9

24-годишен селски кмет беше арестуван с подкуп, след като в него бяха открити белязани пари – няколко банкноти от по 50 лв. Униформените обискираха личния автомобил на Тодор Танковски и жилището, в което живее, информира NOVA.

Една от версиите за задържането му е, че е получил подкуп от човек от селото за издаване на строително разрешително за къща. Другата версия – Танковски е взел парите от човек, който искал да добива инертни материали.

Секретарят на Община Карлово Стефан Стоянов коментира: „Знаем, че кметът на Войнягово Тодор Танковски е задържан за 24 часа в РУ-Карлово с обвинение за подкуп от 150 лв.”.

По думите му, от кметът не зависело нито издаването на разрешение за строителство, нито издаването на разрешение за добив на инертни материали. Въпреки това, Стефан Стоянов смята за по-достоверна версията за подкуп за добив на инертни материали.

„Имахме сигнал, че отпуснатите средства от Община Карлово за ремонт на помещения в кметството, не са оползотворени по предназначение.

Кметът на общината разпореди да се сформира комисия, която да извърши проверка.

В резултат на тази проверка беше извършен надчет на кмета на Войнягово Тодор Танковски в размер на 1800 лв., която той за 6 месеца трябва да възстанови. Танковски започна да изплаща сумата от миналия месец, като от заплатата му се отделят по 300 лв. месечно", добави секретарят на Община Карлово Стефан Стоянов.

Очаква се днес прокуратурата да поиска задържане за 72 часа на Тодор Танковски.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@