12

Л идерът на АБВ Румен Петков написа писмо за спора с БСП за името „Коалиция за България”, което е било изпратено до ръководството на БСП и до медиите.

В него се казва: „Политическата простащина и вулгарни лъжи взеха връх. В гръцкия хор запяха в разсипан синхрон ярки представители на съвкуплението между омраза и неграмотност”. В писмото пише още: „Фабрика за простащина и вулгарни лъжи може да говори чрез нейната уста, познавайки я недостатъчно отблизо за мое щастие, за времето на 17-годишния си професионален опит можеше да прави с устата си и по-интересни за част от обществото неща”.

В предаването „Здравей, България” по NOVA той отказа да анализира своята „творба”, но каза:

„Никой не се занимава с важните въпроси, БСП се занимава само с името „Коалиция за България”

– жалби в съда, жалби в Централната избирателна комисия. Това е една поредица от лъжи, поредица от притискане на „Коалиция за България”. Спорът за името „Коалиция за България” е измислен. Такъв спор няма. Ако ръководството на БСП се е концентрирало за разправа вътре в БСП и за разправа с левицата – е много зле”.

Той посочи: „През февруари предложихме една консолидирана левица с БСП, която да помете това управление. След като БСП отказа да се коалира с АБВ, партията на Румен Петков направи коалиция с ПП „Обединен блок на труда Български лейбъристи”, ПП „Българска партия Либерал”", ПП „Възраждане на Отечеството”, ПП „Българска левица”, ПП „Движение за социален хуманизъм”  и политически движение ПП „Социалдемократи”.

„Ние

направихме една солидна, перспективна коалиция, която има пред себе си 5-годишна визия,

съвместно участие в предстоящи избори за местни орган за самоуправление, парламентарни избори и мисля, че това е вярната стъпка”, добави Румен Петков.    

Според него трябва да се работи за връщане на доверието в партиите – първо у нас, а след това и в европейските ни представители в ЕП. „Без съмнение първата битка трябва да е тук. Време е за битка за България и България трябва да може да отстои себе си в Европа. Ние виждаме едно безумие, един провал на досегашните евродепутати.

Какво означава да дадеш отлична оценка на досегашните си евродепутати и да не повториш никой от тях?

В първите четири няма нито един”, обясни Петков.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@