7

С офийският градски съд върна на прокуратурата обвинението срещу бившия директор на НДК Мирослав Боршош и бившия председател на Съвета на директорите на НДК Валентин Кръстев. Според съда в обвинителния акт има допуснати съществени процесуални нарушения, които следва да се отстранят, за да започне делото по същество.

Боршош е обвинен за нецелесъобразно разходване на над 3 млн.лв. от бюджета на НДК и умишлена безстопанственост и сключване на 15 неизгодни сделки.

Кръстев е обвинен за заплашване.

Мирослав Боршош с призовка от Прокуратурата

По време на разпоредителното заседание по делото адвокатът на Боршош Даниела Доковска заяви, че обвинителния акт е неясен и в него липсват факти, като поиска той да бъде върнат на обвинението, за да го поправи. Според прокуратурата обаче, фактите и обстоятелствата в обвиненията били достатъчни по своя обем и че голяма част от аргументите на защитата са въпроси по същество, които не се решават в разпоредителното заседание.

Съдът прецени, че част от въпросите повдигнати от защитата наистина следва да се решат в хода на делото. Той отбеляза обаче, че все пак процесуални нарушения в обвинението са допуснати, както и че в него липсват достатъчно фактически твърдения.

Според съда нарушенията възпрепятстват обвиняемия да разбере в какво престъпление е привлечен.

Определението подлежи на протест в 7 дневен срок. Прокурорът по делото Ирена Ганчева коментира, че ще се запознае с мотивите на съда и след това ще прецени дали да протестира определението на съда.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@