27

П реди повече от 22 години, собственикът на „ТАД Груп” Иван Тодоров, който днес беше задържан на Летище София, пак е бил разследван за киперпрестъление, съобщава NOVA. Тодоров е бизнесмен, собственик на десетки фирми, свързани с ресторанти, недвижими имоти и с киберсигурност. Голяма част от тези фирми са регистрирани във Варна.

Предишното разследване срещу Иван Тодоров за киберпрестъпление е от 1997 г.,

когато той е един от заподозрените за източване на кредитни карти. В този период Тодоров е имал заведение и съмнението е било, че с пари от източени карти е купувана техника от САЩ. Участието му обаче не е доказано.

Години по-късно бизнесът му с ресторанти разцъфтява. Днес той има десетки фирми, основно за  управление на хотели и ресторанти из цялата страна. Преди повече от 10 години прави и солидна инвестиция, като се сдобива с разрешително да поеме франчайза на международно верига за сандвичи. Тодоров е избран от международната верига за сандвичи да развие бизнеса и в Румъния.

През 2016 г. започва да се занимава официално и с киберсигурност.

Преди 3 години Тодоров регистрира фирмата „ТАД Груп” с начален капитал от над 190 000 лв. Централата на фирмата е в САЩ, а според адвокатите му, той е поел франчайза ѝ у нас. Офисът на повечето фирми на Тодоров се намира във Варна в един от ресторантите от веригата за сандвичи. „ТАД Груп няма офис във Варна. Г-н Тодоров идва рядко. Идва във Варна, когато идва, идва и в офиса. Но това е 1-2 пъти в годината”, обясняват служители.

На друг адрес е регистрирана друга фирма на Тодоров. В нея той има и съдружник. Казаха ни обаче, че офисът е бил освободен преди няколко месеца. Иван Тодоров се занимава и с недвижими имоти.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@