиче гнездо” е предизвикателство за всеки читател. Дързък и отличаващ се роман, който ще ви разтърси. Кен Киси разказва за лошите и дори дяволски страни, които могат да се проявят у човека.

Възможно е вече да сте попадали на екранизацията с участието на култовия актьор Джак Никълсън. В такъв случай „Полет над кукувиче гнездо” ще ви стане още по-любим.

„Вик на протест срещу догмите на антихуманното общество и срещу онези които властват в него”, казва за романа сп. „Тайм”. Кен Киси се опълчва срещу лицемерието и страха от казването на истината.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cloth and Cover (@clothandcover) on

„Вино от глухарчета” – Рей Бредбъри

„Първото, което научаваш в този свят, е, че си глупак. Последното, което научаваш в този живот, е, че си останал все същият глупак”

„Вино от глухарчета” е едно същинско пътешествие из детските спомени, мечти, желания, което не оставя читателя безучастен. Романът на Рей Бредбъри предизвиква ума, вплитайки истина и фантазия в един водовъртеж от събития.

„Вино от глухарчета” не е книга, която всеки може да осъзнае от първия прочит. Може да са ви нужни два, три, четири или повече. А може би романът на Рей Бредбъри никога няма да достигне до душата ви.

Спецификата и отличителният стил на Бредбъри го правят такъв, че или обожаваш него и литературата му, или просто не можеш да го разбереш. „Вино от глухарчета” е зов към всички пораснали и не толкова пораснали деца.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A Travers Les Pages (@atraverslespages) on

„Слова” – Жак Превер

„Ние сме влюбени значи живеем/ Ние живеем и значи сме влюбени”

В ежедневието си винаги трябва да намираме време за малко поезия. Художествената литература обогатява ума и общата ни култура, но поезията обогатява душата.

Жак Превер е един от най-изявените френски поети на миналия век, а стихосбирката му „Слова” е нещо, което трябва да държим на нощното си шкафче и да четем по малко всяка вечер.

Стиховете на Жак Превер са мехлем за душата, а българските им варианти са не по-малко емоционални от оригиналните.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aria Fontana (@aria_fontana) on

„Вярност” – Марко Мисироли

„Вече усещаше, че е преминал всички граници на изневярата – нуждата от физически контакт, извършването на самата изневяра, любопитството от самото усещане…Ами ако за него изневярата беше начинът, по който отново да ѝ стане верен?”

„Вярност” е най-новият роман на италианския писател Марко Мисироли, излязъл на бял свят през февруари 2019г. Роман, който разказва за любовта, предаността, изневярата, чувството за отговорност.

Романът на Марко Мисироли се превръща в едно предизвикателство за психиката. Той представя любовта през една интересна гледна точка, говори за скритите желания и истинската същност на предателството на любим човек във всички измерения.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@